Skip to forum
Notifications
Clear all
1,158 Posts
270 Users
985 Reactions
216.9 K Views
konieczny69

Pierwsze koty za ploty. Karta w EUR (opcji w PLN nie bylo). Powiazane z kontem w EUR. Zrobilem drobne zakupy w zabce.
SALE: 13.48
FX RATE: 4.0183
TRANS. CURRENCY 3.35
kurs EUR w dniu, w ktorym robilem transakcje: 4,28049238 złotego polskiego

Terminal przed podaniem PIN prosil o wybor waluty: EUR vs PLN. Wybralem EUR.

Nastepnym razem wybiore PLN, zobacze jaki bedzie kurs. Ten jest nie do zaakceptowania. Macie juz jakies doswiadczenia z platnoscia karta?

Jaki kurs uzyskaliscie przy wyplatach z bankomatow?

pozdr

Reply
vandixxx

@konieczny69 jak zrobisz drugą opcję daj znać

Reply
Michasia

Tylko PLN

Reply
Wentarlo

Czy dane konta bankowego z którego wpłacam na ecopayz, muszą być takie same jakie mam na ecopayz?

Reply
Moderator
baadnewz01

Napisane przez Wentarlo
Czy dane konta bankowego z którego wpłacam na ecopayz, muszą być takie same jakie mam na ecopayz?

Tak.

Reply
wsngwo6

Napisane przez baadnewz01

Napisane przez Wentarlo

Tak.

Nie da się z czyjegoś konta bankowego na swój ecopayz wpłacić? Jeżeli tak, to jakie są inne opcje zasilenia ecopayza oprócz pisania do supportu i wysyłania im siana na ich skrill ?

Reply
Wentarlo

A jeśli wpłacę przez przelewy24?

Reply
Moderator
baadnewz01

Napisane przez wsngwo6

Napisane przez baadnewz01

Napisane przez Wentarlo

Tak.

Nie da się z czyjegoś konta bankowego na swój ecopayz wpłacić? Jeżeli tak, to jakie są inne opcje zasilenia ecopayza oprócz pisania do supportu i wysyłania im siana na ich skrill ?

Zacytuję jaką odpowiedź dostałem

the bank account you send the money from to ecoPayz must be in the same name and you must put your Account ID in the reference field as they describe it in the ecoPayz account

inne opcje jakie widnieją na stronie ecopayz

Spoiler

Reply
Wentarlo

Właśnie wpłaciłem przez przelewy24, kontem bankowym z innymi danymi

Reply
michalex

Wpłacać można z różnych kont bankowych bo odbiorca nie widzi waszych danych tylko dane przelewy24 czyli pośrednika.
Wypłacać można jedynie na swoje konto.

Reply

Ja tylko dodam że do weryfikacji przez EWO koniecznie chcieli zdjęcie zrobione z lampą błyskową gdyż wszystkie inne nie przechodziły, zajęło 24 godziny ale jest gold . Pismo urzędowe nie może być starsze niż 3 miesiące do weryfikacji.
Długo czekaliście na email weryfikacyjny od eco?

Reply
grigorq77

czy jest jakas sensowna opcja zamiany skrill/nett na ecopayz?

Reply
RetireD2019

zamienię 44$ na PS na 40$ na skrilla.. zostało mi tam tyle, a nie specjalnie chce mi się weryfikować ecopayz, zwłaszcza, że nie będę już grał.. Zaufanym członkom podeśle money pierwszy, pm :)

Reply
BleakAmaranth

Napisane przez RetireD2019
zamienię 44$ na PS na 40$ na skrilla.. zostało mi tam tyle, a nie specjalnie chce mi się weryfikować ecopayz, zwłaszcza, że nie będę już grał.. Zaufanym członkom podeśle money pierwszy, pm :)
poszło zapro

Reply
Qeriks

.

Reply
Qeriks

Napisane przez trzasku
Jeżeli zastanawia się ktoś nad najlepszą formą wypłaty pieniędzy to z moich obliczeń zdecydowanie najbardziej opłaca się zamienić EUR na PLN przez ecoPayz a następnie zrobić przelew na konto bankowe. Porównanie z wypłatą z bankomatu:

• 1000 EUR przez przelew: 1.5% prowizji za przewalutowanie (kurs lepszy niż średni) + 10 EUR za przelew bankowy. Koszt: 25 EUR.
• 1000 EUR przez wypłatę z bankomatu. 2% prowizji za wypłatę + 2.99% za przewalutowanie (nie wiem jaki kurs). Koszt: 50 EURO + paliwo/czas.

Zapytam z czystej ciekawości, bo widzę że sporo osób to praktykuje i byłem bardzo zaskoczony jak to czytałem. Dla was to standard wypłacać pieniądze ze skrilla, ecopayz itp. na konto bankowe? Zero obaw że ktoś coś może sprawdzić?

Reply
mampokera

.

Reply
MrWorms

Karty do rachunku są darmowe, a czy ich wznowienie na dzień dzisiejszy także?

Posiadanie subkonta i karty w USD i korzystanie z karty np. podczas zakupów poprzez Ali Express gdzie także płaci się w USD pozwala mi uniknąć opłat związanych z przewalutowaniem?

Reply
trzasku

Napisane przez Qeriks

Napisane przez trzasku
Jeżeli zastanawia się ktoś nad najlepszą formą wypłaty pieniędzy to z moich obliczeń zdecydowanie najbardziej opłaca się zamienić EUR na PLN przez ecoPayz a następnie zrobić przelew na konto bankowe. Porównanie z wypłatą z bankomatu:

• 1000 EUR przez przelew: 1.5% prowizji za przewalutowanie (kurs lepszy niż średni) + 10 EUR za przelew bankowy. Koszt: 25 EUR.
• 1000 EUR przez wypłatę z bankomatu. 2% prowizji za wypłatę + 2.99% za przewalutowanie (nie wiem jaki kurs). Koszt: 50 EURO + paliwo/czas.

Zapytam z czystej ciekawości, bo widzę że sporo osób to praktykuje i byłem bardzo zaskoczony jak to czytałem. Dla was to standard wypłacać pieniądze ze skrilla, ecopayz itp. na konto bankowe? Zero obaw że ktoś coś może sprawdzić?

Podbijam pytanie! Na logikę bank widzi tylko portfel (Skrill, EcoPayz itp.) a nie skąd pochodzą pieniądze. Równie dobrze mogą być z jakiegoś legalnego źródła.

Reply
przemek9422

Napisane przez trzasku

Napisane przez Qeriks

Napisane przez trzasku

Podbijam pytanie! Na logikę bank widzi tylko portfel (Skrill, EcoPayz itp.) a nie skąd pochodzą pieniądze. Równie dobrze mogą być z jakiegoś legalnego źródła.

to udokumentuj potem to "legalne źródło", ja w życiu na konto nie wypłacałem i nigdy (przy takim prawie) nie zamierzam

Reply