Preflop
Steal
Flop
Turn
River
Oto staty, najwięcej kasy ucieka mi jak już mówiłem w dużych pulach, zresztą widać to na wykresie, albo jakiś spazz albo jakieś 3bety mi uciekają mi gdy jak zwykle nie trafiam flopa itp.
Nagram dziś demko z mojej sesji, jak ktoś będzie chciał zerknąć i się pośmiać mogę podesłać ![]()
Miłego poniedziałku!
kolego jak to możliwe, że do resteala nigdy nie zagrałeś 4beta ![]()
Strasznie szeroko cold callujesz te resteale
Fakt to jest aspekt który muszę ogarnąć, dziękuję za zwrócenie uwagi, a pewnie nie grałem 4beta, przez bardzo szeroki zakres którym gram, a szczerzę jakoś 4betów się "boję".
Jesli grasz nl2, graj po prostu ABC, graj GLOWNIE 3b for value, nie ma co sie levelowac na takim limicie
Może zacznę nagrywać swoje sesje. I będę je potem I słuchał jak uzasadnialem swoje decyzję. Ale no smuci mnie taki dołek na NL2.
05.01.2016
Pierwsze pełna sesja na 4 stołach. Pierwsza sesja nagrywana. Pierwsza sesja, którą komentowałem, mówiąc o swoim toku rozumowania. Pierwsza sesja od jakiegoś czasu na plus! ![]()
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale jestem mega pozytywnie nastawiony! Czegoś takiego potrzebowałem. Uważam, że grałem całkiem znośne ABC. Wariancja raz mnie tylko opluła, ale da się z tym żyć.
Łapki łapki:
Spoiler
IPoker, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $0.54 (27 bb)
BB: $2.22 (111 bb)
Hero (UTG): $2.02 (101 bb)
MP: $0.94 (47 bb)
CO: $2.12 (106 bb)
BTN: $1.06 (53 bb)
Preflop: Hero is UTG with T
A![]()
Hero raises to $0.06, MP raises to $0.12, 4 folds, Hero calls $0.06
Flop: ($0.27) 9
T
6
(2 players)
Hero bets $0.13, MP calls $0.13
Turn: ($0.53) 4
(2 players)
Hero checks, MP bets $0.31, Hero folds
Results:
Spoiler
$0.53 pot ($0.03 rake)
Final Board: 9
T
6
4
Hero mucked T
A
and lost (-$0.25 net)
MP mucked and won $0.50 ($0.25 net)
BB: $0.65 (32.5 bb)
UTG: $2 (100 bb)
Hero (MP): $4.15 (207.5 bb)
CO: $1.70 (85 bb)
BTN: $2.02 (101 bb)
SB: $0.67 (33.5 bb)
Preflop: Hero is MP with J
A![]()
UTG folds, Hero raises to $0.06, 2 folds, SB calls $0.05, BB folds
Flop: ($0.14) Q
5
A
(2 players)
SB bets $0.10, Hero calls $0.10
Turn: ($0.34) 5
(2 players)
SB bets $0.36, Hero folds
Results:
Spoiler
$0.34 pot ($0.02 rake)
Final Board: Q
5
A
5
Hero mucked J
A
and lost (-$0.16 net)
SB mucked and won $0.32 ($0.16 net)
IPoker, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 2 Players
BB: $1.61 (80.5 bb)
Hero (SB): $2.05 (102.5 bb)
Preflop: Hero is SB with K
K![]()
Hero completes, BB raises to $0.06, Hero raises to $0.20, BB calls $0.14
Flop: ($0.40) 6
6
9
(2 players)
BB checks, Hero bets $0.20, BB raises to $1.41, Hero calls $1.21
Turn: ($3.22) 8
(2 players)
River: ($3.22) K
(2 players)
Results:
Spoiler
$3.22 pot ($0.21 rake)
Final Board: 6
6
9
8
K
BB showed 9
J
and lost (-$1.61 net)
Hero mucked K
K
and won $3.01 ($1.40 net)
SB: $0.79 (39.5 bb)
BB: $2.13 (106.5 bb)
Hero (UTG): $4.35 (217.5 bb)
MP: $1.41 (70.5 bb)
CO: $2.11 (105.5 bb)
BTN: $1.11 (55.5 bb)
Preflop: Hero is UTG with T
T![]()
Hero raises to $0.06, 2 folds, BTN calls $0.06, SB calls $0.05, BB folds
Flop: ($0.20) 8
3
9
(3 players)
SB checks, Hero bets $0.15, BTN calls $0.15, SB folds
Turn: ($0.50) 2
(2 players)
Hero bets $0.25, BTN calls $0.25
River: ($1) 6
(2 players)
Hero checks, BTN bets $0.65, Hero folds
Results:
Spoiler
$1.00 pot ($0.06 rake)
Final Board: 8
3
9
2
6
Hero mucked T
T
and lost (-$0.46 net)
BTN mucked and won $0.94 ($0.48 net)
A tutaj RNG mnie opluło ![]()
SB: $2.06 (103 bb)
BB: $0.84 (42 bb)
UTG: $0.66 (33 bb)
MP: $2.44 (122 bb)
Hero (CO): $2.12 (106 bb)
BTN: $1.51 (75.5 bb)
Preflop: Hero is CO with K
A![]()
UTG folds, MP calls $0.02, Hero raises to $0.10, BTN raises to $1.51 and is all-in, 3 folds, Hero calls $1.41
Flop: ($3.07) 3
2
4
(2 players, 1 is all-in)
Turn: ($3.07) K
(2 players, 1 is all-in)
River: ($3.07) 6
(2 players, 1 is all-in)
Results:
Spoiler
$3.07 pot ($0.20 rake)
Final Board: 3
2
4
K
6
Hero mucked K
A
and lost (-$1.51 net)
BTN showed J
Q
and won $2.87 ($1.36 net)
jak chcesz dokladniejsze analizy etc musisz grac z hudem i napisac cokolwiek o typie zawodnika z jakim grasz. na nl2 wystarczy vpip / pfr i 3b
12.01.2016r.
Wracamy po przewie, pewne linie w miarę mam opracowane, plan jest prosty, nitować więcej, orać fishy, za tydzień być bliżej 100€ niż dalej, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale to cel poboczny, chce grać dobrze!
Dodatkowo postaram się wygrać 60min darmowego trenigu u Rushera! A nawet jeśli nie, to liczę, że rywalizacja doda mi sporo dyscypliny, w nauce, grze i pisaniu tych bzdur..
13.01.2016r.
A więc, wracamy do gry już za chwilę. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów z WH. Po za tym ściągnąłem WH Poker coach nie wiem co to, ogarnę, jak będzie useless usunę, jak jakoś mi się będzie przydawało to zostanie. Triala HM2 zostało z 2 tygodnie jeszcze, podobno można od supportu załatwić sobie jeszcze 30 dni, także nie pozostaje nic jak uczyć się cudownego NL2.
Gdzieś w mojej głowie są plany na to by do końca lutego wejść na NL5 i być tam wygrywającym graczem, zobaczymy jak to mi pójdzie w weekend planuję spisać sobie cele, realne, które da się zrealizować na początku. Mam nadzieje, że dzisiejsza sesja po przerwie nie będzie zbyt drewniana!
Trochę drewno. Staram się nie patrzeć na wyniki ale na WH jest to ciężkie bo z tego co wiem nie da się zasłonić hajsu.
Mam też takie coś:
Spoiler
łapka
Gracz wygląda na normalnego 19/16
Pre flop pula z limperem, on gra izo lub po prostu większy raise, z Judaszami staram się 3betować, może za mały sizing, Na flopie spada As, których on ma masę, zwłaszcza z buttona, i decyduje się foldować. Bardzo kuje w oczy czy dobry fold?
Cześć,
Skąd masz info, że można przedłużyć triala? Osobiście też byłbym zainteresowany taką opcją
Napisane przez eslav92
Cześć,
Skąd masz info, że można przedłużyć triala? Osobiście też byłbym zainteresowany taką opcją![]()
Napisz do nich maila z prośbą o dodatkowe 30 dni i już![]()
Napisane przez NieGadamZpsami
No to elegancko, 2 miesiące korzystania z HM2, a potem 1 z PT4. Można w międzyczasie porównać, który lepszy i nazbierać kasę ♠_drink: Dzięki za info
![]()
14.01.2016r.
Młyn w Polsce bo prezes krzyczy na temat ustawy(teoretycznie). Zobaczymy jak to będzie, jak dla mnie, potrzebują kasy, niech sensownie opodatkują pokera, buki i grajmy sobie, rozwijamy się i róbmy coś dla kochanego państwa! <3
A co do mojej gry, nie jest źle, nie jest genialnie jutro podrzucę parę rozdań do odpowiedniego działu i podrzucę tutaj linki, może ktoś będzie chciał zerknąć.
Jedyny buuuul to przegrany set 77 vs set JJ(Judaszy
) które rywal złapał na river!
Dziś dodatkowo ogarnąłem, że na WH są freerolle i free SnG dla nowych graczy z tej dobroci nie korzystałem do dziś. Był to wielki błąd, bo przed chwilą udało mi się zgarnąć bilet za 1€(zawsze coś) bez większego wysiłku w SnG. Cudo, oby był progress! NL5 nadchodzę! ![]()
Miłego wieczoru!
Edit:
Rozdanka z sesji które troszkę mnie zmieszały:
Rozdanie 1
Rozdanie 2
Rozdanie 3
16.01.2016r.
Kolejna sesja już za mną, cudownie mi się dziś grało, fishe mnie spłacały, dobrze czułem się w spotach i tak jakoś karta też szła.. Cudnie! Nie potrafię zasłonić salda w WH więc wiem tyle, że jestem na plus po dzisiejszej sesji, staram się na to nie zwracać uwagi no, ale pewnie wiecie jak to jest. Zrobię tak jak ostatnio, niedługo wrzucę na forum parę spotów do oceny i "na pamiątkę"!
Dodatkowo ostatnio znalazłem przeeecudowny cytat który wyszedł od Earl'a Wilson'a
"Sukces jest dziełem przypadku - powie każdy nieudacznik."
I wraz z tym leci on do tytułu bloga i do mojego serca, bo spodobał mi się niemiłośnie. #mottożyciowe
Trzymajcie się ciepło!
21.01.2016r.
Roboty nie ubywa, a nawet przybywa, coraz ciężej znaleźć czas na inne czynności niż szkoła i życie. Cóż zrobić.. Ale staram się grać, jak najwięcej i jak najlepiej i myślę, że idzie mi całkiem całkiem fajnie!
Podrzucam i zapisuję linki do rozdań które wrzuciłem do działu analiza, mam też chyba w planach odwiedzenie działu mindset, ale wszystko w swoim czasie!
Linki.
1
2
3
4
Dodatkowo napisałem dziś jeszcze post w dziale mindset TUTAJ nie wiem czy da się coś z niego zrozumieć, mam nadzieje, że tak. Ogólnikowo napisałem tam z czym się borykam i liczę na jakiekolwiek porady! Pozdrawiam!
Styczeń w kilku słowach, brak czasu, brak czasu, dużo roboty, przeziębienie, brak chęci. Skończył się ilością rąk które da się policzyć na palach jednej ręki + kilku sesjach, albo nastąpi jakiś przełom w lutym, albo wrócimy do zabawy po maturze. Po styczniu -135BB ale próbka tak mała, że nie ma o czym mówić. Dodatkowo bubble boy.. Jakbym wbił do kasy miałbym HM2 i już jedno zmartwienie z głowy a tak za 14dni muszę szukać czegoś co będzie chociaż mi ręcę zapisywało i rysowało wykres. HUD nie taki istotny na NL2. No nic dziś jeszcze styczeń, wróciłem do żywych, gramy!