Nie, ekran jest czarno-biały.
Nie, kindle nie wyświetlna kolorów. A co do wersji z reklamami. Ja kupiłam w tym roku taką wersje w BESTBUY, Amazon wspolpracuje z ta siecią. I co ciekawe nie mam żadnych reklam. Myśle że to dlatego że nigdy nie połączyłam go z internetem. Wyłączyłam odrazu moduły odpowiadające za połączenia z internetem i ciesze że tańszym Kindel bez reklam
@solmyr9
kindle wyświetla 16 odcieni szarości i zdjęcia wyglądają całkiem dobrze. Jednak PDFy czyta się niezbyt wyogdnie na 6 calach.
Napisane przez Sikidim90
Nie, kindle nie wyświetlna kolorów. A co do wersji z reklamami. Ja kupiłam w tym roku taką wersje w BESTBUY, Amazon wspolpracuje z ta siecią. I co ciekawe nie mam żadnych reklam. Myśle że to dlatego że nigdy nie połączyłam go z internetem. Wyłączyłam odrazu moduły odpowiadające za połączenia z internetem i ciesze że tańszym Kindel bez reklam![]()
Po podłączeniu do Internetu reklamy się pojawią, jednak nie są one zbytnio utrudniające życie.
Korzystając z Internetu można pobierać książki z chmury i korzystać z kilku innych funkcji.
Sorry... ja chyba ślepy jestem... 2 posty wyżej był link podany...
dzięki za zainteresowanie w każdym razie! :fdrink
Hejo!
Mógłby ktoś z Was, znawców tematu, powiedzieć mi, czy coś z tej oferty się opłaca?
Miałem się rozglądnąć za czytnikiem dopiero za czas jakiś, ale jeśli tutaj mógłbym urwać jakiś konkretny procent, to kupiłbym wcześniej. Dajcie znać, czy warto się spieszyć
Opłaca się wziąć tego klasycznego za 399. Na amazon.com kosztuje w wersji bez reklam 139$.
Tylko pytanie czy ten Kindle 4 z Groupon jest w wersji bez reklam... Bo na tym Kindle-24.pl są tylko wersje z reklamami.
Oferta z Groupon prawdopodobnie dotyczy wersji z reklamami:
"Wersja sponsorowana – special offer z reklamami
Do każdego E-booka dołączona jest instrukcja w języku angielskim
Produkt objęty 12-miesięczną gwarancją "
Identyczny na allegro, tylko że z gw 24 miesiące od 425zł z dostawą
http://allegro.pl/amazon-kindle-4-wi-fi-6-z-gwarancja-24-m-i2066345908.html
Info dla tych, którzy planują zakup e-czytnika:
"Czytniki Kindle są dostępne w amazon.com i na allegro. Wiosną amazon będzie mieć swój oddział w Polsce, więc kupienie urządzenia będzie najprawdopodobniej prostsze i szybsze."
Chciałem przetestować jak wyglądalaby na Kindle przykładowa książka przekonwertowana w Calibre z pdf na mobi. Do tego celu użyłem KindlePreviewer. Niestety pdf jest zdubowany tak, że 2 strony książki znajdują się na jednej stronie dokumentu (orientacja pozioma). Calibre nie widzi tego, ze są 2 strony na jednej... i konwertuje tak, że bierze jedną linijke ze strony pierwszej, kolejną ze strony drugiej i wychodzi wielkie gówno. Da się to jakos ogarnąć? W opcjach konwetowania nic nie znalazłem.
Nie wiem czy Kindle obsługuje pliki e-pub zabezpieczone systemem RDM, czyli pliki dostępne w księgarniach internetowych typu Empik itp. Wiem, że był z tym problem, natomiast dla osób, które nie zamierzają wydawać pieniędzy na e-booki, to amazon kindle to dobry wybór.
Napisane przez isioveb
Chciałem przetestować jak wyglądalaby na Kindle przykładowa książka przekonwertowana w Calibre z pdf na mobi. Do tego celu użyłem KindlePreviewer. Niestety pdf jest zdubowany tak, że 2 strony książki znajdują się na jednej stronie dokumentu (orientacja pozioma). Calibre nie widzi tego, ze są 2 strony na jednej... i konwertuje tak, że bierze jedną linijke ze strony pierwszej, kolejną ze strony drugiej i wychodzi wielkie gówno. Da się to jakos ogarnąć? W opcjach konwetowania nic nie znalazłem.
Sprawdź to http://sourceforge.net/projects/briss/ miałem się tym bawić, ale jakoś czasu nie ma... ponoć daje całkiem dobre efekty. Jak spróbujesz to się podziel efektami
Myślałem, że programik rozwiąże mój problem, ale niestety plik nie chce się załadować... szkoda.
Witam, planuję zakup classic 4, i mam pytanie. Mam możliwość odliczenia VATu, i teraz czy w takim wypadku jak zamówię z Amazon, to coś wtedy odzyskam, czy lepiej kupić na allegro i odzyskać VAT bo bym za dużo stracił? PS: Interesuje mnie wersją bez reklam ![]()
A może bardziej opłaca się zamówić na ...co.uk do kolegi i ten do PL bez podatków dodatkowych?