Przejdź do forum
Problemy z muchbett...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problemy z muchbetter

309 Posty
63 Użytkownicy
162 Reakcje
72.1 K Wyświetlenia
Black6sunday

13 wrz 2023, 7:19 PM GMT+1

Dear Dominik,

In recent weeks, UAB PayrNet have announced further delays in returning customer funds due to processes with service providers. Since February, the MuchBetter legal team have made several concerted attempts to contact UAB PayrNet, all without success.

UAB PayrNet are the ones that are holding customers funds, and it is their legal and regulatory obligation to pay it.

In keeping with the MuchBetter ethos of putting customers first, and resolve the issues caused by the recent service disruption, we are looking at ways to settle your outstanding UAB PayrNet balances using our own funds.

Please bear with us, we will have more information for you soon.
Regards,

Adrianna A.
MuchBetter Support Team

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

Też dostałem tego emaila, wygląda na to, że troszkę się pospieszyli z tym przejściem do QuickPay.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Ciekawe jaki % użytkowników dostanie te środki, wątpię żeby pokryli z swoich prywatnych środków wszystkich użytkowników MB

Ja niestety nie dostałem mail'a, dostaliście to w odpowiedzi na waszego mail'a do nich czy rozesłali to z automatu?

Odpowiedz
Cytat
Black6sunday

UAB PayrNet, który w czerwcu utracił licencję, opublikował w tym tygodniu aktualizację informującą o postępie w zwracaniu środków swoim klientom. Do tej pory 78% klientów otrzymało pieniądze . Według zarządu firmy oczekuje się, że 95% zablokowanych pieniędzy zostanie zwróconych do połowy października 2023 roku.

Duża część wydajności tego procesu wynika z migracji całych programów do nowych dostawców usług. Jednocześnie firma stara się w miarę możliwości zwracać środki mniejszym klientom. UAB PayrNet zachęca klientów, którzy nie otrzymali jeszcze środków, aby w pierwszej kolejności skontaktowali się ze swoim usługodawcą.

W sercu tego dramatu leży domyślna płatność UAB PayrNet. MuchBetter korzystał z usług UAB PayrNet dla swoich europejskich klientów. Za prawidłową obsługę środków klientów odpowiadał UAB PayrNet. Ich nieodpowiedzialne działanie dotknęło nie tylko MuchBetter jako ich klienta, ale także tysiące europejskich klientów, którzy zaufali im w zakresie transakcji finansowych.

MuchBetter z nieoczekiwanym pchnięciem
MuchBetter idzie teraz o krok dalej. Chcąc bezpośrednio przywrócić zaufanie, MuchBetter zdecydował się podjąć działania tam, gdzie zawiódł UAB PayrNet. Spółka zapowiedziała, że ​​pokryje salda zgromadzone na rachunkach MuchBetter, mimo że faktycznie jest to obowiązek UAB PayrNet. Posunięcie to odzwierciedla wyraźny wysiłek firmy MuchBetter mający na celu ochronę swojej reputacji i podziękowanie klientom za cierpliwość w tym trudnym okresie.

Oferta z warunkami
Ta hojna oferta wiąże się jednak z pewnymi warunkami. Aby otrzymać wypłatę, klienci muszą założyć konto w nowej firmie MuchBetter, QuickPay Limited . Siedziba nowej spółki znajduje się w Irlandii, a więc na terenie Unii Europejskiej (UE). Ponadto klienci muszą wyrazić zgodę na przesyłanie swoich danych z MIR Lithuania do QuickPay. Następnie zgódź się na przeniesienie Twoich roszczeń wobec UAB PayrNet na MIR LIMITED UK LTD.

To najnowsze posunięcie MuchBetter można postrzegać jako strategiczny manewr mający na celu przywrócenie zaufania klientów. Jednocześnie zaproś ich do nowej usługi QuickPay.

Branża fintech uważnie się temu przygląda
Przypomina to złożoną naturę sieci finansowych w naszym zglobalizowanym wieku. Kiedy jedna firma, taka jak UAB PayrNet, nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań, może to wywołać falę uderzeniową w całej branży, wpływając na wielu różnych graczy i wpływając na zaufanie konsumentów.

Stawka jest wysoka, a najnowsze posunięcie MuchBetter pozwala dostrzec na horyzoncie ostrożny optymizm. Ale jedno jest pewne: momenty tej sagi będą prawdopodobnie badane przez ekonomistów i ekspertów branżowych przez wiele lat.

Ostatnia Aktualizacja: 13 Września 2023 R

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

Mógłbyś podać źródło z którego jest ten artykuł?

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Kolega wyżej co wstawiał posty o QuickPay, informacje były na stronie Muchbetter, ale szybko znikła.

Wychodzi na to że w następnym tygodniu ruszy i zostaną zwrócone z kieszeni Muchbetter

Odpowiedz
Cytat
jesspa

Wychodzi na to że nas wydymali jeszcze raz a nie ze coś ruszy w tym tygodniu bo nie bez przyczyny te info szybko znikło i ich strony.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Dla mnie to oznacza że coś nie jest dopięte na ostatni guzik, ale jest blisko rozwiązania problemu.

Muchbetter żeby wrócić na rynek Europejski musi spełnić pewne warunki w tym zwrócenie środków poszkodowanym innej opcji nie ma.
Poza Europą normalnie funkcjonują

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

"Dzisiaj miałem telefon od gościa z MB i powiedział mi że jeszcze w tym tygodniu dostanę wiadomość o migracji do nowego portfela. Ciekawe czy jeszcze do kogoś dzwonili. Chyba coś zaczyna się ruszać w temacie. Pojawia się światełko w tunelu."

Do kogoś tutaj też dzwonili?

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

U mnie cisza, gdzie Ty zbierasz te wszystkie informacje?

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Forum bukmacherskie Muchbetter wpisz w google

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

Napisane przez Gamblero
"Dzisiaj miałem telefon od gościa z MB i powiedział mi że jeszcze w tym tygodniu dostanę wiadomość o migracji do nowego portfela. Ciekawe czy jeszcze do kogoś dzwonili. Chyba coś zaczyna się ruszać w temacie. Pojawia się światełko w tunelu."

Do kogoś tutaj też dzwonili?

Do mnie dzwonili - tak jak i do paru osób z grupy na telegramie, ale nikt nie odebrał :D
Nieznany numer z zagranicy, więc z reguły nie odebrałem. Konkretnie +44 7700 168610, z wyspy Jersey, wygląda na legitny. Potem dostałem maila po polsku, że się nie dodzwonili i czy odbiorę jutro. Dzięki za tę informację. Chyba przecieki sprzed paru dni o możliwej migracji będą prawdziwe. Jak jutro zadzwonią to dam znać.

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

Zadzwonili dziś ponownie z tego samego numeru, rozmowa po polsku. Potwierdzam, że chodzi o migrację do nowego programu, szczegóły w ciągu ~tygodnia. Tzn. wyślą mail, trzeba będzie ściągnąć nową wersję appki i tam będzie opcja migracji/zmian. Pani dopytywała co zamierzam zrobić ze środkami (pewnie się boją, że wszyscy natychmiast wezmą się za wypłacanie :f_biggrin: ) i sugerowała możliwość wpłat do "organizatorów gier". Ciekawe czy już na start będzie taka możliwość? Czy pokerroomy tak chętnie od dnia 0 powrócą do współpracy? Zobaczymy... Będzie nowa karta, ale pani powiedziała, że jeszcze nie teraz i że trzeba poczekać na taką możliwość. Dopytałem czy może zdradzić już jakieś szczegóły, ale tylko formułka, że będzie wszystko w mailu/appce.

Ogólnie dobra wiadomość :f_drink: . Ponad pół roku oczekiwania w atmosferze myśli o utracie środków podsycanych przez "wszystko wiedzących" idiotów, którzy dawno wiedzieli, że środki już przepadły bezpowrotnie może skończy się happy endem :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Od początku czułem że to się dobrze skończy, długo to trwało bo nie wiedzieli jak Payrnet podejdzie do sprawy mam nadzieję że ich dojadą.

Dobrze słyszeć że sprawa się wyjaśni.
Dzięki za informacje!

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

U mnie to był rollercoaster i częściej jednak, że sprawa się rypła. Z tym sporem Payrnet-MB to myślę, że jak jest naprawdę to nie wiemy. Współpraca się posypała i trwa przerzucanie gorącego kartfola. Ja obstawiam, że pójdą na jakiś deal. Ktoś tu czy na telegramie wrzucał coś o ugodzie 80% środków - większość zakładała, że chodzi o ludzi a to raczej chodziło o podmioty. Te dane Payrent o tym, że spłacją i większość już załatwiona to też pewnie raczej o podmioty chodzi, a nie, że większość spłacona, a nikt nikogo nie zna kto dostał hajs. Oni przecież od początku zlewali zwykłych ludzi z prośbą o refund. MB pewnie sądził, że przymusi Payrent, ale się nie udało i w końcu pomyśleli, że EOG to za duży rynek by sobie odpuścić na lata(?) sporów.

Jednak to na razie początek i ja bym nie mówił hop. Zobaczymy co z tymi funduszami będziemy mogli realnie zrobić. Pewnie kolejne miesiące prób wypłaty.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Dnia 26 września o godzinie 11:00 czasu środkowoeuropejskiego rozpoczniemy nasz powrót do Europy!

W zgodzie z naszym dążeniem do stawiania klientów na pierwszym miejscu i w celu rozwiązania problemów spowodowanych tym, że PayrNet nadal blokuje dostęp do Waszych środków, zdecydowaliśmy się uregulować zaległe salda naszych europejskich klientów UAB PayrNet z naszych własnych środków.

Naszy powrót do Europy będzie stopniowy, ale aby ponownie uzyskać dostęp do swojego portfela MuchBetter i środków, po prostu:

Zaktualizuj swoją aplikację MuchBetter.
26 września będziesz mógł pobrać najnowszą wersję aplikacji MuchBetter ze swojego sklepu z aplikacjami.

Zaakceptuj nowe warunki i umowy.
Przy pierwszym logowaniu po pobraniu najnowszej wersji MuchBetter zostaniesz poproszony o zaakceptowanie nowych warunków i umów, dotyczących:

Akceptacji nowych Warunków i Zasad oraz utworzenia konta w QuickPay, naszym nowym partnerze europejskim.
Wyrażenia zgody na przekazanie Twoich danych z MIR Lithuania do QuickPay.
Zgody na przekazanie praw do roszczeń wobec UAB PayrNet na rzecz MIR LIMITED UK LTD.

Mail do Muchbetter

Odpowiedz
Cytat
Rinnok

Dostałem maila ze od 26 września będzie nowa aplikacja itp.

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Też dostałem, ale mi wiszą niecałe 40 zł i nie wiem czy mi się będzie chciało zakładać nowe konto, bo i tak nie będę z tego QuickPay korzystał.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Potwierdzam, również dostałem maila. Na pewno założę konto u nich głównie po to by odzyskać kasę. Potem się zobaczy czy z ich usług będę korzystał.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Gdzie robicie przelew?
Jest możliwość przelania środków na skrill?

Odpowiedz
Cytat