Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,158 Posty
270 Użytkownicy
985 Reakcje
216.9 K Wyświetlenia
Bolexx

Napisane przez trzasku
Jeżeli zastanawia się ktoś nad najlepszą formą wypłaty pieniędzy to z moich obliczeń zdecydowanie najbardziej opłaca się zamienić EUR na PLN przez ecoPayz a następnie zrobić przelew na konto bankowe. Porównanie z wypłatą z bankomatu:

• 1000 EUR przez przelew: 1.5% prowizji za przewalutowanie (kurs lepszy niż średni) + 10 EUR za przelew bankowy. Koszt: 25 EUR.
• 1000 EUR przez wypłatę z bankomatu. 2% prowizji za wypłatę + 2.99% za przewalutowanie (nie wiem jaki kurs). Koszt: 50 EURO + paliwo/czas.

Tak z twoich obliczeń tak wynika bo podałeś kwotę tylko 1000 EUR, na mniejszych kwotach bodajże do 200-300 euro lepiej wychodzi bankomat.A co do wypłaty na konto to już lepiej mieć konto walutowe i wymieniać w kantorze online.

Odpowiedz
Cytat
Wojtalenko

Napisane przez Wojtalenko
Mam pytanie, przeszukalem 10 ostatnich stron i nie znalazlem tego. Czy oplata za wyplate karta z kazdego bankomatu jest taka sama ? Bo wydaje mi sie ze ostatnio jak wyplacalem to pokazywalo mi wieksza oplate w bankomacie euronetu niz ING.

Wczoraj to sprawdzilem. Mam karte Ecopayz w $, podszedlem do bankomatu euronetu wpisalem kwote wyplaty 550 zl i wyswietlil mi sie komunikat ze wyplaci mi po kursie 3.1547 i ze z konta zostanie sciagnieta kwota 174 $. Dalem anulowanie transakcji, nie wiem czy rzeczywiscie by tyle pobralo czy ten komunikat byl bledny bo anulowalem transakcje i poszedlem do bankomatu PKO bp. Tam wpisalem kwote do wyplaty i w ogole mi nie pokazalo komunikatu po jakim bedzie wyplacony hajs tylko po prostu wyplacilo. Po powrocie do domu podzielilem wyplacona kwote przez to ile mi $ sciagnelo.
Podsumowanie.
Kurs euronet: 3.1547
Kurs PKOBP: 3.418

Nie wiem czy to do konca tak dziala, mozecie to sami sprawdzic. Pisze w ramach przestrogi.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Ale z jakiego powodu wypłacasz po kursie bankomatu, kiedy zazwyczaj jest on gorszy od nieznanego?
Jedyny kurs gtd. który był zbliżony do nieznanego znalazłem w bankomatach ING, zakładając, że ktoś wypłacał z non-VIP skrilla.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Witam
Nie chce mi się szukać, więc zadam pytanie - czy po pierwszej wpłacie przez ecopayz na P* obowiązuje 48h czekania na wypłatę tą samą metodą ? Jak szybko wpływa kasa na eco po zleceniu w P*.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

...ekhem

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Ciekaw jestem jak długo PS zamierza NIE wypowiadać się i NIE pisać o ecopayz i NIE mieć supportu do tegoż środka płatności.
Ja wiem, że tną po kosztach i Wy jesteście następni, a ecopayz to tylko lokalnie dla Polski...bye

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

Napisane przez emomaniac
Ciekaw jestem jak długo PS zamierza NIE wypowiadać się i NIE pisać o ecopayz i NIE mieć supportu do tegoż środka płatności.
Ja wiem, że tną po kosztach i Wy jesteście następni, a ecopayz to tylko lokalnie dla Polski...bye

a o czym tu do cholery pisać? wszystko jest jasne jak słońce tylko jak widać ludzie troche ciemniawi

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Napisane przez emomaniac
Witam
Nie chce mi się szukać, więc zadam pytanie - czy po pierwszej wpłacie przez ecopayz na P* obowiązuje 48h czekania na wypłatę tą samą metodą ? Jak szybko wpływa kasa na eco po zleceniu w P*.

Najbardziej mnie jednak interesuje to jakwyżej:
Wszędzie pełno, nikt nie odpowiada,

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Takim co się wpier..llaalalają też powinni ucinać, ale nie język tylko bra c w dyby - nakazać publiczne golenie jaj.

Odpowiedz
Cytat
Wojtalenko

Napisane przez rusher88
Ale z jakiego powodu wypłacasz po kursie bankomatu, kiedy zazwyczaj jest on gorszy od nieznanego?
Jedyny kurs gtd. który był zbliżony do nieznanego znalazłem w bankomatach ING, zakładając, że ktoś wypłacał z non-VIP skrilla.

A jak wyplacic z bankomatu po nieznanym kursie? Jak mowilem z PKOBP mi odrazu wyplacilo nie pokazujac kursu, a z euronetu mi pokazalo komunikat ile mi pobierze i moglem sie zgodzic na wyplate albo nie, tak mi sie przynajmniej wydaje moze byla tam opcja wyplaty po nieznanym kursie.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Piszę całą strone i już wiem, że na info z Pokerstartegy nie ma co liczyć, nawet wtedy, gdy jesteś starym.....

....pytanie - odstarych afffiliatów też dają ?

Jak na to pytanie odpowie ktoś ze stopniem niższym niż ....nie znam właściwych ludzi teraz - mmmmooorizz, dooohpiiiq

Odpowiedz
Cytat
koval21

Napisane przez emomaniac
Witam

tak, ja musiałem odczekać 48 godzin. Z reguły kasa po zleceniu wypłaty pojawiała się u mnie po około pół godziny (kwoty po kilkaset $)

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

dziękuję do widzenia, właśnie o to chodziło

Odpowiedz
Cytat

Dobra, zmusiłem się do przeczytania wszystkich 35 stron :f_drink: i mam jeszcze kilka wątpliwości.

Zrobiłem to w takiej kolejności:

1. Założyłem konto eco z pozycji EWO
2. Przypisałem kartę kredytową VISA do konta EUR w eco (1,5euro weryfikacja)
3. Wpisałem dane z eco na stronie EWO i zostałem poproszony o weryfikację
4. Wysyłałem wszystkie dokumenty do EWO
5. W międzyczasie wpłaciłem na eco 10 euro kartą kredytową
6. Wpłaciłem 10 euro na PS(doszło w dolarach!? pomimo otwartego już konta w euro na PS)
7. Przekonwertowałem sobie 'drobną' sumkę na euro na PS(zapłaciłem za to coś?- z tego co wyczytałem to raczej nie)- w lobby nie widać różnicy w saldzie, ale w kasjerze i podczas wpłaty na cashówki widać z ilu dolarów mogę korzystać

pyt1. Dobrze rozumiem, że już nie ma potrzeby wysyłania dokumentów do ECO jak poszły do EWO?
pyt2. Jakim cudem 10 euro przyszło w dolarach?
pyt3. Czy wyciąg pobrany z IPKO w PDF z widniejącym adresem jest wystarczającym 'bank statement'?
pyt4. Przy wypłacie ECO>konto bankowe ten przelew posiada informację 'gambling' i jest to bezpieczne?

W gąszczu komentarzy nie dostrzegłem odpowiedzi, a i chciałbym się dowiedzieć czy niczego nie popierdoliłem w zakładaniu konta.

Dodatkowo mnie zdziwiło, że 10 euro przelane z eco przyszło w dolarach(pewnie się jakimś cudem przekonwertowało).

Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi- brakuje tu konkretów, a cała dyskusja jest praktycznie o przycebuleniu kilku złotych na wypłatach.

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Hej,

1. Tak, powinieneś mieć status gold na ecoPayz.
2. Prawdopodobnie konto w $ jest ustawione jako główne na PokerStars.
3. Prawdopodobnie tak. Jeśli nie bedzie wystarczający w mailu poproszą cię o inny.
4. Nie mam zielonego pojęcia.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Szybki kolego jesteś :sfishg:

1. OK
2. Dokładnie tak jest, powinienem to zmienić skoro gram tylko w dolarach na PS?
3. Na PS wystarczyło- no zobaczymy
4. No w sumie nie dowiemy się dopóki któregoś z nas nie upier!%%^** - wypluwam te słowa :sorry:

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

jak kogoś "upierdolą" to na własne życzenie, nikt normalny nielegalnej (w świetle naszego prawa) kasy nie będzie wypłacał na konto, gdzie za samą gre grozi wysoka grzywna

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Nie ma takiej potrzeby. Przy wypłacie po prostu konwertujesz na euro tyle ile chcesz wypłacić.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

pojawił się jeden z "aż szkoda im nadawać imiona" i pierdoli - zawołaj Martę albo Imidża i niech coś z tym zrobią

za Dohpaza takich kwiatwów nie było - pewnie sam Skibcio nie wyrabiaprzy takich modach...

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

Napisane przez emomaniac
pojawił się jeden z "aż szkoda im nadawać imiona" i pierdoli - zawołaj Martę albo Imidża i niech coś z tym zrobią

za Dohpaza takich kwiatwów nie było - pewnie sam Skibcio nie wyrabiaprzy takich modach...

No dobrze by było z tobą coś zrobić , zadałeś wcześniej pytanie i w ciągu 1,5 h napisałeś bodajże 5 popierdolonych postów bo nikt ci nie odpowiedział ... zamiast zaśmiecać ten wątek twoimi jebanymi płaczami trzeba było napisać do starsów bo to ich dotyczy a nie ecopayz.

Odpowiedz
Cytat