Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Rowerek

424 Posty
39 Użytkownicy
162 Reakcje
15 K Wyświetlenia
mqrcin

Życie.

teampoland

gdzie kupowałeś hh?

leeloo80

.

To mi się podoba. Konkretnie i zdecydowanie. Kropkuję _drink:

leeloo80

.

NO OK ale akurat ten post mnie zainteresował! Cenię ludzi, którzy mają swoje zdane i nie podlegają halucynacji. No ale jak na priv wieprze krzywdzili tutaj, to może nie było trzeba dodać ich losowo i wtedy nie ma priv. Ja dodaję ludzi, którzy na to zasługują i są godni mojej osoby! _drink:

leeloo80

.

OK wyjątkowo dodałem, ale ewentualnie w PRIV proszę o delikatność, ponieważ mam bardzo delikatną osobowość. Dziękuję! :f_love:

leeloo80

.

Serduszko, niestety nie znam się na wszystkim i tu nie poradzę profesjonalną odpowiedzią! Pozdrawiam! _drink:

Trener
weirdcreep
leeloo80

Polecam ewentualnie terapię testową u psychologa, a jak nie pomoże egzorcyzmy o ile to nie jest po prostu zwykły młodzieńczy bunt! :sfishy: _evil: Powodzenia!

CO WAŻNE. BEZWZGLĘDNIE, to Matkę każdy musi szanować, a jak tak nie jest, to czasami paskiem trzeba wyjątkowo przyłożyć i utemperować, nawet jak to jest dziewczyna!

Czasami niestety przez chwilę powinno się nawet dzieci chować wojskowym rygorem jak pewne metody marchweki i kija nie pomagają. Dziś jest sporo chorych dzieci w otoczeniu, co czasami psują innych. Czasami warto i nawet na kopać/ lub stanowczo opowiedzieć innym dzieciom i obcym dorosłym, że nie życzymy sobie deprawowania swoich dzieci! Jako wojskowy sporo o tym wiem i wiem, że pomaga pewien rygor, ale zwłaszcza wobec obcych nakręconych materialistycznych dorosłych. uwielbiam takich lać pasem! Należy oczywiście swoją rodzinę nagradzać i cieszyć się i czasami wyindywidualizować się z tego chorego tłumu!

mqrcin

.

Standard AI z obu stron. Coin.
Nic się nie da zrobić

KrzNow

Coś kiepsko 3betowałeś w tej sesji :f_p:

KrzNow

To teraz po Polsku :P

Varrancomando

Napisane przez KrzNow
To teraz po Polsku :P
chyba go te ruskie boty zasymilowały

Moderator
baadnewz01

rodzinka wazniejsza niz karty

Impreza ostro ev+ bo wydalem 110. a wpadło 300

:nh:

mqrcin

Nie chcę się mądrzyć, bo Holdema to ja gram praktycznie tylko na żywo ze znajomymi albo w turniejach, ale na Twoim miejscu...
- zmniejszyłbym oglądalność flopa VPIP o 1/3 --- za dużo sprawdzasz (?) 18-20% to i tak będzie dużo.

Jak rozkłada Ci się VPIP w zależności od pozycji?
Dlaczego Twój 3-bet to tylko AA i KK? :D Zmień to. Zwiększ.

Boisz się wrzucić AK pre za 100bb? To może zastanów się kim jest Twój przeciwnik? Masz na niego jakieś ready? Widziałeś co do tej pory stackował pre?
Z niektórymi przeciwnikami AI pre z AK będzie paleniem kasy a na innym będziesz robił mnóstwo forsy, bo to będzie gość, który gra wesołego pokera i lubi wrzucić sobie QJ albo 78 ( na które masz te 60%+)

Grasz 6 stołów? A próbowałeś zagrać 2, ale skupić się i pooceniać przeciwników?

Naucz się też grać bet/fold, 3bet/fold, ale też graj więcej x/r na sprzyjających kartach.

Moim zdaniem poker to gra agresji. Kto potrafi grać agresywnie ten będzie wygrywał. Tylko dobieraj dobre spoty :D

EDIT: Dorzuciłbym do tego jeszcze timing tellsy.
I jeszcze obserwuj jak kto betuje. Bardzo często ludzie różnie betują w zależności od siły ręki. Spróbuj poobserwować trochę na mniejszej ilości stolików a zobaczysz jak szybko części układanki powpadają na swoje miejsca.

No i pracuj z http://www.propokertools.com/simulations
Bo chyba jak grasz to zastanawiasz się co może mieć ten Twój przeciwnik, prawda? Nie patrzysz tylko na swoje ręce.
No to rób sesion review i sprawdzaj jak wyglądały Twoje szanse i jakie były bety i czy opłaca się to callować czy nie.

Kiedyś jak mi się jeszcze chciało i tak robiłem to efekty były
Jak będziesz tylko klikał dla klikania na dużej licznie stołów, bez pracy poza stołami niczego nie osiągniesz.
No może poza wzrastającą frustracją.

Wrzucaj tutaj jakieś ręce ciekawe. I wiedz, że przegrane AA vs QQ nie jest ciekawe :P

Stawiaj dużo pytań, jak małe dziecko i staraj się uzyskać odpowiedzi.

Viktor też kiedyś grał NL10 :D

mqrcin

Grasz bardzo flat - w sensie z każdej pozycji te same ręce. To moim skromnym zdaniem niedobrze.
Z wczesnych graj mniej, z późniejszych więcej.

Co do ostatniego rozdania - jak grasz na river, jeżeli gość robi call na turnie do tego beta 0,02$?

Propokertools - po prostu się tym pobaw. Jest instrukcja.
Zobacz - wpisujesz co Ty masz, jaki jest board i co prawdopodobnie ma przeciwnik.
Załóżmy, że 3betuje tak mało jak Ty - dajemy mu AA, JJ i AK
Na taki zakres masz prawie 44%.

Pobaw się zakresem i zobacz jak będą się zmieniały Twoje szanse.

ProPokerTools Hold'em Simulation
23,760 trials (Exhaustive)
board: 6♥8♥2♦
KhQh 43.83% (10,413 wins, 0 ties)
AA,JJ, AK 56.17% (13,347 wins, 0 ties)

EDIT: Powrzucaj swoje duże przegrane pule. Nie ma się co wstydzić. A można poprawić grę i coś poanalizować.
Aha - i ja nie mówię, że moje analizy są dobre :D xD
Ale lepiej coś próbować zrobić niż nic nie robić

boskibogdan

1. czemu check flop? dajesz nie jednemu a 2 playerom darmową kartę, bet flop 0,14 i mniej więcej wiesz na czym stoisz
2. reraise flop, później x/c, x/f , zawsze coś że na turnie dał info że możesz go zaznaczyć na zielono

Moderator
baadnewz01

Tam w ogóle w pierwszym rozdaniu to powinien być solid iso raise 5x i to jest b/b/b vs limper z niepełnym stackiem i vs jakiś short x/c czy x/r to sobie możesz grać na jakiś agromaniaków.

Moderator
baadnewz01

Na NL2 większość stolików jest dobra więc nie przesadzaj, poza tym jeśli się uczysz i stawiasz na jakikolwiek rozwój, to lepiej skupić się na jednej konkretnej odmianie niż skakać z kwiatka na kwiatek. Ludzie znajdują juicy gierki na low stakes, a Ty marudzisz, że na NL2 trzeba długo czekać na dobre stoliki :D

drakke71

Daj se spokój z tymi starsami, i zaatakuj np Unibet, o który ostatnio pytałeś.
Więcej fiszy, lepsze gierki itp...

drakke71

Musi działać, jeśli dobrze to zrobiłeś, a tego nie da się spierdolić :truestory: