Dzięki aghiri! Wszystko śmiga!
Dzięki aghiri, zrobiłeś mi dzień! Nie wiem czy też tak macie, ale moje Starsy wyglądają teraz tak jak kilka lat temu, czyli miodnie! Włączyłem 12 stolików z trwających turniejów i zużycie procka między 2% a 5%.
Co do instrukcji to pominąłem fazę ponownej instalacji softu, mam ustawioną odmowę zapisu dla folderu ImgCache i wpisane w user.ini te dwie linijki openGlSetting=1 i LegacyPokerTable=1 w odpowiednich miejscach.
Teraz już tylko pozostaje słać modły, żeby PokerStars utrzymał tę możliwość jak najdłużej
... mam ustawioną odmowę zapisu dla folderu ImgCache...
też o tym myślałem ale spodziewałem się, że PokerStars używa tych plików podczas gry. Dzięki za podrzucenie fajnego rozwiązania!
Napisane przez BluKaro
Napisane przez Wojtalenko
Blukaro a moglbys napisac co ta zmiana robi? Czy nie dopytywales supportu?No sprawia, że PokerStars chodzi płynnie, bo wcześniej to był istny pokaz slajdów, szczególnie gdy grałem więcej niż jeden stół. O jednoczesnym przeglądaniu internetu praktycznie nie było mowy.
Gdy patent z usuwaniem plików z folderu ImGCache przestał działać, zacząłem się powoli godzić, że będę musiał się męczyć z tą całą aurorą, jednak na dłuższą metę nie wyrabiałem i po prostu kończyłem sesje znacznie szybciej niż zwykle. Z braku laku napisałem do supportu, że aurora tak mi spowalnia komputer, że ledwo da się grać. Po krótkiej wymianie zdań napisali mi żebym zrobił tak:
"The first step is to open the settings folder. If you can open our software and navigate through the menus, follow these steps:
From the lobby, select 'Help', then 'Open My Settings Folder'. You will see the folder open.
Close our software (keeping the settings folder open).
If you cannot open our software or it crashes during these steps, there is another way to locate the file:Press the 'Windows Key' + 'R' (at the same time).
Type the following or copy/paste into the Area provided and press 'Enter':
%USERPROFILE%\AppData\Local
Locate and open our software's folder.
The second step is to edit the settings file:In the settings folder, find the 'user' or 'user.ini' file, right-click on it and select 'Edit' to open the file with notepad.
Within the file, find 'openGlSetting' and change its value to '1'. Once edited the setting should look like this:
[OpenGl]
openGlSetting=1
Save the changes you made to the settings file and restart your computer.
Reopen our software, then log back in."
Mi niewiele to wcześniej pomogło, ale już zostawiłem tak.
Heh a widzieliscie jak na aurorze wyglądają notki na gracza na zminimalizowanych stolach?
wtf pokerstars
Napisane przez mampokera
Każda zmiana która utrudnia gre regom i sprawia że chociaż kilku zmieni room mi sie podoba. Dostosuj się zamiast narzekać.
Gdyby Twoja matka była regiem to byś nie pisał takich herezji
Działa jeszcze ten sposob ? Mi cos nie bardzo... Robie wszystko jak opisal aghiri , ale opcja " restore all optional table graphics" nie działa przycisk restore
ja nawet nie wiem co to jest za przycisk. Zrob wg tego opisu, by dopisac te linijkę w pliku .ini
Panowie, nie wiem, robie jak koledzy napisali wyzej, odpalam jeden stol, gra sie zawiesza, calkowicie. Program pokerstars client software nie odpowiada. Czy ktos moze mi pomoc, ja rowniez dyszke przeleje w ramach podziekowania .
ja Ci postaram się pomóc, ale dyszka z góry, gadamy na discordzie, udostępniasz pulpit i zobaczymy co nie trybi. Myslę ze w 20 minut sie uporamy, to jest max jaki moge poswięcic, jesli nie, to jestes stratny dyszke
Aghiri juz sie udało działa mi ten sposob, ale dziwna akcja, ze przy theme mercury pasek czasu "show time left to act"nie zmiejsza sie... W opcjach jest zaznaczone, a w innych theme pasek smiga.. Mial ktos cos takiego?
Napisane przez Matej1989
Byku, nie ma problemu, daj nick na ktory mam przelac dyszke na starsach.
Mój nick podawałem we wcześniejszym sposobie na instalację, ale jakby co to ThxWasOby3
Nie chce mi się bawić teraz w ustawki i discordy, powiem Ci od czego bym zaczął.
Przede wszystkim od zainstalowania PokerStarsa ze świeżej instalki stąd: https://www.pokerstars-03.eu/pl/
Ale koniecznie wykasuj folder PokerStars.EU z C:\uzytkownicy\Ty\AppData\PokerStats.EU, jeśli go tam nie ma, otwórz klienta pokerstars, kliknij "Help" i "Open My Settings Folder". Zrób sobie jego kopię.
Sprawdź czy teraz się pojawia ten sam błąd, jeśli nie to skopiuj z kopii folderu PokerStars.EU plik notes.Twojnick.xml, bo tam masz wszystkie notki na graczy.
Inne ustawienia Ci przepadną i musisz to poustawiać na nowo.
wlasnie podczas gry dostałem komunikat, ze gram na starym sofcie i muszę zupgradować do nowego, aktualnego. Dali przycisk i nie idzie tego wyłączyć...
Także bye bye stary soft