Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
204 Posty
68 Użytkownicy
342 Reakcje
20.9 K Wyświetlenia
bukma

Zgadzam się z przedmówcami, blog zapowiada się bardzo dobrze. Powodzenia i trzymam kciuki (obyś tylko za dużo ode mnie nie wyciągał :) ):f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami

.

Odpowiedz
Cytat
screamdustry

Wracajac jeszcze do tematu Robmafa i filmikow, bo zlapalo mnie na przemyslenia. Dla mnie absolutnym mistrzem w przygotowywaniu produkcji szkoleniowych zawsze byl Lechrumski i mysle, ze producenci filmow na PS (chociaz nie wszyscy) mogliby sie od niego duzo nauczyc. Lech zawsze byl przygotowany na 100%, czy to robiac filmy mindsetowe czy juz w PLO. Obecnie jest on jednym z trenerow PLO na RunItOnce, czyli najbardziej prestizowego portalu szkoleniowego i tamtejsza publicznosc jest zachwycona poziomem jego filmikow.

Ja osobiscie tesknie za Ninjaiem, seria 'Sweating The Coach' jest absolutnie moja ulubiona ever. Juz pomijajac to, ze Ninjai byl po prostu dobrym graczem, ale facet mial w sobie cos takiego, ze cholernie dobrze sie go sluchalo. Mysle, ze to bylo polaczenie czegos w stylu charyzmy, pewnosci siebie i po prostu uwielbienia dla gry. Slychac bylo, ze Ninjai naprawde sporo myslal o pokerze, za kazdym razem dawal rade wynajdywac jakies blyskotliwe przyklady/analogie do omawianych spotow.

Tak jak napisalem, nie chce i nie bede tutaj ocenial obecnej oferty szkoleniowej PS. Ze dla graczy powyzej NL10 od dawna juz jest nienajlepiej, to chyba kazdy widzi, kto chce to i tak ogarnie sobie materialy z innych zrodel. Niech Muckinfella i Rusher robia sobie setny filmik 'jak pokonac microstakes' skoro to jest ich max. ceilling, ale zostalo na Strategy jeszcze kilku trenerow, ktorzy maja okreslona reputacje i ciesze sie, ze nie tylko ja oczekuje po nich wiecej. Swoja droga, kiedys bardzo zazdroscilem graczom PLO na Strategy, ze maja tam swietnych trenerow - Bocian, GramGrubo, Lechrumski, Variat, Destrukt. Z tego co widze, to w 2015 tylko ten pierwszy byl aktywny, a w dodatku jeszcze i on odchodzi... Nie dzieje sie najlepiej, oj nie.

Dzieki chlopaki za odzew, doceniam, kazdy feedback cieszy. :f_drink: Mam nadzieje, ze w przyszlosci blog bedzie jeszcze bardziej merytoryczny. Na ta chwile nie mam za bardzo czego wrzucac, bo chwilowo ogladam przede wszystkim session reviews (Cameron, Robmaf, Paul Atwas), a notki z nich robie raczej dosc skrotowo i opieraja sie glownie na porownaniach gry/komentarza trenera do mojego obecnego toku myslenia ze spotow. Nadal na pewno mam w planach Red Line Rampage, moze juz w ten weekend.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

mozna sie cos nauczyc, wiec obowiazkiem jest dac lajka i do ulubionych
powodzenia

edit:
a co do produkcji na ps to u wiekszosci osob na forum widac status brazowy, skoro maja braz to affilate nie dostaje kasy, coraz mniej jest osob co maja chociaz zloto nie mowiac o diamentach, a trenerzy wiadome ze za darmo uczyc nie beda bo maja swoje zycie

Odpowiedz
Cytat
Bushilla

screamdustry, lapa w góre za blog, zycze duzo szczescia i samozaparcia

Odpowiedz
Cytat
wg123

Swoją drogą ciekawe jest w jaki sposób widziałeś ostatni film Robmafa skoro masz brązowy status :thinking:

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

[treść wyedytowana]

// bez chamskich odzywek proszę - kamil13151

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Chamskich? Widzę że texas holdem rangerzy twardo czuwaja na forum. Topkek z was.

A swoją drogą kropa na bloka.

Odpowiedz
Cytat

pewnie poszedł do znajomego z wyższym statusem i z nim obejrzał... :f_eek:

Odpowiedz
Cytat
screamdustry

@Dai5dop
Nie umiem obiektywnie ocenic, widzialem zdecydowanie za malo z angielskiej sekcji. Na pewno wszystko co widzialem dotad Weazla bylo dobre, ale to juz na pewno wiesz _p:

@wg123
Tak, poszedlem do znajomego z wyzszym statusem i tam obejrzalem :)

@bambucza1988
Z jednej strony masz racje i sie z Toba zgadzam, ale z drugiej nie pasuje mi jedna rzecz. Jak konkurencja jest w stanie oferowac za cene statusu silverowego na PokerStrategy filmiki do NL100 i to w dodatku nagrywane przez o wiele bardziej wykwalifikowanych trenerow? Nie jestem specem od takich rzeczy i bardzo mozliwe, ze sie w tej materii myle, ale jakos nie widze gdzie Strategy moze ponosic tak duze koszty, zeby byla potrzeba ciecia wszystkiego w tak drastyczny sposob. No i co jak co, ale prawie kazdy z nas i tak ma te Starsy podpiete, bo nie ma zadnych korzysci z podpiecia ich gdzie indziej. A wiekszosc pokerowego trafficu jest i tak tam. Anyway, nie chce drazyc juz dalej tego tematu, bo w sumie i tak to jest bezcelowe, a Panowie Moderatorzy juz krzywo patrza :f_ugly:

@Bushilla
Dzieki, zycze rowniez _drink:

@Preludiumm
Nie zdazylem zobaczyc niestety edytowanego i nie mam pojecia co i do kogo tam bylo kierowane. Jak cos to priv.

Odpowiedz
Cytat

priv

Odpowiedz
Cytat
AliAli

nie przechodz na profi z 5k$ rollem, szkoda nerwow

Odpowiedz
Cytat
kaban997

Świetny blog, życzę powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
screamdustry

@AliAli

Nie za bardzo mam sie czym denerwowac. Mam 22 lata, nie mam rodziny na utrzymaniu. Nie mam sklonnosci gamblerskich, uwazam ze mam poukladany mindset i bardzo szybko wykrywam u siebie tilt. Nie szastam kasa na lewo i prawo, jestem w stanie utrzymac sie za 2000zl miesiecznie, chociaz koszty po przeprowadzce na pewno wzrosna do ~2500zl minimum. 600$-700$ to nadal sa sumy, ktore na NL50 wyrabia sie samym RB i to nie przy jakims szalonym grindzie. Absolutnie najgorszym mozliwym scenariuszem byloby zbustowanie rolla i powrot do punktu w ktorym jestem teraz, czyli koniecznosci pojscia pracy na etat za mniej niz 30kzł rocznie. Bylaby to dla mnie porazka, ale na pewno nie tragedia. Przy czym nie sadze, zeby byly na to duze szanse.

Zdaje sobie przy tym sprawe, ze pokerpro to nie bedzie bulka z maslem, ale tez niekonieczie chodzi mi obecnie w zyciu o poczucie bezpieczenstwa i spokoj.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Szczerze tez tak myslalem, ale przechodzac na full time dochodzi jednak troche stresu itp. GL anyways :)

Odpowiedz
Cytat
AstonMartin7

gratki za bloga, co do filmiku "poker jest prosty" zgadzam sie z twoim wpisem który umiesciłes, "tu sobie kolne tu soobie betne" :P ciezko cokolwiek poprawic w swojej grze oglądając cos takiego

grasz na party nl25 czy juz nl50 ?

Odpowiedz
Cytat
screamdustry

@Kaban
Dzieki, milo mi.

@preludiumm
Wydaje mi sie, ze praca przy tego typu zawodach, gdzie osoba zajmujaca sie tym 'full time' ma spora wolnosc, ale tez odpowiedzialnosc za siebie, jest troche krzywo odbierana przez dwie strony.

Patrzac na srodowisko rapowe, esportowe, pokerowe - wszyscy 'pro' maja tendencje do demonizowania swoich zawodow czyt. 'stres cie zezre, nie polecam grac for living' albo tez nieustanne placze raperow jak to 'ciezko jest byc raperem' itd. Z drugiej strony postronni obserwatorzy maja znowu tendencje do idealizowania tego typu zawodow i tutaj pojawia sie zwykle argument, ze to tak naprawde nie jest praca i robisz to z czego masz fun, Pomijaja one w ogole kwestie odpowiedzialnosci, stresu itd.

Dlatego w przygotowaniach do procesu staram sie patrzec na to z jakies wysrodkowanej perspektywy. Na pewno wygodniej byloby miec 7,5k$ lub nawet 10k$, ale uwazam ze 5k$ to tez nie jest tak maly bufor biorac pod uwage koszty/wariancje, ale tez ilosc wolnego czasu, ktora dostane quitujac prace.

@AstonMartin7
Gram obecnie 90% NL50 i 10% NL25, widac to na ostatnim screenie z HM2, ktory dodalem.

Musze przyznac, ze jest mi na NL50 ciezej niz sie spodziewalem. Grajac na NL25 wszystko przychodzilo mi bardzo latwo, teraz musze sie troche meczyc.

Nie czuje juz, ze przychodze na stoly z pozycji crushera, ale raczej z pozycji sredniego rega. Regularsi sprawiaja mi troche problemow, ale co mnie bardzo zdziwilo - nie agresja (czego oczekiwalem), tylko lepsza gra przez check, co jest dla mnie zupelnie nowoscia w starciach z regami. Redzy z NL25 mieli tendencje do grania bardzo fit or fold, teraz po checku o wiele lepiej sie bronia i to jest moim zdaniem najwieksza zmiana jaka zaobserwowalem miedzy NL25 a NL50.

Na szczescie takie problemy na stolach i poczucie, ze nie dostosowuje sie optymalnie, trzymaja moja motywacje do nauki na poziomie. Back in the days wchodzac na NL25 tez dlugi czas nie bylem dobrym regiem, spora probke rak zagralem z wr w granicach 3,5evbb/100 i dalem rade zrobic progres, wiec nie widze powodow dla ktorych teraz mialoby byc inaczej.

Odpowiedz
Cytat
Bushilla

Screamdustry imo, jak nie jesteś w ciemię bity (a nie jesteś bo na nl50 coś grasz), to możesz ez iść na pro, z focusem na rozwój i min 30h na tydzień. Tak jak napisałeś jesteś młody bez zobowiązań. Mam zioma co gra NL10 i robi po 1,5-6k pln miech w miech, melanżuje i przepuszcza sos na lewo i prawo a i tak jest na tyle ogarnięty(niestety tylko skillowo ), że wyciąga hajs z takich stawek.

Myślę, że z rollem 50bi nawet dasz radę jak jesteś ogarnięty i zdeterminowany na samorozwój. Tak więc, szerokiej drogi :]

Odpowiedz
Cytat
czubak188

kropa:f_drink:

Odpowiedz
Cytat