Bawił się ktoś Nook'iem? Wygląda ciekawie - opiera się na androidzie, a co za tym idzie - możliwe jest wgrywanie różnych aplikacji (w tym kilku do obsługi PDF).
polecam jezeli lubisz czytac!!
koszt zwraca sie bardzo szybko ![]()
co najwazniejsze że są już tak stworzone że oko odbiera jak papier. oko się w ogóle nie męczy co jest po prostu boskie!!!
od siebie bardzo polecam!
NOOK i Kindle to godni rywale, wyświetlacze e-ink pearl identyczne.
W tym art. jest przedstawione 7 funkcji, które ma Kindle, a ktorych nie mają inne czytniki
TU przeczytasz po ang. o pojdynku Kindle vs NOOK
Ja już od tygodnia ponad posiadam Kindla 4 i jestem super zadowolny, pokrowiec mam ten co wyzej i do tego zamówiłem sobie lampke ale jeszcze nie mialem okazji przetestowac jej w odpowiednich warunkach:)
wszystkim co lubia/musza czytac polecam, czytam na nim również dokumenty techniczne (pdf) i nie ma problemu (wiadomo lepiej by bylo na 10calowym na ale cos za cos:D)
Wczoraj dotarł do mnie w końcu Kindle 4.
Mogę powiedzieć tylko: REWELACJA! ![]()
Czytnik jest lekki, wygodnie się trzyma, sterowanie za pomocą przycisków nie stwarza żadnych problemów, a ekran...po prostu super.
Najbardziej obraz na wyświetlaczu przypomina mi obraz z takich zabawek z dzieciństwa, gdzie rysikiem malowało się po ekraniku, potem przeciągało w górę i w dół i rysunek znikał.
Oczy w ogóle się nie męczą, do tego można zmieniać wielkość czcionek, odstępy między liniami itp.
Co do tego kondoma Bluecosto, to jak za taką cenę jest jak najbardziej ok. Jedyne co mi nie pasuje, to że jak pokrowiec jest otwarty, to ta zapinka trochę przeszkadza w trzymaniu.
Podsumowując Kindle 4 to świetny sprzęt. Liczba książek w księgarni...globalnej jest ogromna, a Kindle dobrze radzi sobie z większością formatów.
Naaajs ♠_thumbsup:
Mam podobny pokrowiec i patent na zapinkę następujący :
gdy czytam to zapinam okładkę z tyłu i robi mi się kieszonka na dłoń.
Zastanawiam się nad zakupem takiego pokrowca.
Skórzany, z regulowaną możliwością postawienia na biurku, poza tym jest dość tani.
http://www.amazon.de/DURAGADGET-Leder-Schutzh%C3%BClle-integriertem-eReader-Generation/dp/B005K71PL6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1324653454&sr=8-2
Spoiler

Poza tym kupiłem skaner ręczny i jeżeli będę miał za dużo czasu to będę mógł dygitalizować swoje książki (scan->ABBYY FineReder-> tekst w wordzie -> kindle;) )
Poza tym przydaje się w bibliotece, gdy potrzebuję fragmentu tekstu na zajęcia albo przeczytać w ramach przygotowań do zajęć.
Spoiler

Kupiłem 2 takie etui i mogę chyba tylko polecić.
Miła w dotyku skóra, solidna ochrona, dobre dopasowanie do kindla 4 classic.
2 w jednym = pokrowiec + stojak.
Poza tym dobra cena wyszło około 84zł za sztukę (zamawiane z amzaon.co.uk), przesyłka była gratis (zakup powyżej 25Ł)
W poprzednim opakowaniu wkurzało mnie głownie to że brudził albo wycierały tył urządzenia (nie umiem tego doczyścić nawet spirytusem;/).
Nowy raczej nie będzie tego powodował. Waży 200gramów czyli podwaja wagę chronionego urządzenia, ale coś za coś.
Ogólnie jestem zadowolony 4.5/5 mogę wystawić ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup: ♠_thumbsup:
dziś w Kindle Daily Deal – Zjedz tę żabę za 0.99$

Jeszcze parę godzin obowiązuje niższa cena, potem wróci do normalnej czyli 15.95$
„Eat That Frog” wyszło parę lat w polskiej wersji jako „Zjedz tę żabę” – oto fragment opisu ze strony wydawcy:
Ta przekonująca metafora, „ogromna żaba” czekająca na zjedzenie, to twoje największe, najważniejsze zadanie, z którego realizacją będziesz prawdopodobnie zwlekał, jeśli nie zajmiesz się nim od razu. Jest ona również tym zadaniem, które w danym momencie może mieć najkorzystniejszy wpływ na twoje życie i pomóc ci w szybkim osiągnięciu oczekiwanych rezultatów. Rozpoczęcie pracy od połknięcia „żaby” gwarantuje przez cały dzień poczucie zadowolenia wynikającego ze świadomości, że już nic gorszego nie może ci się dzisiaj przytrafić.
Dwadzieścia jeden opisanych tu metod osiągania sukcesu ma za cel poprawę ogólnej wydajności i wzmocnienia twojej pozycji w pracy. Wiele z podanych pomysłów można też zastosować w życiu prywatnym.
Sam zastanawiałem się nad kindle lecz tu cena jest dużo lepsza, ALE czy warto. Nie znam się na tym sprzęcie kompletnie więc jeśli mógłby ktoś doradzić byłbym wdzięczny.
Tylko że w zasadzie to nie czytnik, tylko mocno upośledzony tablet.
LCD nie nadaje się do komfortowego czytania. Poza tym czytanie na słońcu staje się niemożliwe. Rozdzielczość mniejsza niż na Kindlu
Zamiast wydawać 189zł, wolałbym chyba czytać na kompie, bo mam lepszy ekran od tego urządzenia.
IMO szkoda kasy na to na ten wynalazek.
Ok zdecydowałem sie na zakup kindla, teraz tylko pytanie czy 4 czy touch? różnica to około 100 zl. kindle 4 jest za 440, a touch za 550 (allegro). . Opłaca się dokładać 100 zł do ekranu dotykowego?
@bushmen
Różnica to nie tylko ekran dodtykowy ale 2x więcej pamięci i 2x pojemniejsza bateria i trochę większa masa w Touch.
Jednak mimo tych różnic Classic ma średnią ocen w sklepie na amazonie 4.3/5( http://www.amazon.com/dp/B0051QVESA/ref=sa_menu_kdptqso3 ), Touch 3.9/5 ( http://www.amazon.com/dp/B005890G8Y/ref=sa_menu_kdpwtso3 ).
Dlaczego?
Pewnie dlatego, że wygodniej zmienia się strony przyciskiem (który z K4C jest dobrze zaprojektowany) niż dotykając ekranu dotykowego, brudząc przy tym ekran.
Mam wersje classic i ja polecam, ale nie miałem do czynienia z touch tylko czytałem opinie. Po za tym wiem jak wygląda zatłuszczony paluchami ekran na kindelku i nie miałbym go ochoty czyścić co kilkanaście stron
Ja też mam calassica i choć toucha nie trzymałem, to mogę powiedzieć, że nawet nie ciekawi mnie specjalnie jak działa ten dotykowy. Classic jest naprawdę bardzo wygodny.
Większa pamięć? Ok, ale tak naprawdę ta co jest w classicu wystarczy chyba każdemu. Ebooki ważą tak mało, że zmieścisz na nim setki pozycji, więc dodatkowa pamięć według mnie jest zbędna.
Co do baterii, to ja nawet jeszcze nie ładowałem, ale czytałem na necie, że touch nie trzyma wcale dwa razy dłużej niż zwykły classic.
Ciężko oceniać skoro nie trzymało się w ręce Kindla dotykowego, ale ja nie dałbym stu złotych za te dodatki, co oferuje nowszy czytnik.
Miałem ten sam dylemat - classic czy touch.
Czytając opinie w internecie wybór jest prosty - tylko classic. O wiele wygodniejsze przerzucanie stron przez przyciski (a o to w tym chodzi - ma być wygodne do czytania).
W przypadku classic'a bez problemu można go obsługiwać jedną ręką, a drugą np. popijać herbatę ;).
Touch jest dobry tylko i wyłącznie w przypadku, gdy chcesz dużo na nim korzystać z internetu - wtedy ten bajer się przydaje. W innym przypadku - bierz classic'a.
Okazja w NEXTO:
-82%: W kanałach Lwowa - Robert Marshall Tylko teraz: 4,84 zł (zamiast 32.90zł!)
Książka, na podstawie której Agnieszka Holland nakręciła film "W ciemności" (obecnie w kinach).

http://www.nexto.pl/okazja-dnia.xml
Oparta na faktach dramatyczna historia Żydów, którzy podczas likwidacji getta we Lwowie w marcu 1943 roku ukryli się w kanałach pod miastem. Spędzili tam czternaście miesięcy. W podziemiach miasta, w ciemności, wilgoci, wśród szczurów, na przekór wszystkiemu... udało się przeżyć dziesięciorgu spośród ponad dwudziestoosobowej grupy. Przetrwali dzięki pomocy Leopolda Sochy, polskiego kanalarza, który pomógł im, narażając siebie i swoją rodzinę, chociaż początkowo kierowała nim chęć łatwego zysku.
W kanałach Lwowa to niewiarygodna, wstrząsająco prawdziwa historia o gehennie tych, którzy przeżyli oraz podnosząca na duchu opowieść o koleżeństwie i odwadze. Ebook nie zawiera zdjęć.
Książka w formacie EPUB na PC, e-czytniki, smartfony i tablety.
Promocja limitowana ilościowo i czasowo. Już niewiele sztuk zostało
Ja mam może głupie pytanie ale jestem kompletnie zielony w tym temacie ![]()
Czy Kindle wyświetla kolory (chodzi mi o czytanie kolorowych gazet)?