Skip to forum
Notifications
Clear all

Railing maciejko21

698 Posts
75 Users
1061 Reactions
184.1 K Views
maciejko21

No wiadomo, że dla Was inwestorów to ok i każdy na taki układ się zgodzi, dla mnie natomiast to już takie spoko do końca nie jest. Jak wiemy po wprowadzeniu raku każda satka jest droższa o 10% i splash mtt też. Nie wyobrażam sobie gry w taki sposób, że np. w poniedziałek i wtorek odpalam satki powiedzmy zagram ich 30 = 600$ nie trafiam nic, do tego dorzucam splashe 4x 4.40 = 150$ i te dwa splashe 7.50 = 150$, ofc wiadomo mogę zrobić 10 RB a mogę 1, ale średnio tak to będzie wychodziło. Do tego dorzucę jakieś mniejsze splashe i okaże się, że przy złych wiatrach 1k jestem w plecy, potem pisać o relaod do każdego, kogoś nie będzie, ktoś nie wpłaci etc. Pomijam już kwestie jakiegoś komfortu gry itd. Rozumiem jakieś powiedzmy szybsze rozliczenia z tych splashy mtt bez względu na wysokość rola czy coś w tym stylu.
Ogólnie ja sobie też muszę to wszystko przemyśleć na spokojnie, zobaczymy na początku przyszłego tygodnia czy struktura satek będzie taka jak przed/w czasie scopa, czy jednak pójdą po rozum do głowy i coś zmienią.

Reply
forrestmj79

tez wydaje mi się że w obecnej sytuacji trzymanie tak wysokiego rolla nie ma sensu, poczekajmy na koniec scoopa I zoabaczymy jakie satki zostaną.

Reply
lalaeth

Rzeczywiście trochę roll jest nadmuchany w stosunku do sytuacji. Proponuję żeby maciejko określił jakie zmniejszenie rolla pozwoli mu na utrzymanie komfortu gry i jednocześnie przedstawił plan gier tak aby dla nas wszystkich było to najbardziej profilowe. Stejk już jednak troche trwa, wszyscy czekamy na wyniki A trzeba się jakos dostosować do zmian w schedule.

Reply
Bilson

Napisane przez maciejko21
do tego dorzucam splashe 4x 4.40 = 150$ i te dwa splashe 7.50 = 150$, ofc wiadomo mogę zrobić 10 RB a mogę 1, ale średnio tak to będzie wychodziło.

No tak, tylko że staking z założenia dotyczył satelit a nie mtt rebuy z av. bi 50$. Gdy zaczynaliśmy był jeden mtt splash za 2$ tygodniowo i kilka za 1$ więc nie było problemu. Jeśli ich granie to w obecnej sytuacji dla Ciebie problem to po prostu wyłączmy je z tego stakingu i wystaw na nie osobny staking. Chętnie kupie udział ;), ale nie będziemy trzymać prawie 1000 av. BI rolla na te satki, bo dorzucasz jakieś drogie mtt i Ci to psuje komfort gry.

Gracz z konkurencyjnej oferty na podobne satki radzi sobie z rollem 1k$, a my tu mrozimy 13k...

OK, poczekajmy do końca scoopow, ale większość inwestorów się wypowiedziała...
Cudów w schedule i likwidacji raku od rebuya raczej nie bedzie, więc umówmy się na wtorek na podsumowanie i redukcję rolla.

Reply
exculibrus

Zgadzam się w 100% z bilsonem.
Generalnie chciałem się wycofać przy dobiciu do 2k gier, później przy 3k gier, ale nie śledziłem na bieżąco a nie chciałem robić problemów mając tylko 1% :)

btw po wprowadzeniu rake'u od R i A, po zmianach w strukturze i diametralnemu zredukowaniu ilości satek z unregiem, gry są dead. Satelita 3x do melona, w scoopową niedzielę, mająca field poniżej 100 osób doskonale opisuję sytuację na satkach. Szczerze dziwię się, że sam masz chęci nadal to grać na stakingu, gdzie większość profitu jeszcze idzie do inwestorów.

Reply
maciejko21

Sluchajcie, nie chcę tutaj dalej ściemniać, zaprzeczać, że nie macie racji co do rolla, czy jakoś sztucznie go pompowac i obstawać przy swoim. Nie będę w stanie się na ten moment rozliczyć z tego stakingu, do wszystkich inwestorów wczoraj i dziś wysyłałem wiadomości odnośnię sytuacji, jej przyczyn i tego jak zamierzam to rozwiązać. Jeśli kogoś nie miałem w znajomych to wysyłałem zapro. Proszę o zapoznanie się z wiadomością, jesteśmy w stałym kontakcie.

Reply
maciejko21

Jeszcze raz chcę przeprosić Was wszystkich za zaistniałą sytuację, w szczególności Bilsona i Maklakiewicza, którzy mieli potężne udziały w stacku, oraz tych, którzy współpracowali ze mną od samego początku. Bilson jest moim dobrym znajomym, wiem też, że w pewien sposób za mnie ręczył pewnym udziałowcom, dlatego jeszcze bardziej mi przykro z tego powodu. W razie czego On będzie miał do mnie kontakt, adres etc. Ja oczywiście nigdzie nie znikam, będę odp. tutaj na forum i na prywatne wiadomości, nie blokuję sharka, kazdy bedzie mógł zerknąć co gram. Od samego początku obdarzyliście mnie zaufaniem i cierpliwościa, nawet jak mi ostatnio nie szło to słyszałem tylko słowa wsparcia, mam nadzieję, że jeszcze resztki zaufania pozostały, a ja swoim podejściem i postępowaniem to potwierdzę i wyjdę z twarzą z tej sytuacji.

Tak jak pisałem zostało 1k$ w rollu, mój plan działania na koniec maja i czerwiec jest taki, że będę grał z tego satki i turnieje splash z BI do wysokości 2.20$. Rozmawiałem też z Bilsonem o mozliwosci gry 180manów, więc pewnie też będę je z czasem dorzucał po uprzedniej nauce. Chciałbym abyśmy wskoczyli na rolla 2k., żebym tego rolla nie ruszał, bo tak jak zauważył Bilson, jeśli mam cos pobierać z tego początkowego rolla to taka gra nie ma sensu. Jeśli uda się przekroczyć 2k,, to będę informował jak się ma u mnie sytuacja finansowa i będę Wam rozsyłać. Wielu z Was pytanie mnie też o termin, nie chciałbym tutaj obiecywać, bo po prostu nie jestem tego w stanie przeiwidzieć. Ostatnio runowałem bardzo słabo, muszę też popracować nad grą, ale chciałbym załątwić temat jak najszybciej tzn. chciałbym żeby to była kwestia miesięcy.

Ogólnie chce już się brać do roboty, bo nie ma na co czekać. Zarys mojej sytuacji każdy z Was poznał, ale nie mam zamiaru siedzieć i się użalać, zdaję sobie sprawę jak nawaliłem, ale złodziejem nigdy nie byłem i zawsze regulowałem swoje należności i tak będzie i tym razem.

Aha no i tutaj w wątku będę po prostu informować co jakiś czas jak mi idzie, nie będzie to wyglądać w ten sposób, że teraz pojawię się za 3 miesiące napiszę że oddaje wam 500$ i nara. Będę starał się na bieżąco informować co i jak. No i oczywiście zwracam Wam całość zainwestowanych pieniędzy.

To na razie tyle z mojej strony, biorę się do roboty.

Reply
exculibrus

Ok, dobrze, że się przyznałeś i piszesz o wszystkim szczerze. Jednak w związku z wyżej wymienionymi wydarzeniami, z przyczyn naturalnych zaufanie do Ciebie leci mocno w dół. Aby to trochę naprawić proszę Ciebie o ściągnięcie programu gyazzo - jest to program do robienia screenów, ale ma również ciekawą funkcję robienia gifów.
Następnie chciałbym abyś zrobić gif cashiera (na którym klikasz w oprogramowanie P* i wyskakuje stan cashiera) oraz historii wpłat/wypłat (gdzie klikasz w cashierze i pojawia się historia wpłat/wypłat - ew możesz w samej historii na gifie rozwinąć opcję do max okresu - chyba 60 dni). Możesz też nagrać film, w/e byleby nie był to screen w formie obrazu, którym można łatwo manipulować.
Tak abyśmy chociaż byli pewni, że roll tydzień temu nie wynosił np 7k, ale skoro i tak nie byłbyś w stanie teraz spłacić kwoty, to nie wypłaciłeś 6k aby mieć za co żyć przez najbliższe tygodnie...

Dobrze by było również ustalić z inwestorami czy odpowiadasz tylko za skradziony kapitał, czy również za kradzież profitu z gry. W przypadku drugiej opcji dość łatwo będzie oszacować całą kwotę - wystarczy, że wyślesz do wsparcia P* prośbę o wysłanie szczegółowej historii transakcji, za okres od początku stakingu, a następnie udostępnisz ekran na TV głównemu inwestorowi, czy głównym inwestorom, którzy odczytają tę wiadomość z twojej skrzynki pocztowej.

Skoro deklarujesz się do bycia przejrzystym oraz "w porządku", nie powinno być to dla Ciebie problemem.

Szczerze życzę powodzenia w odbudowywaniu rolla i chęci do rozwoju, ale w pierwszej kolejności zacznij wrzucać spoty z satelit do HRC, bo popełniasz masę banalnych błędów. Im więcej godzin spędzisz przy analizie, tym mnie będziesz musiał grać.

Reply
maklakiewicz

To co napisał exculibrus ma sens i tak naprawdę wymagałoby stałej, regularnej kontroli tego co robisz z pieniędzmi.
Oprócz filmku z cashiera etc. każdy udziałowiec powinien od Ciebie dostać skan dowodu, nr telefonu i informację gdzie obecnie mieszkasz (plus rachunek, umowa najmu która by potwierdzała taki fakt).
Uprzedzając pytanie dlaczego tyle danych wyjaśniam - chcesz wyprostować sprawy to donrze, ale to tylko słowa, a to co jest na dzień dzisiejszy pewne, to to że oszukałeś i okradłeś ludzi na dużą kwotę pieniędzy i same deklaracje nie wystarczą. Bo jeżeli nie zrobisz nic z wymienionych kwestii w powyższych postach to chyba dla wszystkich będzie jasna sytuacja co z takimi obiecankami można zrobić.

Reply
macaco2

Nie lepiej wam wziąść audyt za okres kiedy był staking i będziecie mieli czarno na białym co było grane i jak cashier wyglądał

Reply
maciejko21

Ok. Może od początku, jeśli chodzi o wszelkie sugestie, w pełni je rozumiem i akceptuje. Wczoraj już do Bilsona wysłałem filmik z Cashiera z 60 dni, dodatkowo wysłałem mu filmik ze skrilla z płatnościami z tego roku i saldem. Nigdzie nie chomikuje, nie wypłacałem, żadnych większych sum, żadnych wypłat 6-7k nie było, a ja na prawdę nie mam na życie, co pewnie niektórych satysfakcjonuje. Nie okradłem was również z profitu, na dniach też przygotuję taki wykaz w oparciu o audtyty, HM, w lutym tego roku sprawdzałem to nawet zawyzyłem rolla o około 600$, więc na prawdę nie było możliwości jakiegoś zaniżania rolla, zwłaszcza, że będę oddawać całość czyli 13k.
Jeśli chodzi o dokumenty to też nie widzę problemu, wysłałbym tylko po prostu to do Bilsona i Maklakiewicza i gdyby coś to każdy mógłby się do Was o to zwrócić. Na prawdę rozumiem Wasze wymagania i na serio chciałbym z tego wszystkiego wyjść z twarzą. Fakt jest taki, że muszę Wam oddać sporą sumę pieniędzy, a nie mam z czego, dlatego muszę brać się do pracy. Maklakiewicz poproszę o @ na priv to podeślę dokumenty.

Reply
szoker22

a co zrobiłes z kasą jesli mozna zapytac ? przegamblowałes czy wypłaciłes ? ofc nic do ciebie nie mam GL

Reply
maciejko21

Pisałem każdemu z inwestorów co z tym zrobiłem, ale na szczęście nie przegamblowałem.

Reply
Chorwat

Dodanie do granych splashy i satelit sitów 180 lub całkowita zmiana na sity 180 osobowe. Mając złoty status na pokerstrategy mamy bardzo dobre materiały sekcja strategia (na stronie głównej) dział sit and go o ile sie nie myle materiały przygotowane przez uczniaka lub kogoś kto od początku z głową napisał strategię pod sity 180 osobowe, jest to wszystko bardzo podstawowa wiedza, ale gdyby każdy zrozumiał wszystkie koncepty które są tam omówione i je stosował dalej może dobrze zarobic na tych grach. Tutaj jeszcze darmowe matieriały - trochę stare ale mając odrobinę wyczucia można coś sie nauczyć, materiały na innej stronie w google wpisać: brt01 poker-texas bankroll builder. Grając na małej ilości stołów satelity i splashe cięzko będzie coś zrobić.

Reply
exculibrus

Napisane przez maklakiewicz
Oprócz filmku z cashiera etc. każdy udziałowiec powinien od Ciebie dostać skan dowodu, nr telefonu i informację gdzie obecnie mieszkasz (plus rachunek, umowa najmu która by potwierdzała taki fakt).

IMO takie dane powinieneś otrzymać tylko ty i bilson. W przypadku nie wywiązania się Maciejko ze zobowiązań możecie podać to reszcie inwestorów. Są to dane, z którymi można zrobić zbyt wiele aby rozdawać je jak cukierki.
Z resztą zgadzam się w 100%.

Napisane przez Chorwat
Dodanie do granych splashy i satelit sitów 180 lub całkowita zmiana na sity 180 osobowe.

To sposób na nie odzyskanie pieniędzy w ciągu roku. Spłacanie 13k na 180manach za 2.5$ to niezbyt dobry pomysł, na wyższe limity nie będzie rolla.

Napisane przez Chorwat
Tutaj jeszcze darmowe matieriały - trochę stare ale mając odrobinę wyczucia można coś sie nauczyć, materiały na innej stronie w google wpisać: brt01 poker-texas bankroll builder.

Z całym szacunkiem do Ciebie i do brt (akurat na tamte czasy to było chyba spoko), to co napisałeś jest tak złe, że nie jestem pewien czy trollujesz czy piszesz poważnie.

Napisane przez Chorwat
Grając na małej ilości stołów satelity i splashe ciężko będzie coś zrobić.

Granie jednej satelity splash do melona co godzinę, oglądając seriale i filmy na monitorze obok, nadal da wyższe hourly niż 9-tabling 180manów za $2.5. tzn pod warunkiem, że w końcu maciejko odpali HRC.
IMO do splashy warto dodawać po prostu ultea micro MTT za 1-4$. To gry z poziomem tak niskim, że w najgorszym wypadku gra się je ~BE do czasu shipa. Do tego wszystkie turnieje czasowe, na których robi się niesamowicie wysokie hourly. Nic lepszego nie jestem w stanie wymyślić, ale chciałem podać jakąś alternatywę po zjechaniu pomysłu ze 180manami.

Napisane przez maciejko21
a ja na prawdę nie mam na życie, co pewnie niektórych satysfakcjonuje.

Czemu ma to kogokolwiek satysfakcjonować? Ja straciłem do Ciebie szacunek, ale na pewno nie życzę Tobie źle. Wręcz przeciwnie, jest mi Ciebie szkoda - bez podtekstów. Obyś szybko stanął na nogach!

Reply
MWaler

Nie jestem inwestorem ale wysyłanie komukolwiek skanu dowodu osobistego nie jest najlepszym pomysłem.
Nie muszę chyba pisać że skan dowodu wystarczy aby nagle okazało się że masz na głowie kredycik.

Reply
maciejko21

Dzięki za wszystkie sugestie etc. ten motyw dowodu rzeczywiście jest ryzykowny, więc skanów nie będę wysyłać, ale w razie czego Bilson dokładnie zna moją tożsamość.

Jeśli chodzi o kwestię gier, na pewno nie mogę teraz przestawić się o 180stopni w selekcji gier, zdaję sobie sprawę, ile czasu potrzeba też do nauki nowego typu gier. Na pewno zostanę przy satelitach i splashach i zacznę poprawiać grę. Jeśli chodzi o 180tki to nie uważam tego za głupi pomysł (180 2.50$ bo tak jak excu pisał na 3.30 nie ma rolla na razie). Te micro mtt to też ciekawy pomysł, ale tutaj na prawdę bym musiał się podszkolić, bo zdaję sobie sprawę z moich leaków.

Takze na razie mam taki plan, że będę grać satki i będę w nich szukał poprawy gry, a z czasem zacznę przyuczać sie mtt i sitów. Aha robię też w exelu zestawienie ile mniej więcej będę zarabiać $/h na samych satkach i splashach.

Reply
Patrycjusz18

Prosiaczek zmniejszył pule gwarantowane do SM. Ciężko będzie.

Reply
maklakiewicz

Na dzień dzisiejszy nic do mnie nie wysłałeś: żadnych danych, dokumentów, audytów etc.
Troskliwe rady, że to ryzykowne brzmią super, ale kto tu ma zdobywać czyje zaufanie?

Reply
maciejko21

Już wysłane, opóźnienie wynikało z tego, że mieszkam pod nowym adresem od miesiąca i nie miałem żadnych "kwitków" bo nie podpisywałem umowy najmu, ale już dziś z banku dostałem list także podsyłam, wysłałem też przednią część dowodu, ale zamazałem nr dowodu i serię. Dosłałem też nr tel.

Chciałem też jakoś po krótce podsumować moje dokonania od czasu mojego "coming outa" tj od czwartku 26.05.2016. Od tego czasu grałem tylko satki i splashe, udało mi się odrobić 728$ więc jestem blisko przekroczenia granicy 2k przy której będę czuł się pewniej. Na razie nie ma sensu podawać ile $ za godzinę zarabiam, bo za mała próbka, ale ogólnie miałem bardzo dobry weekend i może w końcu wariancja będzie po mojej stronie.

Reply