Skip to forum
Problemy z muchbett...

Notifications
Clear all

Problemy z muchbetter

309 Posts
63 Users
162 Reactions
72.1 K Views
Gamblero

Na tą chwile nie słyszałem o żadnym użytkowniku z MB który dostał zwrot. Też tak to zrozumiałem napisałem również do MB odsyłaja dalej Payrnet.
Jak cała Europa pisze do nich o zwrot to w sumie nie ma co się dziwić, możliwe że się dogadają i odnowią tą licencje w EU no zobaczymy.
Jestem dobrej myśli

Reply
Gomez224

Wysłałem maila na ten drugi adres. Zobaczymy czy odpiszą. Póki co nie dostałem żadnego info.

Reply
AnastazjaPOL

Szczerze mówiąc pożegnałem się już z moimi pieniędzmi jakiś czas temu, ale zaczyna to wyglądać w miarę optymistycznie. Już sam fakt, że zmienili stronę www gdzie wyjaśąniają, że stracili licencję i proszą ludzi o cierpilwość podając maila do składania wniosków o zwrot funduszy dobrze wróży na przyszłość.

Reply
Gomez224

Mi się na szczęście udało w miarę sporo kasy upłynnić z MB przed tym zawirowaniem. Niemniej fajnie by było odzyskać to co zostało.

Reply
AnastazjaPOL

Zgaduję, że nikt nie dostał jakiejkowiek odpowiedzi z UAB?

Reply
Gomez224

Cisza.

Reply
FoocuS

Ja na apce mam wiadomosc od supportu, ze tymczasowo usuwaja mozliwosc wyplaty karta ale pracuja nad rozwiazaniami na przyszlosc, wydaje sie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, wystarczy poczekac.

Reply
AnastazjaPOL

Ta wiadomość zdaje się wisi na MB od momentu całego zamieszania czyli od początku lutego :)
MB w prawie całej Unii Europejskiej działało na podstawie licencji UAB PAYRNET i teraz już wszystko zależy od tej firmy, MB nie ma już nic do powiedzenia w kwestii naszych finansów. MB nie odpowiada nawet na najprostsze pytania, które do nich wysyłam, a pytałem m.in. czy jakiś klient MB otrzymał już zwrot swoich pieniędzy z UAB lub czy ta firma wogóle kontaktowała się z nimi w celu jakiejkolwiek weryfikacji środków i danych kogokolwiek - oczywiście zawsze dostawałem wymijającą odpowiedź, która nie wyjaśniała nic.
Ogólnie bardzo interesująca jest dla mnie cisza w internecie, na 2+2 czy PS w innych językach praktycznie brak tematu nt MB i UAB zupełnie jakby tylko garstka pokerzystów z Polski miała na kontach jakieś środki.
Podsumowując swój wywód, jako urodzony pesymista myślę, że jednak nie odzyskamy naszej kasy, i naprawdę mam nadzieję, że przyjdzie mi odszczekać te słowa w najbliższej przyszłości.

Reply
Gamblero

Zapytałem dzisiaj MB jak wyglądaja relacje z UAB PAYRNET i czy pracują z nimi nad rozwiązaniem problemu dostałem taka odpowiedz:

Ostatnią informacją, jaką otrzymaliśmy z Banku Litwy było to, że zgodził się on na przedłużenie UAB Payrnet do 22 sierpnia jako ostateczny termin. Zgodnie z instrukcją klienci muszą nadal wysyłać prośby o zwrot pieniędzy na adres e-mail utworzony wyłącznie w tym celu: fundsreturn-support@payr.net.
W międzyczasie ciężko pracujemy, aby przywrócić wszystkie nasze usługi, w tym kartę MuchBetter i urządzenia ubieralne. Jesteśmy pewni, że jesteśmy blisko rozwiązania. Przepraszamy za niedogodności spowodowane przez to zakłócenie.

Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie.

Miłego dnia!
////////
Dopytałem w jaki sposób chcą przywrócić skoro cofnięto licencje

Dziękujemy za powrót do nas.

Proszę jednak pamiętać, że Bank Litwy cofnął licencję UAB Payrnet jako naszemu EMI. Dlatego pracujemy pełną parą, aby rozwiązać tę sytuację i przywrócić normalne działanie naszych usług w najbliższej przyszłości.

Ponadto, ponieważ posiadasz kartę MuchBetter Prepaid MasterCard, przekażemy Ci więcej informacji, gdy tylko będą dostępne, czy Twoja dotychczasowa karta będzie nadal działać, czy też będziesz musiał ją wymienić.

Dziękujemy jednak za cierpliwość i wyrozumiałość i prosimy o kontakt w przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub pytań w tej sprawie.

Życzę miłego wieczoru!

Reply
Gamblero

Hello

MuchBetter is no longer going to work with UAB Payrnet.

Once again, we would like to thank you for your patience and provide you with an important update on the status of your account with MuchBetter via the electronic money institution UAB Payrnet.

As previously stated, UAB Payrnet is required by law to settle with you within 15 business days of the day its license was revoked, which is no later than July 14th.

We are aware that the deadline has passed, and no settlements were processed by UAB Payrnet.

Yesterday, the Bank of Lithuania released the following statement:

Important information to clients of UAB PAYRNET

In the statement, the Bank of Lithuania extended the deadline for settlement with UAB Payrnet’s customers to 22nd August 2023, and added an additional dedicated email address of UAB Payrnet to contact them directly. We would advise you to forward your request again to this email address: fundsreturn-support@payr.net

We are looking forward to this being resolved satisfactorily for you and we will continue to support you and all affected customers as much as we can considering our limitations.

We are approaching both UAB Payrnet and Bank of Lithuania for clarification, should any update be released or communicated to us, we will let you know.
Regards,"

xD pisza że chca przywrócić usługi jednoczesnie nie współpracujać z payrnet gdzie oni trzymaja nasze środki niezle w chuja lecą

Reply
xtremek

Mail od UAB Payrnet:

Hello,

Thank you for being in touch in connection with the return of your funds from UAB PayrNet. Please note that all updates and communications on this subject are being posted on the company's website — www . payrnet . lt

As stated on the website, it is important that you contact your service provider regarding this matter.

The business has sought, wherever possible, to expedite repayment by migrating balances for whole programmes (rather than individually) to new providers as the quickest way to restore services to customers and return of funds.

We have been in extensive discussions with service providers as to how and when this can be achieved.

We have been in close communication with the Bank of Lithuania since the licence was revoked. They are aware of our plan for the return of funds and are being updated regularly on our progress.

We are aware that the legislation envisages a return of customer funds within a 2-month window following revocation, and the 2-month window ends on 22 August 2023.

We intend to provide a fuller update on the progress of the client return of funds early next week on the company’s website.

We appreciate this is a challenging time for our customers and wish to assure you that everything is being done to return funds as quickly as possible and to ensure continuity of service through a new provider.

We fully appreciate your patience in this matter.

Regards
Directors of UAB PayrNet

Reply
Gamblero

Jest aktualizacja na stronie napisali że zwróca niby do końca sierpnia.

Reply
AnastazjaPOL

Następne nawijanie makaronu na uszy, które nic nie wyjaśnia ani nie rozwiązuje problemu. Czy ktokolwiek z Waszych znajomych, lub osób z innych stron, które obserwujecie dostali zwrot? Może wg UAB "good progress" to wysłanie automatem odpowiedzi do wszystkich maili, które mają w bazie tego komunikatu sprzed kilku dni? Jebana parodia...

Reply
AnastazjaPOL

Oczywiście ścisła współpraca z "card providers" jest tak ścisła, że muchbetter nie ma z nimi kontaktu i o wszystkich decyzjach dowiaduje się tak jak my, czyli z ich komunikatów.

"Niestety, w tej chwili środki zgromadzone na Twoim koncie mogą (i powinny zostać) rozliczone z Tobą jedynie przez UAB PayrNet. Z ich komunikatu wynika, że jest to proces, który nadal trwa i do którego wydaje się, że wewnętrznie poczynili niezbędne przygotowania, choć niestety z żalem; nie jest to coś, o czym jesteśmy świadomi ani co do którego nie mamy w tym momencie szczegółów ani informacji."

Dla mnie to wygląda tak, że potrzebują jeszcze tygodnia, żeby spierdolić gdzieś w ciepłe kraje z resztką pieniędzy, która im została. Sorki za język, ale moje cierpliwość się wyczerapła po tym komunikacie nie wyjaśniającym niczego.

Reply
AnastazjaPOL

Zapytałem jeszcze MuchBetter wprost czy UAB kłamie mówiąc, że ściśle wspópracuje z firmami i dostałem odpowiedź:

Wczoraj Bank Litwy wydał następujące oświadczenie:

Ważna informacja dla klientów UAB PAYRNET

W oświadczeniu Bank Litwy przedłużył termin rozliczenia z klientami UAB Payrnet do 22 sierpnia 2023 r. i dodał dodatkowy dedykowany adres e-mail UAB Payrnet do bezpośredniego kontaktu: fundsreturn-support@payr.net.

Z niecierpliwością czekamy na satysfakcjonujące rozwiązanie tej kwestii i będziemy nadal wspierać Ciebie i wszystkich dotkniętych klientów w miarę naszych możliwości, biorąc pod uwagę nasze ograniczenia.

No myślałem że jebnę z krzesła...

Reply
Gomez224

Mają w******e.

Reply
AnastazjaPOL

Na stronie BoL też jest oświadczenie. Potwierdzają, że wszystko kontrolują i że niby ponad połowa klientów już odzyskała swoje pieniądze. Mam nadzieję, że przynajmniej oni nie wciskają nam ciemnoty i faktycznie tak jest jak piszą.

Reply
gacekk6

Znacie kogoś kto otrzymał rzeczywiście zwrot, bo nikt z mojego otoczenia nie dostał i jestem mega ciekawy czy tak gadają czy rzeczywiście ktoś dostał

Reply
Gomez224

bez zmian.

Reply
AnastazjaPOL

W końcu ostatni dzień sierpnia, można się spokojnie rozsiąść i patrzeć jak zaległe pieniądze wpływają na konto, zgodnie z obietnicą UAB :f_biggrin:

Reply