Przejdź do forum
Problemy z muchbett...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problemy z muchbetter

309 Posty
63 Użytkownicy
162 Reakcje
72.1 K Wyświetlenia
Petliot838

Napisane przez Don4tello

Napisane przez szpro10
czy ktos sie orientuje czy mozna do tej reklamacji/wnisku podac skrilla albo inny portfel internetowy czy czy tylko numer konta bankowego ?

Ja podałem dane Skrilla, dam znać co z tego będzie.

Kolego, jak podaje się dane do Skrilla? Co jest numerem konta i gdzie te dane znaleźć? Z góry dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz

Zapewne podał adres email do przelewu Skrill. Też tak zrobiłem.

Odpowiedz
Cytat
Don4tello

Napisane przez krzysiekmiszcz

Dokładnie tak👍

Odpowiedz
Cytat
Petliot838

Napisane przez Don4tello

Dokładnie tak👍

Dzięki:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
xtremek

Ktoś dostał jakąkolwiek odpowiedź czy wysłane przez Was maile na adresy info-vilnius@payr.net lub complaints@payr.net kończyły się odpowiedzią bota po minucie, że ticket został rozwiązany?

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

Dokładnie póki co taka jest sytuacja , pisałem o tym parę postów wyżej. BoL też odpowiada bot, że sprawa została skierowana do odpowiedniego działu.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

.

Odpowiedz
Cytat
Black6sunday

Dear Sir/Madam,

The Bank of Lithuania has received your request regarding the actions of MuchBetter, operating under UAB MIR Lithuania. Please note that UAB MIR Lithuania is not a financial market participant licensed by the Bank of Lithuania. This company acted as an agent of an electronic money institution UAB “PAYRNET“, which was under supervision of the Bank of Lithuania.

Please be advised that on 22 June 2023, the Bank of Lithuania revoked the e-money license of UAB “PAYRNET“. This means that UAB “PAYRNET“ cannot provide any financial services. The clients who hold funds in the accounts of this institution must apply for their refund directly to UAB

In the event of disagreements concerning the fact or scope of the provision of payment services, the amount to be refunded, etc., you have a right to apply to a court of general competence in accordance with the procedure laid down in legislation of the Republic of Lithuania in order to protect your rights and legal interests following the procedures set out in the Civil Procedure Code of the Republic of Lithuania.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Wszyscy ręce umywają bo tak naprawdę nikt nic nie może zrobić ani MuchBetter ani Bank Litwy, goście z Payrnet już dawno zawinęli się na Wyspy Kanaryjskie i popijają szampana, ta historia skończy się tak samo jak wszystkie tego typu, pieniędzy nie ma nikt nie odpowiada, najłatwiej okrada się rozproszonych klientów, bajki o tym że pieniądze użytkowników są zabezpieczone na oddzielnych kontach można wsadzić sobie między wiersze, udowodniono im machloje i cofnięto licencje, trzeba być naiwnym myśląc że na odchodne rozdadzą ludziom kilka baniek. skoro już w tej chwili portal stoi na bocie.

Odpowiedz
Cytat
vandixxx

informacje na stronie payrnet lt

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Ten MB od początku wyglądał na jeden wałek. Ciekawe kiedy zaskoczy ruski Revolut?

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Jak tam?
Dostał ktoś odpowiedz?

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

U mnie cisza, jedynie BoL odpisał, że UAB ma 14 dni roboczych licząc od 22 czerwca na kontakt z klientami, czyli jeśli dobrze liczę to do dzisiaj. Myślę, że niestety trzeba powoli godzić się z tym, że naszej gotówki nie odzyskamy.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Nie znam się, ale by ogłosili jakaś upadłość czy coś
Ciężko mi sobie wyobrazić żeby firma mogła dalej się rozwijać nie rozliczając się z klientami.
Z tego co się orientuje to Muchbetter działa normalnie w UK

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

MuchBetter tak po prawadzie już po cichu umyło ręce od tej sprawy, w ostatnich mailach pisali do każdego z nas, że sprawa odzyskania kasy to już leży tylko w gestii UAB i dogadania się klientów z nimi także na MB już bym nie patrzył, bo oni już sie od tego odcięli. Ale jak zawsze mam nadzięję, że to Ty masz rację a nie ja i pieniądze wrócą do wszystkich.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Unfortunately, this did not work and as a result, and under law, UAB Payrnet is obligated to settle with you within 15 business days of the day of revocation of its license, i.e. no later than the 14th of July.

Z tego maila wynik, że do 14 lipca mają czas.

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

No ok ale przyznasz, że póki co słabo się kontaktują z klientami. Moim zdaniem o tym terminie możemy zapomnieć, może coś się ruszy jak BoL dostanie maile, że firma UAB całkowicie olała temat, ale wątpię czy oni mają jakąkolwiek moc sprawczą czy narzędzia żeby wymusić egzekwowanie ustaleń

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Dorwałem jeszcze jedną stronkę powiązaną z Payrnt przez którą złożyłem zażalenie to dostałem taką odpowiedź.

Dear Customer,

Thank you for reaching out to Payrnet Ltd.

Due to a regulatory mandate, Payrnet UAB cannot continue to issue e-money or provide e-money services. (Please be aware that this does not effect the e-money issuance services of Payrnet Ltd which is owned by Embedded Finance Limited)

The email you have reached is dedicated to Payrnet Ltd only and we are unable to handle any Payrnet UAB requests as Payrnet UAB is not owned by Embedded Finance Limited. Please contact your account provider for further information on the return of funds process.

Thank you for your understanding and cooperation in this matter. Your ticket will now be closed.

Kind regards,
Payrnet

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Zwrócili się do banku Litwy o przedłużenie terminu na zwrot(2miesiące) czyli został im miesiąc od wstrzymania licencji.

Podobno kaske wysyłają
wwwlb.lt/en/news/important-information-to-clients-of-uab-payrnet

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

Domyślam się, że póki co nikt nie dostał żadnej odpowiedzi od UAB? Z tego co jest napisane na ich stronie to raczej trzeba się kontaktować z MuchBetter i to oni powinni zaproponować jakieś rozwiązanie. Dobrze rozumiem?

Odpowiedz
Cytat