Przejdź do forum
Problemy z muchbett...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problemy z muchbetter

309 Posty
63 Użytkownicy
162 Reakcje
72.1 K Wyświetlenia
kingsajz86

Ja na razie spróbowałem jakieś kilkanaście $ na revolut przez krypto BTC i po godzinie było na Revo jakieś ~95% kwoty, więc chyba lepszy przelicznik. 2% fee + wychodzi ~3% przy zamianie. Spróbuję jeszcze dziś na konto bankowe Revolut. Zamiana $/€ niby 1%, więc przy większej kwocie może będzie bardziej opłacalne.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Zleciłem ponowna wypłatę zobaczymy czy znowu odrzuci.

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Napisz do supportu jak znowu odrzuci, ktoś miał ten sam problem i pomogli

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Ja zleciłem na konto w euro i doszło. Zlecone o 12 dzisiaj.

Mi pobrało tak jak pisali czyli 2,2% + 2e. Żebym pił to bym poszedł po łyche bo nie sądziłem że dostanę cokolwiek.

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

Deny, a jak masz walutę na MB?

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Euro

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

Napisane przez kingsajz86
Ja na razie spróbowałem jakieś kilkanaście $ na revolut przez krypto BTC i po godzinie było na Revo jakieś ~95% kwoty, więc chyba lepszy przelicznik. 2% fee + wychodzi ~3% przy zamianie. Spróbuję jeszcze dziś na konto bankowe Revolut. Zamiana $/€ niby 1%, więc przy większej kwocie może będzie bardziej opłacalne.

Żeby zamienić BTC Revolut życzy sobie kolejne 1-1,5%, więc raczej nie polecam - no chyba, że ktoś woli trzymać krypto na stałe.

Zleciłem też wypłatę "bankową" na Revolut, wybrałem opcję SEPA w €, bo MB w $, więc przewalutowanie 1%. Jak ktoś ma problem to IBAN należy podać razem z LT na początku. Jest jeden zarówno dla kont w $ czy €. Zaksięgowało na Revo w € po jakichś 4h. Taka kwota jak sobie wyliczyłem, czyli -(2,2%+0,99%+2€). W sumie ~4% przy wypłacie $250 (przy większej kwocie można jeszcze z ~0,7% zaoszczędzić). Chyba w moim przypadku najkorzystniej. Ktoś wie ile liczą sobie za przewaluotwanie na PLN? 3%? Nie mogę znaleźć na ich stronie.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Z mojej strony mogę potwierdzić, że kasa wpłynęła. Temat zamknięty. Natomiast zobaczymy czy będę z ich nowego konta korzystał czy nie.

Odpowiedz
Cytat
krzychurudi

Wczoraj zleciłem 404 $ i dzisiaj kasa wpłynęła na konto 1624 zł

Odpowiedz
Cytat
adidadi

Nie boicie się wypłacać na Revolut? Ja przestałem używać jak kazał podać NIP - czyli zakładam, że dzielą się informacjami ze skarbówką

Odpowiedz
Cytat
Gamblero

Revolut jest bankiem i podchodzi pod CRS(Common Reporting Standard )

Odpowiedz
Cytat
koval21

Napisane przez adidadi
Nie boicie się wypłacać na Revolut? Ja przestałem używać jak kazał podać NIP - czyli zakładam, że dzielą się informacjami ze skarbówką

sprawozdania bankowe sa rozsyłane na koniec roku... co roku przed końcem grudnia wypłacasz pieniądze z Revoluta, do polskich urzędów idzie info, że masz konto w Bank Revolut na którym masz 0 zł, mimo, że cały rok obracałeś tam grubymi kwotami.

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

Rozumiem, że nie można zlecić wypłaty z MB w dolarach, żeby uniknąć opłat za przewalutowanie? Jest tylko opcja euro i pln?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Napisane przez koval21

Napisane przez adidadi

sprawozdania bankowe sa rozsyłane na koniec roku... co roku przed końcem grudnia wypłacasz pieniądze z Revoluta, do polskich urzędów idzie info, że masz konto w Bank Revolut na którym masz 0 zł, mimo, że cały rok obracałeś tam grubymi kwotami.

A to jakieś sprawdzone info?

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

Napisane przez AnastazjaPOL
Rozumiem, że nie można zlecić wypłaty z MB w dolarach, żeby uniknąć opłat za przewalutowanie? Jest tylko opcja euro i pln?

Teoretycznie zlecasz w $, ale jak przeczytasz komunikat, który wyskakuje lub ew. poszukasz na ich stronie to jest informacja, że ich "procesor finansowy" czy jak to się tam zowie i tak pracuje tylko w EUR. Ta opcja PLN to bardziej, że przelewasz na konto PLN imho.
Dopytałem o fee i w przypadku $->PLN kasują aż 4%.

Co do Revolut to ja żadnego NIPu nigdy nie podawałem. Kiedyś mnie wałkowali skąd mam kasę, ale jakoś się wyłgałem, że rodzina mi wpłaca. Nie wydaje mi się, żeby Revolut czy jakikolwiek inny bank raportował urzędom każdy przelew. Duże przelewy? Teoretycznie tak. Nie wydaje mi się, żeby drobne przelewy czy to ze Skrilla czy z MB na Revolut były jakoś szczególnie ryzykowne.

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

Dla zainteresowanych na GG można już robić depo za pomocą MB. Teraz tylko jeszcze Starsy i będzie git.

Odpowiedz
Cytat
koval21

Napisane przez retrograde87

Napisane przez koval21

Napisane przez adidadi

A to jakieś sprawdzone info?

Taką informację znalazłem kiedyś na forach na fejsie donośnie Revoluta. Ciekawiło mnie to i postanowiłem to sprawdzić - dogrzebałem sie do schematów plików XML które są raportowane w ramach CRS i wygląda na to, że tak rzeczywiście jest. Wrzucam linki do wglądu:

https://www.podatki.gov.pl/media/8212/user-guide-crs-1-3-aktualizacja-18-05-2022.pdf
https://www.oecd.org/tax/automatic-exchange/common-reporting-standard/schema-and-user-guide/

Oczywiście ostatecznym potwierdzeniem byłaby opinia pracownika banku który zajmuje się przygotowywaniem tych raportów, jednak nie mam dojścia do takiej osoby.

Odpowiedz
Cytat
Don4tello

Napisane przez AnastazjaPOL
Dla zainteresowanych na GG można już robić depo za pomocą MB.

Sprawdziłem przed chwilą i nie mogłem. Wyskakuje komunikat, że usługi dla tego kraju są ograniczone...

Odpowiedz
Cytat
AnastazjaPOL

We środę sprawdzałem i na GG tej opcji wogóle nie było, pomimo, że MuchBetter umieściło GG na stronie swoich partnerów. W odpowiedzi na mojego maila odnośnie tej sytuacji MB odpisało, że "zbada sprawę". Wczoraj już opcja na GG się pojawiła, mogłem podać wszystkie dane itd. wystarczyło tylko kliknąć "Wpłać" czego nie chciałem robić bo GG to ostatnia strona na której chcę grać, ale byłem pewny, że skoro opcja ta się pojawiła to jest już ok. Wczoraj po Twoim poście napisałem do supportu GG, odpowiedź:

Witaj,

Opcja jest dostępna w metodach depozytu, ale niestety większość transakcji jest odrzucana w chwili obecnej. Oczywiście możesz spróbować dokonać depozytu, ale nie gwarantujemy że transakcja zostanie pomyślnie zrealizowana.

Także sytuacja trochę dziwna, ja czekam cierpliwie na Starsy.

Odpowiedz
Cytat
jesspa

Ja nie rozumiem tego fenomenu gg poker. Goowniana aplikacja i brak sit&go to jest porażka

Odpowiedz
Cytat