Napisane przez an0r3ctalodpaliles process hacker poza folderem x64/x32 i reszta jego zawartosci
Dzięki wielkie!
Napisane przez an0r3ctalodpaliles process hacker poza folderem x64/x32 i reszta jego zawartosci
Dzięki wielkie!
Zakupilem hyper-simple https://pokertablethemes.eu/hyper-simple-for-pokerstars-aurora/ wyglada prawie identycznie jak oldtimer;) jak dla mnie zrobi robote gownianych dodatkow nie ma... kwestia zeby ta aurora nie lagowala;) w linku obraz po instalacji
https://ibb.co/YTDJMPp
Mnie wkurwia to, że nie można używać opcji wbudowanej od zawsze w program, bo jakiś skośny deweloper tak powiedział.
I niedorobiony manager powiedzial - e, zróbcie, żeby nie mogli już więcej grać na starym silniku.
To będzie 3 dolary oszczędności, bo będziemy mogli zlikwidować dział wsparcia starego silnika (czyli gości, którzy mieli o czymś pojęcie).
obawiam się, że skoro przez ponad rok czasu nie udało się programistom Starsów poprawić głównych błędów Aurory które były zgłaszane od początku gdy się pojawiła (wieszanie się, zamarzanie, kiepska wydajność przy grze na wielu stołach, występująca potrzeba dwukrotnego kliknięcia na button) wynika z tego, że te błędy prawdopodobnie wynikają z przyjętej technologii na której bazuje Aurora, a nie z tego, że programista gdzieś popełnił błąd w kodzie - a więc te błędy mogą nigdy nie zostać poprawione :/. O tym też może świadczyć fakt, że w reakcji na narzekania graczy, Pokerstars zamiast poprawić te błędy wypuścił mega odchudzony layout Carbon Lite który swoim wyglądem cofa gracza do czasów pierwszych pokerromów online ale chociaż da się na nim grać.
Napisane przez Mirabelka
Od kilku dni nie gram na pokerstars.
Włączam dwa stoły i nagle mi się komputer zawiesza.
Procesor i5, 8gb RAM, Geforce 1080. Widocznie, żeby tam grać muszę kupić komputer za 10 tysięcy.
mam dokladnie to samo...
Spróbujcie może stery do grafy przeinstalować/ewentualnie odpalać Pokerstars na zintegrowanym GPU(laptop)
Na moim macu, pokerstars po ZALOGOWANIU automatycznie sie crashuje.
jak sie nie zaloguje, to moge ogladac stoly i inne duperele, ale jak tylko klikne log in BOOM.
Probowalem to naprawic, zdeinstalowac, tunnel bear do niemiec zeby sciagnac soft (bo w polsce sie nie da XD) i potem nowa instalacja i dalej chuj z tego kolego. Jakis jebany dramat tbh.
Ja też kiedyś tak miałem i mi pomogło uruchomienie PS w trybie zgodności z Windows XP
u mnie spoko działa, po tym jak usunąłem linię dodaną w pliku user.ini:
LegacyPokerTable=1
U mnie zadziałało coś, co już tutaj było podane - paradoksalnie dać max jakość grafiki. Chodzi w miarę ok, da się grać na stolikach reg spokojnie.
Napisane przez Elzo2012
LegacyPokerTable=1
rozumiem na nowym sofcie ?
Napisane przez Kristo914
Napisane przez Elzo2012
LegacyPokerTable=1rozumiem na nowym sofcie ?
Tak. Na Aurorze.
Dopisałem tą linię zgodnie z instrukcją na forum, żeby uniknąć aurory.
A po ostatnim wymuszony update i przymusowej Aurorze wykasowanie tej linii (czyli przywrócenie stanu pierwotnego) wyraźnie pomogło w wydajności pracy Aurory.
Możliwe, że jest w końcu sposób na okiełznanie Aurory, żeby nie zajeżdżała tak procesora. Ktoś na 2+2 polecił, żeby w user.ini ustawić:
openGlSetting=4
Jego zdaniem to ustawienie powoduje, że soft używa zarówno CPU jak i GPU. Nie mam 100% pewności, że akurat to ustawienie u mnie dziś zadziałało, ale soft działa płynnie i wydaje mi się, że użycie procka spadło do racjonalnych poziomów.
Nie sprawdzałem na dużej ilości stołów jeszcze. Dajcie znać czy u was działa. Aha, wcześniej zastosowałem większość poprzednich rad tutaj i niewiele dały, ale może wszystko razem zadziałało. Jakby co pytajcie.

Po zmianie na openGlSetting=4 taki komunikat po około 2 minutach gry i muszę zresetować soft. Domyślnie u mnie jest openGlSetting=3.
Ustawienie na "1" powoduje, że soft używa samego cpu. Zauważyłem jednak, że na "4" faktycznie zużycie procka spada o ~8%, no ale czemu się u mnie wykrzacza, to nie wiem:rolleyes: