Dziękuje
Chudyand wyjdę trochę do przodu z tematem ( nie wiem co jeszcze dla nas smażysz).
Co dodawać w "polu" [ pole= pozycje nie na blindzie] do 3betu vs wczesne pozycje. W miare czesto wiadomo na co wyglądamy dobry Ah, Kh i PP. Naturalne nie możemy maskować CC swojego mocnego range więc musimy sięgnąć po karty o gorszym EQ ale lepszej grywalności.
Ręce mniej więcej pod kątem grywalności będą się rozchodzić tak:
1)JTs, T9s,98s
2)Qjs, Qts, J9s, T8s, 87s, 76s
3)T9o, Jto , 98o
z pp to 88 i 77 ale to chyba sensu nie ma.
Jak na to patrzysz będąc w polu a jak zmienia ci się to na blindach.
Spoiler
Napisane przez chudyand1Stworzyłem też swoją propozycję odnośnie wcześniejszego postu dotyczącego sprawdzenie z SB
Tymczasem
Podoba mi się ogólnie to, ale jak nad tym myślę to osobiście zrezygnował bym z Asów i króli. Wolę na mocny zakres mieć tam ręce spekulacyjne o dobrej grywalności.
Niby uważam się za w miarę ogarniętego gościa, ale za nic nie mogę zrozumieć tej tabelki o 3betach
. Tam jest pozycja Hero czy villaina? Chyba villaina, no bo jak grać 3bet na UTG (MP2)?
P.S.
Spoiler
Chudy 'loose' zamiast 'losse'
W pokertrakerze 3 mam raise 1st in ale podzielony na (EP - early, MP - middle i LP - late i blindy).
Mam rozumieć, że:
Blindy - SB
Late - BU i CO?
Middle - MP3?
Early- MP2?
Może da się to ustawić na poszczególne pozycje? (5 statystyk)
Jak najbardziej zainteresowany.
U mnie ten nuvanahoo - oznaczony jako TAG i ogrywa mnie czasem.
nuvanahoo gra bardzo słabe donki w HU i 3way na flopie. Praktycznie zawsze żegna się z ręką na dalszą agresję na kolejnych stritach, gdy gra takiego donka.
Dzisiaj zrobiłem shot na 0.5/1$ i miałem lekkie scary money, więc drugi stolik odpaliłem 1/2$ żeby tam mieć większe scary money i móc wreszcie grać na 0,5/1 normalnie bez presji.
Od jutro/pojutrza na ostro atakuje 0,5/1$.
btw. O co chodzi z tym piciem chudy? Tak ostro waliłeś w tube, że teraz w ogóle już nie pijesz?
Tymczasem