18.10.16 piszesz że musisz ruszyć dupę do Anglii, 09.11.16 czyli niemal po miesiącu nadal nic się w tym temacie nie zadziało. Nie grasz, a przynajmniej nie zarabiasz, nie pracujesz. Na co czekasz? Nie chcesz spłacać kasy latami a nic nie robisz żeby ją oddać!
Cześć, już odpisuję. Proszę nadal o dozę cierpliwości, nie chciałem pisać postów typu a u mnie nic się nie zmienia itd. Załatwiałem przez ostatnie tygodnie wszystko co musiałem załatwić przed wyjazdem do UK. Jak pisałem miałem firmę, którą zamknąłem co oczywiście wiązało się z wieloma wizytami w różnych terminach w różnych urzędach. Miałem też na głowie wyprowadzkę z obecnego miejsca zamieszkania. Nie chcę sytuacji, że wyjadę, a za miesiąc będę musiał wrócić do PL coś podpisać. Robiłem wszystko,aby wyjechać jak najszybciej, ale uznałem, że wyjazd z 200 funtami w kieszeni nie byłby najlepszym pomysłem, a żeby rodzice mi pomogli z środkami na wyjazd musiałem czekać 2-3 miesiące.
Aktualnie mam już konkrety do przedstawienia. Wyjeżdzam do Uk 3 stycznia, Liczę się z tym, że początek może być trudny, ale już w styczniu odeślę jakieś pieniądze. Oczywiście do UK jadę pracować normalnie na etacie, pokera będę dorzucał w weekendy i wieczorami w miarę możliwości. Z racji, że będę pracować i z tego się utrzymywać to środki wygrane w poksa będą w całości przeznaczane na waszą spłatę.
Jak dotrę na miejsce poinformuję Was jak z pracą i jakie kwoty będę mógł przekazywać na spłatę. Wiem, że udzielam się mało, ale na prawdę nie mam ani wyników w poksa (październik listopad to zjazd z 800$) ani nie byłem pewny daty wyjazdu. Chcę powiedzieć, że jestem, żyję, działam pełną parą (czego moze po aktywności na forum tego nie widać) i mam ogromną motywację, żeby wyjść z tej sytuacji.
Cześć, czas na update. Zgodnie z moimi zapowiedziami, jestem już w UK. Dotarłem we wtorek 3 stycznia, dziś mamy czwartek 5, a ja już znalazłem pracę i zaczynam od poniedziałku.... widocznie jak się mocno chce to można. Praca będzie nudna i monotonna ale zarobki powyżej min. krajowej za godzinę. Zobaczę czy uda mi się jakiś zwrot zrobić w styczniu, nie mam jeszcze konta bankowego ani numeru NIN, więc zupełnie nie wiem kiedy dostanę pierwszą wypłatę. Muszę kupić też podstawowe rzeczy typu pościel, koc, jakieś naczynia czy coś bo przjechałem spakowany w walizke i torbę i tyle, natomiast nie są to jakieś mega wydatki. Niemniej jak obiecałem, działam z pełną siłą, pracę znalazłem w sumie szukając jej z 8 godzin i jestem zaskoczony w sumie że tak szybko się udało mimo, że wsyscy mówili że to najgorszy okres na pracę w UK. Pod koniec miesiąca poinformuję jak to wygląda.
Załatwiałem przez ostatnie tygodnie wszystko co musiałem załatwić przed wyjazdem do UK
Muszę kupić też podstawowe rzeczy typu pościel, koc, jakieś naczynia czy coś bo przjechałem spakowany w walizke i torbę i tyle
Tak to jest jak sie człowiek załapie na nieplanowany wyjazd.:facepalm:
hej, dziś w końcu coś się ruszyło i pokerowo, udało mi się zgarnąć tiket do ME 1k, szkoda, że tylko jeden ticket dziś ugrany, ale za to ten ważny, miałem dzień na 700$ do przodu więc jutro połowę tego Wam odeślę, postaram się tak, żeby każdy coś dostał. Resztę zostawiam w rollu. Kolejne shipy itd. oczywiście nadal będę rozliczać na bieżąco.
okej, rozesłałem 360$.Udziałowcy mający 1% udziałów TomKKKK, lalaeth, Artur90, danel91, exculibrus otrzymali po 10% zwrotu udziałów, czyli po 13$. Do Gruszki 20$, Stridder i Skaprpet po 25$. Udziałowcy mający po 5% udziałów tj czarnebloto i forrest dostali po 40$ a Edek mający 6% - 45$. Bilson i Maklakiewicz po 50$. DO tych do których nie miałem ich nicka ze starsów napisałem priv.
Przypomnę może też wszystkim kto ile ma u mnie udziałów i jak wyglądają rozliczenia:
Bilson 43% = 5544$ - 150$-50$ zostaje 5344$
maklakiewicz 25% = 3200$ - 150$-50$ zostaje 3000$
Edek 6% = 780$ - 45$ zostaje 735$
Forrest 5% - 650$ - 40$ zostaje 610$
czarnebloto 5% = 650$ -40$ zostaje 610$
Stridder 3% = 390$ -25 zostaje 365$
Skarpet 3% = 390$ -25 zostaje 365$
gruszka 2% = 260$ -20$ zostaje 240$
TomKKKK 1% = 130$ -13$ zostaje 117$
lalaeth 1% = 130$ -13$ zostaje 117$
Artur90 1% = 130$ -13$ zostaje 117$
danel91 1% = 130$ -13$ zostaje 117$
exculibrus 1% - 130 -13$ zostaje 117$
Napisane przez danel91
nie dostałem nic
pisałem Ci priva, żebyś mi podał nick na starsach, podeślij.
Hej!
Wszedłem w railing i oczy przecieram, narobiło się, pamiętam Ciebie ze stołów. Życzę powodzenia i wytrwałości. Gratuluje też szczerości, w dzisiejszych czasach wielu w Twojej sytuacji postąpiłoby inaczej.
Inwestorom życzę cierpliwości.
Ps. Gdzie mieszkasz w UK? Może na piwo skoczymy jak niedaleko ![]()
Ps2. Jakim cudem przelewasz kasę na starsach mieszkając w UK, ja musiałem zmienić soft na stars.uk i nie mogłem nic transferować.
Pozdrawiam!
hej czajka, mieszkam tak 30km od birmingham, a co do softu uk, to ja go pobrałem, chaiłem zainstalować ale miałem komunikat, że mam grać na .eu. Może dopiero za jakiś czas mi zrobią weryfikację, że gram z UK i wtedy będę musiał się przenieść na .UK.
W zasadzie na koncie masz cały czas polski adres, więc pewnie dopóki nie zmienisz adresu, to bedziesz mógł grać na .eu
Ja mieszkam niedaleko Northampton, wiec kawałek mam do Birmingham,ale czasem jestem w tamtych terenach, bo mam tam klientów, ale szansa na piwko raczej mizerna. Dobrze że znalazłeś szybko pracę, bynajmniej jeden problem z głowy. Powodzonka raz jeszcze!
Cześć, już odpisuję, sorki za ciszę, ale zmieniałem pracę i teraz jestem na nockach, wszystko zaczyna mi się układać tak jak być powinno, udaje mi się zamykać moje tematy z Polski, w najbliższym czasie przewiduję również zwroty dla was z mojej wypłaty. Przepraszam, że to wszystko tak się ciągnie, ale chcę uspokoić, że nie zapominam o temacie i robię wszystko żeby wyjść na prostą.
hej, wpadło 3. miejsce w splashu - http://prnt.sc/eloin3. Odsyłam 394$, do Bilsona (244$) i Maklakiewicza(150$).
Udało się znów shipnąć, tym razem 954$ po dealu w splashu, 600$ odsyłam, 125 Bilson, 75 Maklakiewicz, Edek 90$, Forrest i Czarnebłoto po 60$, Stridder i Skarpet po 40$, Gruszka 25, Koledzy co mają 1% po 17$. Części już rozesłałem, reszcie jutro wyślę, bo muszę już zbierać się do pracy. Pozdrawiam i oby więcej takich weekendów. Rozesłane do wszystkich, jak o kimś zapomniałem, proszę się upomniec.