Skip to forum
Notifications
Clear all

He got game

3,264 Posts
99 Users
1578 Reactions
86.7 K Views
chudyand1

.

Reply
klz03

Ten 3bet na BU z T9s to znowu nie taki luźny. Z 45s to byłoby loose imo. MP co miał innego grać na flopie niż rais? Fold? call mi się nie podoba w ogóle. Chciał wyjebać BU z overcards.
Twój caps na flopie raczej standardowy, chociaż na BB gram w takich spotach call 100% (z dwoma regami), nic nie capuje, nawet AA.

Reply
chudyand1

.

Reply
chudyand1

.

Reply

Ja to rozumuje krótko i może zbyt prostolinijnie ale ja tam wale na flopie ile fabryka dała-pockety i wysokie asy mi przejdą w calldown a sprawdzanie 2 betów na turnie(ok wiem gutshot ale co byś zrobił na karte która nie dodaje Ci equity?) w 2 regów już mnie by zabolało- dla mnie jazda na flopie a na turnie już bym się jakoś dostosował do tego co na flopie chłopaki zagrali.
Kolaz-grasz call 100% w sensie ze nie grasz cap, nie grasz tam 82o, aight?

Reply
chudyand1

.

Reply
psychoreaper

Cześć chudy! Oglądam film na YT i zastanawiam się czy to nie Ty przypadkiem ;) :

Reply

Ten slimfast gra też chyba na 0.25/0.5 to teraz będę widział czego się spodziewać po nim.

Dobre rozdania chudy.

A co do zdjęcia to chydy raczej jest grubszym wyższym i łysym kolesiem :) coś ala koszykarz z polskich boisk :)

Reply
chudyand1

.

Reply

so how does it go at .5/1 .. I have actually tried a few sessions the past 2 days. It seems identical to 25/50c same playerpool .. just been running bad :( -80BB so far. :(

Reply
chudyand1

.

Reply

chudy zmieniałeś coś względem centów jeśli chodzi o ilość stołów/przygotowanie do sesji etc?

Reply
chudyand1

.

Reply
chudyand1

.

Reply
hairysnake

Chudy nie siej anarchii ;) Po pierwsze dobrze, że ludziska robią notatki już na mikro bo po pierwsze wyrabiają nawyk, po drugie uczą się jak to robić. Ja dopiero po 2 latach opracowałem sobie sposób jak robić przydatne notatki (a nie notatki dla notatek). Po drugie mistrzu już niedługo wychodzisz z mikro i im wyżej tym notki most wanted. Ja wiem, że 0.5/1 ma w akwarium jeszcze porządną ilość szprotek i praktycznie o każdej porze da się dorwać stół z pozycją na fajnego rekreacyjnego gracza, ale zobaczysz, że im wyżej tym poziom regsów się podnosi i miło czasami po analizie przeciwników skrobnąć małe co nieco, żeby później wykorzystać tendencję gościa na max'a. Ja po swoim sporym zjeździe widzę jak ważne jest aby z każdej ręki wyciągnąć max value posiłkując się tendencjami gracza z którym akurat przyszło mi przeżywać wspólną przygodę dojścia do rzeki.

Co do samego przygotowania przed sesją to muszę powiedzieć, że o wiele lepiej mi się gra gdy chwilę wcześniej (jakieś 15-20 min) obejrzę kawałek filmu szkoleniowego z fix'a. Nie wiem czy tu chodzi o to aby wpaść w jakiś rytm gry .. czy h.. go wie o co .. ale tak mam.

Poza tym umówmy się ty nadraibiasz braki w przygotowaniu do sesji talentem :)

Reply
chudyand1

.

Reply
venatici

chudy widziałeś moją wiadomość?

Reply
chudyand1

.

Reply
venatici

Nie zauważyłem tego wpisu :ayfkm: :ayfkm:

Dobrze, że zmieniłeś zdanie _thumbsup:

Reply
hairysnake

Chudy nie do końca się zgadzam, że słabi regowie na micro grają różne linie. Weźmy dla przykładu twojego ulubieńca .. slimfast'a (to tak na odchudzanie). Gdy broni się OOP na blind'ach to gra x/rs praktycznie tylko z : flushdraw (any nawet 5high), pocket pair (nawet niższą od boardu w HU), gutshotami i gotowymi rękami (wysoka-średnia-niska para). Tylko raz na kilkadziesiąt rąk zagrał x/rs jako blef na Ahigh board. I tutaj już masz sensownego read'a, którego można spokojnie wykorzystywać.

Reply