Jak Lucky Strike to tylko czerwone <3 ![]()
Stawiam krope i czekam na wiecej wpisow !
Przepraszam wszystkich za moją nieobecność na blogu. Powiedzieć tylko mogę, iż było to spowodowane ciężką sytuacją rodzinną. Moja mama miała wylew, więc sami rozumiecie.... Był to naprawdę ciężki okres, w którym nie było miejsca ani na pokera ani na bloga.
Być może wrócę do pisania jak tylko ogarnę sprawy bieżące, bo i tu narobiło się zaległości.
Jeszcze nie jedno Micro przed nami ^^
Hejka Kołczko
..... ja tu ostatnio słabo zaglądam... widzisz co zrobili dziady z forum ;).... Powodzonka w związku z kłopotami
...jak się bedzie działo ;)..... i owszem. U mnie też końcówka roku lekko tyłem do pokera, ale zobaczymy, święta kuszą żeby usiąść i pykać ;).... Wesołych Hoł Hoł Hoł
Mnie święta wycięły kompletnie z pokera, bloga itp. Szczególnie, że dostałam Diablo III Ultimate Evil Edition na x360. ;p
Poker przyciąga jak magnes. Nie daje się długo wytrzymać bez tych emocji, bez tego niepowtarzalnego klimatu.
W moim wypadku zdarzyło się coś bardzo nietypowego. Po paśmie sukcesów w MTT okazało się, że życie płata nam niezłe figle. W ciągu kilku dni okazało się, że muszę wypłacić całego rolla, by uporać się z trudnościami. W międzyczasie okazało się również, że trafiła mi się niesamowita okazja podjęcia dobrej pracy. Ubezpieczenie, umowa na stałe, bonusy urlopowe i świąteczne, comiesięczne premie… No i udało się. Przekreśliło to jednak moją karierę pokerową.
Teraz po trzech latach praca się kończy. Czy żałuję? Może troszkę ale z drugiej strony, jako pokerowa dusza pragnęłam już wolności.
Nie wiem ile jeszcze firma pociągnie. Miesiąc? Trzy? Pięć? Rok? Nie więcej. Daje mi to szansę dokonania niezbędnych wpłat by mój bankroll chociaż przypominał ten sprzed cashoutu. Dodatkowo mam czas na to by powrócić do formy.
Okazuje się bowiem, że poker to nie jazda na rowerze. Dyscyplina wypracowana przez lata, tak niezbędna przy MTT, odeszła gdzieś i muszę ją odszukać. Teraz po trzech turniejach widzę jak wiele innych rzeczy odeszło razem z nią. Wszystko oczywiście przypomina się w trakcie i zwykle po fakcie.
Wiem jednak, że trzeba to przetrzymać, patrzeć na topniejący bankroll i przeć do przodu, aż wszystko wróci na swoje miejsce.
Stąd pomysł na reaktywację tego bloga. Planuję dzielić się z Wami moimi sukcesami i porażkami. Tak by było mi łatwiej. Postaram się prowadzić bloga w sposób przystępny i ciekawy, tak by miło Wam się to czytało. Co prawda nie ma aktualnie MicroMillions (wtedy nie udało mi się zagrać ani jednego turka). Ale jak będzie nowa edycja, to powtórzymy plany sprzed lat. 😃
Co sądzicie?
Turniej rozgrzewkowy. Mam problem z wpłaceniem kasy na PokerStars…
Spoiler
******** # 1 ********
PokerStars Hand #204820776312: Tournament #2705565446, $0.91+$0.09 USD Hold'em No Limit - Level X (300/600) - 2019/10/03 0:21:22 CET [2019/10/02 18:21:22 ET]
Table '2705565446 3' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: LouisFe (13367 in chips)
Seat 3: xobit26 (10935 in chips)
Seat 5: Portnoya 12 (17380 in chips)
Seat 6: TalishaStar (6592 in chips)
Seat 7: boca1441 (9230 in chips)
Seat 9: poker-is-skill7 (9996 in chips)
LouisFe: posts the ante 50
xobit26: posts the ante 50
Portnoya 12: posts the ante 50
TalishaStar: posts the ante 50
boca1441: posts the ante 50
poker-is-skill7: posts the ante 50
Portnoya 12: posts small blind 300
TalishaStar: posts big blind 600
HOLE CARDS
Dealt to TalishaStar [Qs Qc]
boca1441: folds
poker-is-skill7: folds
LouisFe: folds
xobit26: folds
Portnoya 12: raises 1200 to 1800
TalishaStar: raises 4742 to 6542 and is all-in
Portnoya 12: calls 4742
FLOP [Ad 8s 8d]
TURN [Ad 8s 8d] [5d]
RIVER [Ad 8s 8d 5d] [3h]
SHOW DOWN
Portnoya 12: shows [7d Td] (a flush, Ace high)
TalishaStar: shows [Qs Qc] (two pair, Queens and Eights)
Portnoya 12 collected 13384 from pot
TalishaStar finished the tournament in 6th place and received $2.45.
SUMMARY ***
Total pot 13384 | Rake 0
Board [Ad 8s 8d 5d 3h]
Seat 1: LouisFe folded before Flop (didn't bet)
Seat 3: xobit26 (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: Portnoya 12 (small blind) showed [7d Td] and won (13384) with a flush, Ace high
Seat 6: TalishaStar (big blind) showed [Qs Qc] and lost with two pair, Queens and Eights
Seat 7: boca1441 folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: poker-is-skill7 folded before Flop (didn't bet)
Ja bym rozważył granie na innych roomach micro mtt. Jeśli można wiedzieć to praca w jakiej branży? Dobrze się czyta
Dzięki. 😊
Przetwórstwo tworzyw sztucznych. Produkcja głównie dla IKEA. Jak gdziekolwiek na świecie kupisz coś plastikowego z IKEA, to jest duża szansa, że było to wyprodukowane właśnie u nas. 😊
Grałam na paru PR ale postanowiłam zostać na stałe na P*.
Na 888 sporo i z sukcesami. To jeszcze za czasów jak z Fizoloffem prowadziłam portal pokerowy „Preflop”.
Wcześniej na starym PartyPoker i Wiliam Hill. Ale to bez szału.
Co do micro, to nie jest tak do końca. Gram turki pomiędzy $3.30 a $20. I tam zaraz wracam.
Chociaż powiem Ci szczerze, że wczoraj zagrałam sobie kolejny sng 45os 1$ i poziom był naprawdę dobry. Aż ciężko uwierzyć. 😊 Szkoda że karta masakrycznie nie żarła… ☹ Ale zasadniczo turnieje za 1$ to nie dla mnie. Nie mam nerwów na szarpanie się z donkami.
Gram teraz takie blotki, bo przede wszystkim muszę wrócić do formy. Chodzi głównie o mindset i wytrzymałość siedzenia po 8, 12 godzin przy pokerze.
Sama wiedza i techniki już mi się odświeżyły. Mniej więcej. Chyba. 😃
Napisane przez TalishaStar
Po paśmie sukcesów w MTT okazało się, że życie płata nam niezłe figle. W ciągu kilku dni okazało się, że muszę wypłacić całego rolla, by uporać się z trudnościami. W międzyczasie okazało się również, że trafiła mi się niesamowita okazja podjęcia dobrej pracy. Ubezpieczenie, umowa na stałe, bonusy urlopowe i świąteczne, comiesięczne premie… No i udało się. Przekreśliło to jednak moją karierę pokerową.
Fajne to pasmo sukcesów - takie niepoparte idącymi za tym pieniędzmi. No chyba, że nagle musiałaś wydać na coś kilkaset tysięcy złotych i otrzymałaś ofertę pracy gdzie zarobki były 5-cyfrowe miesięcznie.
hejter mi się włączył po przeczytaniu Twoich kocopołów w tym wątku - https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4737976#post4737976
Najbardziej rozbawiła mnie rada, aby gracz micro 250$ dołożył do bankrolla. Grasz sobie nl5, wpłacasz 250$ i już możesz klikać nl10 - nic prostszego.