Skip to forum
Notifications
Clear all

Railing maciejko21

698 Posts
75 Users
1061 Reactions
184.1 K Views
TomKKKK

Hej,
Zgadzam się z powyższym, wygląda to na dobry plan działania. Powodzenia. Trzymam kciuki :f_thumbsup:.
Trochę grywałem z Tobą w satkach. I nie mam wątpliwości co do twoich umiejętności.

A na marginesie to jeżeli któryś z inwestorów byłby chętny do odmrożenia swoich udziałów. Mogę rozważyć propozycję.

Reply
gruszka

Napisane przez TomKKKK
A na marginesie to jeżeli któryś z inwestorów byłby chętny do odmrożenia swoich udziałów. Mogę rozważyć propozycję.

Mam 2%, chętnie oddam, jak coś to na priv ugadamy szczegóły

Reply
skarpet2

3% rowniez chetnie sie pozbede.

Reply
strusiek22

Napisane przez MWaler
Nie jestem inwestorem ale wysyłanie komukolwiek skanu dowodu osobistego nie jest najlepszym pomysłem.
Nie muszę chyba pisać że skan dowodu wystarczy aby nagle okazało się że masz na głowie kredycik.

Srycik nie kredycik. Prześle Ci skan swojego dowodu, weź proszę na mnie kredyt a obiecuje ze będę go spłacać jak tylko zostanie mi on przypisany. Nie wstyd wypowiadać sie w temacie i na temat o którym nie masz zielonego pojęcia i to jeszcze będąc moderatorem?

Reply
strusiek22

Napisane przez maklakiewicz
Na dzień dzisiejszy nic do mnie nie wysłałeś: żadnych danych, dokumentów, audytów etc.
Troskliwe rady, że to ryzykowne brzmią super, ale kto tu ma zdobywać czyje zaufanie?

Nie ma najmniejszego ryzyka w wysyłaniu SKANU dowodu.

Reply
MWaler

Przykro mi kolego ale nie masz racji. Byłem menagerem przez 8 lat sklepu wielkopowierzchniowego i bez problemu mogłem wziąć kredyt tylko i wyłącznie posiadając czyjś dowód osobisty(ba, czasem on nawet nie był potrzebny).
Jednocześnie informuje że nie chce Twojego dowodu ponieważ ślady zbrodni były bu tu obecne.

Nie mniej jednak rozdawaj dowód na lewo i prawo, na pewno wyjdzie Ci to na dobre :f_thumbsup:

Reply
Cycek24

Ba czyli na piękne oczy mogłeś wziąć kredyt dobre a skanem to można się podetrzeć bo na niego nawet chwilówki przez neta nie wezmiesz

Reply
MWaler

Nie istotne jest to czy to jest skan czy realny dowód tu chodzi tylko i wyłącznie o poprawność danych (chociaż też nie koniecznie ale nie zamierzam tłumaczyć tej historii :profit: ). Obecne kredyty w sklepach takich jak media markt/saturn/go sport/decathlon czy wszystkie inne które mają ofertę w banku credit agricol czy sygma bank wystarczy wprowadzić dane klienta. To są kredyty na oświadczenie więc do banku nie trzeba przesyłać żadnych skanów.

Nie zamierzam wchodzić w polemikę w tym temacie, jeżeli ktoś twierdzi że się ośmieszam i nie da się takiego kredytu udzielić - super, masz prawo do swojej opinii. Rozdawaj dowód na lewo i prawo w końcu nic Ci nie grozi to czysty :profit:

Reszcie radze trzymać dowód przy dupie.

Ps nawet drogówce nie masz obowiązku dać DO RĘKI dowodu osobistego. Obywatel jedynie ma obowiązek OKAZANIA dowodu.
Pozdrawiam.
MW

Reply
macaco2

Napisane przez MWaler
... Rozdawaj dowód na lewo i prawo w końcu nic Ci nie grozi to czysty :profit:

Reszcie radze trzymać dowód przy dupie.

Ps nawet drogówce nie masz obowiązku dać DO RĘKI dowodu osobistego. Obywatel jedynie ma obowiązek OKAZANIA dowodu.
Pozdrawiam.
MW

Jakie na prawo na lewo rozdawanie ?
Chłopie oni przelali mu 13k $$$ więc chyba mają prawo wziąść (ba powinni mieć już dawno mieć wzięty) dowód jako jakie kolwiek zabezpieczenie.

Reply
MWaler

Panowie,

Ja o czym innym i Wy o czym innym. Daje rady ogólne na przyszłość, a stacking jest odrębnym segmentem tej dyskusji.

ps. mimo wszystko nikomu nie wysłałbym skanu dowodu osobistego z pełnymi danymi, a jeżeli ktoś myśli że z tego tytułu nie ma żadnych problemów nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia w 2050 roku :sorry:

Reply
lalaeth

W razie gdyby ktos wziął kredyt na was polecam sie z działaniami skutecznymi przeciwko ewentualnej windykacji :)

Reply
JasiuZ

@strusiek22
Czy ty naprawde nie zdajesz sobie sprawy jak latwo zrobic(kupic) replike, ktora w niczym nie rozni od orginalu? Zeby daleko nie szukac, dzisiaj w faktach pokazywali jak na goscia otworzyli konto, zrobili dobra historie, a potem wzieli 300k kredytu.

Reply
MWaler

Kiedyś gość z jakieś wioski (akcja z 2007?) wyrobił dowód osobisty na kumpla tzn. podał wszystkie jego dane ale swoje zdjęcie. Po paru tygodniach wziął w banku na kumpla koncie kredyt i wypłacił całość (ok 20tyś).

Ofc wpadł przez kamery i fakt ze wiocha mała ale jakby pofatygował się chociaż do jakiegoś miasta to może by mu uszło :transpire:

Reply
grzeg10

sprzedam opla

Reply
ixinumber1

dalej dalej, zaśmiecajmy wątek railingowy

:facepalm::facepalm::facepalm:

Reply
lalaeth

Sprzedam swój 1% gdyby ktoś był chetny.

Reply
strusiek22

Napisane przez MWaler
Przykro mi kolego ale nie masz racji. Byłem menagerem przez 8 lat sklepu wielkopowierzchniowego i bez problemu mogłem wziąć kredyt tylko i wyłącznie posiadając czyjś dowód osobisty(ba, czasem on nawet nie był potrzebny).
Jednocześnie informuje że nie chce Twojego dowodu ponieważ ślady zbrodni były bu tu obecne.

Nie mniej jednak rozdawaj dowód na lewo i prawo, na pewno wyjdzie Ci to na dobre :f_thumbsup:
Bzdury jakich milion w necie...
Przykro mi ale to Ty nie masz racji.
Nie było mi dane pracować w sklepie "wielopowierzchniowym", a jedynie jestem radcą prawnym i z w obecnych czasach skanem dowodu osobistego jak Ci kolega niżej napisał, możesz się podetrzeć.
Świat poszedł do przodu, a Twoje informacje są chyba z przed minimum 10-12 lat.

Reply
strusiek22

Napisane przez JasiuZ
@strusiek22
Czy ty naprawde nie zdajesz sobie sprawy jak latwo zrobic(kupic) replike, ktora w niczym nie rozni od orginalu? Zeby daleko nie szukac, dzisiaj w faktach pokazywali jak na goscia otworzyli konto, zrobili dobra historie, a potem wzieli 300k kredytu.

Ale to jest zwykłe oszustwo, do tego nie potrzebujesz skanu czy dokumentu, zdajesz sobie z tego sprawę ?
Oszukać Cię mogą na każdym kroku, ale skan dowodu tutaj kompletnie niczego nie zmieni, bo jest on totalnie bezużyteczny.

Reply
asiarat

Napisane przez MWaler
Panowie,

Ja o czym innym i Wy o czym innym. Daje rady ogólne na przyszłość, a stacking jest odrębnym segmentem tej dyskusji.

Stacking - technika poprawiania ostrości obrazu w zdjęciach astronomicznych, których słaba ostrość wynika z małej ilości światła oraz drgań atmosferycznych. Do wykorzystania tej techniki wykonuje się kilka takich samych zdjęć. W technice wykorzystuje się różnice w jasności punktów obrazu do określenia obrazów tych samych punktów, następnie tworzy się obraz przez uśrednianie jasności poszczególnych obrazów. W wyniku tych zabiegów zmniejsza szum obrazu, zwiększa ostrość.

:truestory:

Reply
forrestmj79

jak ktoś chętny też mogę oddac swoje 5%

Reply