Skip to forum
Notifications
Clear all

Railing maciejko21

698 Posts
75 Users
1061 Reactions
184.1 K Views
exculibrus

Napisane przez TomKKKK
A na marginesie to jeżeli któryś z inwestorów byłby chętny do odmrożenia swoich udziałów. Mogę rozważyć propozycję.

Sprzedam swój 1% za 60% wartości.

Jedna sprawa, aby wziąć kredyt na jego dowód, potrzebna będzie zdolność kredytowa, której on nie ma, z tego co pisał. Przesłanie głównym inwestorom dowodu z zamazanymi danymi, to żart. Mam dziwne wrażenie, że te rady odnośnie dowodu były dla Maciejko bardzo na rękę.
W temacie i historii jest masa luk oraz niedopowiedzeń, chociażby z czego ma zamiar się utrzymywać i spłacać zadłużenia w bankach/chwilówkach?
Skoro sprawa ciągnie się już prawie od roku (poprzedni staking) i przez ten czas spadał jeszcze niżej, dlaczego teraz ma być inaczej?
Kto ma pierwszeństwo, inwestorzy z tego stakingu, z poprzedniego czy banki? Dlaczego?
W ogóle dziwicie mnie wy, inwestorzy, bo prawie nikt się w temacie nie wypowiada (każdy rozmawia na Maciejko na priv? czyli każdego można ściemniać z osobna, zamiast załatwić sprawę tutaj...).

Edit: w przedostatnim punkcie miałem na myśli to, że jeśli banki/inne długi są spłacane z innego źródła dochodu, to dlaczego to źródło nie jest uwzględniane w planie spłaty tego długu? Jeśli nie ma innego źródła, to planujesz inne długi spłacać resztkami pieniędzy inwestorów z tego stakingu?

Reply
wietlas

Brawo exculibrus!!! Zastanawiałem się kiedy ktoś w końcu napisze coś takiego. Facet okrada ludzi na ciężkie pieniądze a społeczność forum klepie go po pupci i plecach, bo obiecał poprawę i że odda kasę. Ludzie, facet od początku stackingu jedzie poniżej kreski, zjadają go bankowe (parabankowe) kredyty, wiszą mu długi z poprzednich stackingów (tak przynajmniej pisze exculibrus), tutaj powinna być burza. Gość nie powinien mieć życia, społeczność powinna go cisnąć żeby spłacił inwestorów! A tutaj gadki szmatki o tym jaki to on ma piękny plan na odrobienie strat. Skoro brał kredyty to niech bierze następny, spłaci ludzi a za pozostałą część rola niech gra, profituje i niech sobie spłaca swoje zobowiązania. Że się znów zadłuży? A co to obchodzi inwestorów?! To ich pieniądze i chcą je odzyskać.

Bierność a tak to narazie wygląda, nakręca spiralę i jest niemym przyzwoleniem dla podobnych, nazwijmy rzeczy po imieniu, krętaczy, manipulantów i oszustów. I utwierdza ich tylko w przekonaniu że są bezkarni.

Reply
Strider444

Też mogę sprzedać swoje 3%

Reply
ddaniecki

może maciejko kupi za 50% proponuje staking w rozliczeniu:coolface:

Reply
Fistaszek8

miał grać turnieje do 2$, a regularnie gra 4$ 3x turbo gdzie avbi oscyluje około 40$, co przy rollu 1k$ prędzej czy później oznacza torbę. Powodzenia życzę inwestorom

Reply
maciejko21

Ok już odnoszę sie do wszystkich kwestii.

Kwestia dowodu, na prawdę nie widzę nic nieprawidłowego w tym, że wysłałem skan dowodu z zamazanym nr i serią dowodu, z resztą danych widocznych.Chyba ma to służyć po prostu potwierdzeniu danych. Jeśli chodzi o te kwestie to jestem też gotów się spotkać twarzą w twarz, pokazać jak żyję, przedstawić dokumenty etc. nie mam z tym żadnego problemu.

Jeśli chodzi o kwestie życia, utrzymania, to żyję bardzo skromnie. Nie mam innych źródeł dochodu, czasami pomagają mi rodzice. Wiem, że najlpiej by było gdybym był w stanie wziąć kredyt i Was spłacić, ale rzeczywiście nie mam zdolności kredytowej, wynikającą z braku oficlanych dochodów. Jeśli chodzi o moje zobowiązania to staram się wszystkimi sposobami pozykać jakieś fundusze, staram się o wakacje kredytowe, sprzedaję to co mam itp. Oczywiście rozważam pójście do pracy tak jak wspominałem wcześniej, co pozwoli jakąś tam zdolność wykazywać, ale nie wiem w jakim stopniu i na jakim poziomie. Tu jest jeszcze jedna kwestia czy pracować na etacie czy grać satelity, tak jak wam pisałem daję sobie ten czerwiec na obliczenie jak to wszystko przekłada się na $/godzinę. Chce realnie zobaczyć ile jestem z tych satek wyciągnać, bo ciągle uważam, że granie ich to na ten moment najlepszy pomysł.

Kwestia tego jak było i czemu teraz ma być lepiej. Ogólnie jestem bardziej świadomy mojej sytuacji, pozawierałem wiele ugód oraz dokonałem konsolidacji. Zredukowałem moje miesięczne koszty utrzymania. Wbrew pozorom tutaj wykonałem milowy krok, który daje nadzieję na wyjście z tego gówna.

Niespłaceni inwestorzy z poprzednich stakingów - jedyną osobą której wiszę jeszcze jakieś środki jest Chorwat, największy udziałowiec z poprzednich stakingów ale jest to kwota w wysokości 260$, wszyscy inni udziałowcy byli spłacani regularnie (wcześniej nie miałem problemów z wypłatami, rozliczenia itd.).

Zagadnienie inwestorów aktualnego stakingu. Czuję tutaj lekkie sugerowanie, że jakoby porozumiewam się z udziałowcami poprzez prywatne wiadomości. Otóż oswiadczam, że każdemu wysłałem taką samą wiadomość, jeśli ktoś mnie chciał o coś dopytać to mu odpowiadałem. Uprzedzając kolejne pytania - nie, nie oferowałem nikmu jakiegoś pierwszeństwa w spłacie czy tam po cichu kogoś spłaciłem, żeby mi tutaj nie siał w wątku zamieszania itp. Być może takie zachowanie wynika po prostu z kwestii ufności w moją osobę i z tego, że wcześniej nie mieli ze mną żadnych problemów i wierzą w moje umiejętności.

Zagadnienie odkupienia udziałów poprzez TomaKKK. Chcę tutaj też uprzedzić insynuacje, że jestem z Nim w jakieś zmowie czy coś w tym stylu. Zaznaczam, że nie znam go,nie mam z nim żadnych konotacji,a na priv mamy wymienionych może ze trzy wiadomości.

Rozumiem rozgoryczenie wynikające z tych wszystkich faktów, jak i z mojego zachowania. Na serio nie wstaję rano i nie mówię sobie ooo ale to jestem zajebisty, jest zupełnie odwrotnie. Zdaję sobię sprawę, że są takie osoby które mi zaufają, ale też takie które ufać mi nie będą, co też rozumiem. Nie uciekam od odpowiedzialności, jestem do dyspozycji,a ale też muszę się skupić na pracy. Jeśli będę myśleć tylko o tym jak mocno zjebałem itp. to nie będę w stanie nic zrobić. Chce aby każda moja decyzja była teraz przemyślana, mówię tutaj np. o zmianach gier czy znalezieniu pracy na etat. Wszystko ma swoje plusy i minusy i wszystko pociąga za sobą konsekwencje.

Reply
maciejko21

Napisane przez Fistaszek8
miał grać turnieje do 2$, a regularnie gra 4$ 3x turbo gdzie avbi oscyluje około 40$, co przy rollu 1k$ prędzej czy później oznacza torbę. Powodzenia życzę inwestorom

Jeśli chodzi o splashe, to są to turnieje, które są 2 razy dziennie, a ja zazwyczaj gram jeden z nich. Zacząłem je dokładać, jak roll zaczął rosnąć. We wszystkich splashach osiągam dobre rezultaty i nieprawdą jest tutaj powiedzenie, że AVB to około 40$. Zazwyczaj maksymalnie robi się po 5-6 RB, ale kwestią ważniejszą jest to, jak często ląduje się w kasie w tych splashach. Szark pokazuje, że w tych 4.4 w co trzecim jestem ITM (w satkach to około 12-15%) co pokazuje, że na tych turniejach da się po prostu dobrze zarabiać.

Link do wyników ze splashy mtt:

Splashe

Reply
RevolutionPL

Napisane przez maciejko21
Na szczęście z mindsetem przez ostatni rok zrobiłem nawet większy krok niż z poprawą gry, potrafię zejść ze stawek, nie gambluje, nie odpalam innych mtt, NIE KRADNĘ, NIE BALUJĘ ZA HAJS STAKERÓW...

Wiesz co w Brazylii robią złodziejom ?

WERSJA LIGHT

WERSJA HARD

Reply
danel91

Jak czesto teraz grasz?? Moze wrzucaj jakies rozliczenia po kazdej sesji?

Reply
MWaler

Bzdury jakich milion w necie...
Przykro mi ale to Ty nie masz racji.
Nie było mi dane pracować w sklepie "wielopowierzchniowym", a jedynie jestem radcą prawnym i z w obecnych czasach skanem dowodu osobistego jak Ci kolega niżej napisał, możesz się podetrzeć.
Świat poszedł do przodu, a Twoje informacje są chyba z przed minimum 10-12 lat.

Czego nie zrozumiałeś w tym co napisałem ?

Obecne kredyty w sklepach takich jak media markt/saturn/go sport/decathlon czy wszystkie inne które mają ofertę w banku credit agricol czy sygma bank wystarczy wprowadzić dane klienta. To są kredyty na oświadczenie więc do banku nie trzeba przesyłać żadnych skanów.

Oficjalnie oczywiście proszę klienta o dowód. Gdybym chciał to mógłbym bez posiadania cudzych dokumentów wziąć kredyt na rower 3k pln znając tylko jego dane. Gratuluje zostania radcą prawnym jednak wygląda to jakby Twoja wiedza była pozyskana z teorii nie praktyki.

Raz jeszcze podkreślę DLA WŁASNEGO DOBRA NIE DZIELCIE SIĘ SWOIM DOWODEM

Pozdrawiam.

Reply
ddaniecki

Napisane przez MWaler

Bzdury jakich milion w necie...
Przykro mi ale to Ty nie masz racji.
Nie było mi dane pracować w sklepie "wielopowierzchniowym", a jedynie jestem radcą prawnym i z w obecnych czasach skanem dowodu osobistego jak Ci kolega niżej napisał, możesz się podetrzeć.
Świat poszedł do przodu, a Twoje informacje są chyba z przed minimum 10-12 lat.

Czego nie zrozumiałeś w tym co napisałem ?

Obecne kredyty w sklepach takich jak media markt/saturn/go sport/decathlon czy wszystkie inne które mają ofertę w banku credit agricol czy sygma bank wystarczy wprowadzić dane klienta. To są kredyty na oświadczenie więc do banku nie trzeba przesyłać żadnych skanów.

Oficjalnie oczywiście proszę klienta o dowód. Gdybym chciał to mógłbym bez posiadania cudzych dokumentów wziąć kredyt na rower 3k pln znając tylko jego dane. Gratuluje zostania radcą prawnym jednak wygląda to jakby Twoja wiedza była pozyskana z teorii nie praktyki.

Raz jeszcze podkreślę DLA WŁASNEGO DOBRA NIE DZIELCIE SIĘ SWOIM DOWODEM

Pozdrawiam.

Zastanów sie najpierw co piszesz , równie dobrze mógłbyś go okraść pod sklepem .Gratulacje zostania moderatorem:facepalm:
To że dokonasz oszustwa to jeszcze nie znaczy że ci sie uda.Pozostaje logowanie do systemu IT ,podrobiony podpis, i jesteś w czarnej dupie więc jak czytam takie wypociny to sie zastanawiam :wtf:

Reply
MWaler

Gratulacje zostania moderatorem:facepalm:

Bardzo dziękuje.

To że dokonasz oszustwa to jeszcze nie znaczy że ci sie uda.Pozostaje logowanie do systemu IT ,podrobiony podpis, i jesteś w czarnej dupie więc jak czytam takie wypociny to sie zastanawiam :wtf:

1) nigdzie nie napisałem że polecam to robić :|
2) kredytów teraz się w niektórych bankach klient nawet nie podpisuje (ja na takim działałem - Credit Agricole)
3) logowania systemu IT - zazwyczaj zbiór haseł i loginów wszystkich kierowników jest (wiem że to jaja jak berety) ogólnodostępny przy punkcie kredytowym.

Panowie nie zamierzam wchodzić w dyskusje na ten temat bo jest tu masa osób które nie przyjmują do siebie informacji że się da taki numer odwalić.
Nie piszę aby to robić i że jest to best way for living. Przestrzegam jedynie przed przekazywaniem swoich danych osobowych w świat opierając to na moich doświadczeniach. Chciałem Wam przekazać że DA się wziąć kredyt w takich sklepach szybkie 3tyś do spłaty posiadając tylko dane pacjenta... Thats all :truestory:

Post w trosce o użytkowników,a zostałem zjechany :milord:

Reply
ddaniecki

Polecam przeczytać
Umowa kredytu jest czynnością bankową regulowaną w ustawie Prawo bankowe. Zgodnie z przepisem ustępu 2 art. 69 Prawa bankowego umowa ta powinna być zawarta w formie pisemnej. Formę czynności prawnych nie reguluje jednak - za jednym wyjątkiem, o którym później - Prawo bankowe lecz Kodeks cywilny: czynności bankowe są jednocześnie czynnościami cywilnoprawnymi. Odwołując się więc do odpowiednich przepisów Kodeksu cywilnego należy stwierdzić, że do uznania, że czynność prawna została dokonana w formie pisemnej konieczne i wystarczające jest złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Jak widać w Pana przypadku brak jest Pana podpisu na dokumencie mającym stwierdzić zawarcie pierwszej umowy kredytu. Jednakże Prawo bankowe dopuszcza złożenie oświadczenia woli w formie elektronicznej, zrównując skutki tak dokonanej czynności z dokonaniem czynności w formie pisemnej (art. 7 ustawy Prawo bankowe). Jednakże nie wydaje się prawidłowe uznać, że wypełnienie formularza umowy kredytu na komputerze oznacza dokonanie czynności w formie elektronicznej, a tym samym de iure w formie pisemnej. Brakuje tu elementu wyłącznej identyfikacji osoby składającej oświadczenie woli. Aby dokonać czynność bankową w formie elektronicznej konieczny jest element identyfikacji podmiotu dokonującego tejże czynności: czy to w postaci podpisu elektronicznego, czy kodu dostępu wystukiwanego na klawiszach telefonu łączącego się w systemie tonowym czy też wpisanie numeru PIN w bankomacie. Takie też stanowisko zajmuje Monika Krupska w swym artykule "Dokumenty bankowe w formie elektronicznej" zamieszczonym w numerze 5 "Prawa bankowego" z 2000 r. Jak widać, w Pana wypadku brakowało przy pierwszym komputerowym wypełnaniu formularza umowy kredytu wyodrębnienia podmiotowego klienta banku, czyli Pana. Tak jak autorka uważam, że nie można uznać za wyodrębnienie podmiotowe autora składanego oświadczenia woli, osoby, której imię i nazwisko zostało wpisane w edytorze tekstu czy innym programie przygotowującym dokument do druku i ewentualnego zapisu w systemie informatycznym banku. Należy teraz zastanowić się na skutkami braku - z punktu widzenia banku - dokumentu stwierdzającego zawarcie umowy kredytu, a więc braku formy pisemnej wymaganej dla tej umowy. Zgodnie z art. 74 Kodeksu cywilnego zastrzeżenie formy pisemnej dla danej czynności prawnej, bez zaznaczenia, że zastrzeżenie to jest pod rygorem nieważności tejże czynności, oznacza, że forma pisemna czynności prawnej została zastrzeżona dla celów dowodowych. Konsekwencją braku zachowania tejże formy jest wyłączenie możliwości powołania dowodu ze świadków i dowodu z przesłuchania stron na fakt dokonania czynności. Jednakże sąd może dopuścić te dowody, gdy zgodzą się na to strony, gdy fakt dokonania czynności zostanie uprawdopodobniony za pomocą pisma lub jeżeli za względu na szczególne okoliczności sprawy uzna to za konieczne. Należy zauważyć, że zgodnie z tendencją panującą zarówno w orzecznictwie jak i w doktrynie, należy surowiej traktować podmioty profesjonalne niż konsumentów. Ponieważ bank zawierając umowę kredytu działa jako profesjonalista, należy od niego wymagać więcej, w szczególności w zakresie zachowania wymaganej prawem formy czynności prawnej, co oznacza, że trudniej jest bankowi (profesjonaliście) wykazać szczególne okoliczności uzasadniające dopuszczenie dowodu innego niż dokument w wypadku niezachowania formy pisemnej zastrzeżonej dla danej czynności prawnej. Abstrahując więc od tego, że wypełnienie pierwszego formularza było tylko przygotowaniem dokumentu stwierdzającego zachowanie formy pisemnej (co zgodnie z wykładnią oświadczeń woli oznacza, że do dokonania czynności prawnej nie doszło) należy stwierdzić, że z powodu braku Pana podpisu nie doszło do zawarcia pierwszej umowy kredytu w formie pisemnej, a co za tym idzie w przypadku jakiegokolwiek procesu mającego na celu dochodzenie roszczeń przez bank, trudno będzie bankowi udowodnić fakt zawarcia z Panem umowy kredytu z powodu utrudnień dowodowych stawianych przez Kodeks cywilny wszystkim, a w szczególności profesjonalistom.

Nigdy nie zaszkodzi liznąć troche wiedzy

Spoiler

Spoiler :coolface:

Reply
MWaler

:appl::appl::appl:

znalazłeś post i odpowiedź którą dodano w 01/11/2002 ( link )

Dla przypomnienia mamy rok 2016.

Reply
ddaniecki

Napisane przez MWaler
:appl::appl::appl:

znalazłeś post i odpowiedź którą dodano w 01/11/2002 ( link )

Dla przypomnienia mamy rok 2016.

Dz.U. z 2016 poz. 380 • Brzmienie od 1 maja 2016
USTAWA
z dnia 23 kwietnia 1964 r.
Kodeks cywilny
TYTUŁ IV

Czynności prawne

DZIAŁ III

Forma czynności prawnych

Art. 73. § 1. Jeżeli ustawa zastrzega dla czynności prawnej formę pisemną, czynność dokonana bez zachowania zastrzeżonej formy jest nieważna tylko wtedy, gdy ustawa przewiduje rygor nieważności.

§ 2. Jeżeli ustawa zastrzega dla czynności prawnej inną formę szczególną, czynność dokonana bez zachowania tej formy jest nieważna. Nie dotyczy to jednak wypadków, gdy zachowanie formy szczególnej jest zastrzeżone jedynie dla wywołania określonych skutków czynności prawnej.

Orzeczenia
Art. 74. § 1. Zastrzeżenie formy pisemnej bez rygoru nieważności ma ten skutek, że w razie niezachowania zastrzeżonej formy nie jest w sporze dopuszczalny dowód ze świadków ani dowód z przesłuchania stron na fakt dokonania czynności. Przepisu tego nie stosuje się, gdy zachowanie formy pisemnej jest zastrzeżone jedynie dla wywołania określonych skutków czynności prawnej.

§ 2. Jednakże mimo niezachowania formy pisemnej przewidzianej dla celów dowodowych, dowód ze świadków lub dowód z przesłuchania stron jest dopuszczalny, jeżeli obie strony wyrażą na to zgodę, jeżeli żąda tego konsument w sporze z przedsiębiorcą albo jeżeli fakt dokonania czynności prawnej będzie uprawdopodobniony za pomocą pisma.

§ 3. Przepisów o formie pisemnej przewidzianej dla celów dowodowych nie stosuje się do czynności prawnych w stosunkach między przedsiębiorcami.
Masz i sie już przymknij :facepalm:
Chcesz jeszcze prawo bankowe,czy dalej będziesz siał herezje.

Reply
MWaler

Wiesz co to podpis elektroniczny prawda ?

Reply
ddaniecki

Napisane przez MWaler
Wiesz co to podpis elektroniczny prawda ?

zrozum wreszcie że nawet jak będziesz dyrektorem banku i weżmiesz na kogoś milion kredytów ,to w świetle prawa czynność ta jest po prostu nieważna. To by chyba było na tyle.

Reply
maciejko21

Napisane przez danel91
Jak czesto teraz grasz?? Moze wrzucaj jakies rozliczenia po kazdej sesji?

Hej, gram cały czas, tak jak się zobowiązywałem, bez opierdzielania. Przez te dwa tygodnie odrobiłem 531$. Rozegrałem 105 godzin co daje 5.05$ na godzinę i 7,5h gry dziennie. Nie doliczając stars coinsów ( na razie uzbierałem 4800). Będę się starał co tydzień wrzucać aktualizację.

Może jeszcze tutaj nawiąże do tematu wydatków i rozdzielania profitu. Tak jak pisałem w poprzednim poście nie mam innych źródeł dochodu, jedynie mogę liczyć na pomoc rodziców. Staram się zrobić wszystko w ten sposób, aby od lipca moje miesięczne wydatki mieściły się w granicach 400$-500$ (opłata za pokój, internet, telefon, raty+konsolidacja, ubezpieczenie) Nie mam samochodu, rodziny więc nie mam więcej innych stałych wydatków. Dlaczego raty/kosolidacja a nie inwestorzy? Nie chcę popsuć sobie historii kredytowej, do tej pory wszystko spłacałem w terminie, mam dobry BIK, więc w razie podjęcia pracy i uzuskania zdolności kredytowej będzie mi łatwiej o kredyt. Wiem, że niektórzy pomyślą, pieprzyć Twoją historię kredytową - spłacaj inwestorów, ale ja na prawdę muszę myśleć o przyszłości, że za 2-3 miesiące np. będę się w stanie ubiegać o kredyt, żeby spłacić inwestorów, chociażby nawet w części).

Moim celem tak jak pisałem wcześniej jest dojechanie do 2k$ w rollu i nie ruszanie tego. Mam nadzieję, że w czerwcu uda się to zrealizować, a kwoty uzyskane ponad to będę mógł rozsyłać. Oczywiście jak już spłacę wasze 11k$ to te 2k od razu Wam odeślę.

Reply
maciejko21

Chłopaki weźcie już się uspokójcie z tymi dowodami itd. pewnie każdy zostanie przy swoim, a mój railing staje się mniej czytelny. Ja swój wysłałem zamazujac jedynie jego nr i serię i tyle.

Reply

żarty sobie robisz, 8-10 zeta to max, chyba, że taka "niańka" co się drogą krajową opiekuje, wtedy się zgadza, tyle jej zostanie jak się podzieli ze swoim przybyszem z planety Melmak

Reply