Napisane przez MaNTissS
Napisane przez hellYeahEnT
callnal to KJ bo wpadl draw ktory pewnie uwazal ze bedziesz gral cb T(bo tak gra wiekszosc) wiec wiedzial ze to dobra karta dla Ciebie na bluff oraz to ze nie wiedzial czy bedziesz value betowal np AK czy nawet AA na R a nie cb. <-- Ja bym dlatego zagral call![]()
ja jak bym byl w jego spocie tez bym callnal (ale bym nie byl
). No ale wg mnie ta reka to jest easy x/f F i easy X/f turn z Twojej strony. Meh.. strzelasz 3 razy praktycznie w ciemno nie znajac dokladnie jego tendecji i rangu w dodatku bez equity. Tym bardziej ze z zasiegow ktore mu dajesz te slabsze rece mozesz wyfoldowac pozniej delayed cbetem ( a czasem dostaniesz od nich bluff raise i musisz sie zegnac z pula i tak) . Imo burning monies na nl100
![]()
jestem fanem twojego stylu gry i rozumowania. Serio
![]()
Zgadzam się burning monies:( dużo nad tym myślałem i będę zmuszony grać solidnego agresywnego taga bez czytania ich range który powinni foldowac. Koleś zagrał rękę fatalnie od a do z, ale osoba która zrobiła największy błąd jestem ja. Jest to jednak o tyle trudne, ze jak wiesz co koleś tam ma i wiesz, ze normalnie bez problemu wyrzuca, to cieżko nie używać tej wiedzy.
Dlaczego to będzie dla mnie dobre? Solidność=dobry automat i wiecej stołów, bo jak powiedziałem już wcześniej zamierzam mixowac. Sek w tym, ze wychodzi na to, ze co stawki to zupełnie inna strategia...choćby doboru ilości stolikow.
Napisane przez queristo
Proponuję żebyś na pierwszej stronie zrobił spis analizowanych rąk z linkami do odpowiednich postów i analogicznie drugi spis z linkami do książek.
A możesz mi napisać jak zrobić link do konkretnego posta? Chcę uporządkować tak, jak zasugerowałeś, ale nie wiem jak.
obok godziny posta masz ikonke szarej kartki, kliknij na nia i skopiuj link ♠_thumbsup:
DONE!!! Gracias...niedługo będę aktualizował bloga, zrobię upgrade celu.
Póki co zapraszam z zapoznaniem się z moją ofertą coachingową.
Pozdrawiam
Byłem ostatnio na jeździe próbnej Hyundaiem Velosterem. Całkiem przyjemne autko, sportowe, bajeczne 3 i 4 biegi. Super przyspieszenie, bardzo lekki, bo tylko 1200kg.

Cena....najtańsza wersja 85k, wersja lepsza 100k. Auto naprawdę fajne, jednak nie warte tej ceny. Poza tym w porównaniu do Range'a Evoque, który kosztuje 40k więcej dużo mu brakuje. Należy jednak pamiętać, że to zupełnie inna klasa samochodu. ♠_cool:
Ale co go wyróżnia??? 3 drzwi!! Nie tak jak to nazywali standardowo. Jedne drzwi od strony kierowcy, para od strony pasażera. Panoramiczny dach, nowatorski, kosmiczny w środku.
Widziałem jego prezentację w TVN Turbo. Fajne auto ale faktycznie z ceną lekko przegieli.
Widzieliście to......Facebook poker??????
Na polskim PS nie widziałem tego wątku nigdzie, choć fakt, że zbyt intensywnie nie szukałem. W każdym razie zapowiada się mega grubo i to już w przeciągu 3miesięcy. Weeeeeeeeeee
W ogóle zastanawiałem się nad nowym hobby -> Jazdy próbne
Fajna sprawa, można praktycznie poznać co i jak i przekonać się jak się jeździ danym samochodem, poczuć prędkość, komfort, poznać różnicę. Jest to za free, a robi po pierwsze fajne wrażenia w głowie, po drugie wytwarza nową "pamięć" w Twoim umyśle, bo już będziesz wiedział jak to jest śmigać np. najnowszym Jaguarem albo Porsche. Dzięki temu łatwiej jest się zmotywować, gdyż teraz to już NAMACALNE ♠_cool:
Dobra mantra to podstawa. To apropos rytuałów przed sesją....
Napisane przez dohpaZ
Niespodzianka![]()
Wow, to mega pochwalny post, aż się zawstydziłem. Poza tym znam swoje leaki i rzeczy, z którymi się ciągle uporać nie mogę, dlatego sam tak wysoko siebie nie oceniam. Nie mniej jest mi niezmiernie miło!!!!
Jestem w trakcie dokładnej analizy swoich ostatnich 4 miesięcy. Za każdym razem, gdy patrzę na wyniki tych analiz zadziwiam się jak bardzo jest to przydatne i za każdym razem dziwię się DLACZEGO ROBIĘ TO TAK RZADKO. Owszem przeglądam i omawiam ręce, mam coachingi, prowadzę coachingi, oglądam filmy z notatkami i analizą. To wszystko rozwija i to bardzo. Aktualnie czytam 'The Mental Game of Poker' Jareda Tendlera. Wiedziałem, że ta książka zwróci mi uwagę na kilka kwestii i po pierwsze tak się stało, a po drugie już od samego początku zaczęła na maxa mnie inspirować, więc polecam gorąco każdemu. Proszę bez opierdalania się, po prostu kup to i przeczytaj koniecznie!! Dodatkowo zaznaczam sobie papierowymi stickiesami, co uważam za istotne dla siebie, żeby móc łatwo do tego wrócić (przestałem już łudzić się, że ZAPAMIĘTAM albo PÓŹNIEJ DO TEGO WRÓCĘ).
Sprawdź, przekonaj się, że jednak jest to nie tylko super skuteczne, ale tak naprawdę bardzo potrzebne.
Inspiracja dla mnie:
Już wyjaśniam. Zgubiłem to wcześniej. Ciągle się rozwijałem do przodu, nowe zagrania, nowe motywy, nowe linie, nowe sztuczki, ciągle nowe, nowe i nowe. Jared zwrócił mi uwagę (pośrednio oczywiście), że jeśli nie robię "back" rozwoju, jeśli tego nie zabezpieczam, to za bardzo rozciągam swoją grę i pojawiają się nowe dziury, coraz większe. To był moment pt. TAAA-DAAAA. Bo to przecież proste jak cholera, a że tak się skupiałem na wszystkim tylko nie na tym konkretnie.
Po prostu podciągam niedociągnięcia po kolej, robiłem to już, ale teraz skupiłem się jakbym sobie sam wpierdol przy stoliku spuścił, gdybym grał sam ze sobą. Oświecenie nr1.
Później złapałem się na tym, że myślę kilka levelów wyżej niż przeciwnicy, pisałem już o tym, łatwiej powiedzieć niż zastosować. Gdy ostatnio grałem z gościem, o którym wiem, że gra 5/10 dostawał mega w pizdę (przepraszam, że przeklinam tak bardzo, chcę bardzo dokładnie podkreślić, jak to odczuwam). Bardzo dokładnie rozumiałem, co robi, range na każdym streecie, jak on mnie czyta, kiedy zrobić mu overbeta, kiedy c/r. To było super. To był ten moment, kiedy naprawdę praktycznie przekonałem się, że ostatnio obniżając stawki na nl200 muszę zmienić i uprościć sposób myślenia. Oświeczenie nr2. Czyli powrót do korzeni.
Sam na 5/10 póki co nie siadam, roll za mały. NL400 siadam tylko jak dobry stolik, a rzadko ostatnio takie spotykam, co oznacza, że naprawdę muszę znaleźć inny soft inaczej się zastoję i przestanę rozwijać. Zastanawiam się nad Starsami oraz w końcu Party (tu próbowałem grać, ale ileś kwestii mi nie leżało, a to kosztuje $$$).
Gratuluję rewelacyjnego bloga i podejścia do pokera + dojścia do stawek jakie aktualnie grasz, chociaż z Twoim skillem to chyba nadal za nisko - NL25/50 czeka ♠_thumbsup:
Chciałbym kiedyś grać i myśleć w pokerze na takim poziomie jak Ty, ale nie wiem czy będzie mi to dane.
Powodzenia na 2012 - na HS się przyda ♠_grin:
Cele na 1 rok (do 31 grudnia 2012):
Regulars NL1000:
1.BANKROLL
- mam stabilnego, nabudowanego bankrolla
- zmieniłem strategię z agresywnej na konserwatywną
- mam odpowiednie zabezpieczenia (kasa podzielona na roomy, portfele, mam tokeny)
2.MINDSET
- przed każdą sesją robię rozgrzewkę
- przed każdą sesją słucham ulubionej/odpowiednio nastawiającej muzyki
- regularnie dodaję sobie i edytuję afirmacje oraz dokładnie czytam je przed każdą sesją
- codziennie rano czytam przyklejone na lustrze podziękowania za co jestem wdzięczny
- każdą sesję gram na 100% skupienia, dlatego robię przerwy co 90 minut
- podciągnąłem dyscyplinę tak jak robią to olimpijczycy
- uczestniczyłem w kilku kursach rozwojowych oraz uczących jak mam uczyć innych
- szybko rozpoznaję swoje emocje i doprowadzam się do stanu FLOW
3.ŻYWIENIE
- odżywiam się zdrowo
- mam dobre nawyki żywieniowe
- przygotowuję i planuję posiłki na kilka dni do przodu
- zrobiłem kurs zdrowego żywienia
- jem 5 posiłków dziennie
- tylko 1 dzień w tygodniu robię odstępstwo na czekoladę, pizzę itp.
4.ĆWICZENIA
- biegam 3-5x w tygodniu regularnie zwiększając dystans
- uprawiam sztuki walki z prywatnym nauczycielem
- codziennie robię oddechy Pranayama, na spokojnie (to wersja jogi)
- robię wizualizację 4 razy w miesiącu planów, zamierzeń, celów
5.RYTM
- mam uregulowany sen, uwielbiam jak wstaję rano z pełnymi akumulatorami
- work day is day of work; day off is day off= 6dni pracy+1 wolny
- mam dobrze ułożone czasy i formy analiz siebie i przeciwników
- planuję dzień: mam zeszyt dokładnych planów na cały dzień; lepiej używam swojego czasu (to dobre narzędzie)
6.COACHING
- pracuję z dobrym i skutecznym coachem
- przygotowuję się do każdej sesji: pytania, problemy; nagrywam każdą sesję i ją później analizuję
- uczę innych (5 osób)
- filmy na Poker Strategy nagrywam z dużym wyprzedzeniem
7.POZIOM PRACY
- efektywnie analizuję, dokładnie i szybko: bardzo ważne, że regularnie (co 50k hands)
- powoli i spokojnie pracuję nad swoimi leakami, regularnie je sprawdzam, a kartka nad komputerem pozwala mi patrzeć i pamiętać na co muszę zwrócić uwagę oraz 'mówi mi' jak to poprawiać
- wolę analizować/uczyć się/efektywnie pracować poznając siebie i przeciwników niż grać; jeśli nie pracuję nad grą, to nie gram; granie jest nagrodą dla mnie
- znam każdego przeciwnika NL1000 na swoim sofcie, tzn. kupuję ręce, analizuję je, robię dokładne i proste notatki, które pomagają osiągać edge
- rozegrałem 500k rąk w tym roku
- rozegrałem na najwyższym poziomie więcej niż 100k rąk na NL1000
- aktywnie i efektywnie uczestniczę w study group
8.ZARZĄDZANIE PIENIĘDZMI
- planuję większe wydatki z góry na miesiąc
- plik excela zawiera różne analizy oraz sugestie, dzięki temu wiem na co wydaję, wiem, gdzie mam leaki i co mogę uciąć, żeby więcej oszczędzić
- oszczędzam i inwestuję: zainwestowałem w ziemię oraz kupiłem mieszkanie
- zarządzam budżetem wg zasady: 50/20/20/10, czyli do 50% zarobków idzie na wydatki; 20% na oszczędności i inwestycje; 20% na inwestowanie w siebie (coachingi, treningi, szkolenia itp); 10% bufor na niespodzianki i rzeczy niezaplanowane
9.ODPOCZYNEK
- podróżuję po Świecie regularnie; planuję to, ponieważ wiem, że 5 razy w roku potrzebne mi są wakacje, przy okazji zwiedzam, poznaję, rozwijam się i odpoczywam
- regularnie chodzę na masaże, do SPA, na saunę
- dbam o swoje ciało: ćwiczę, śpię, odżywiam się, znam swoje ograniczenia
- wykorzystuję wolny czas na spacery, spotkania z ludźmi zamiast oglądania filmów i seriali
- tylko 1 dzień w tygodniu oglądam jakieś seriale, ale wtedy do oporu
- czytam tygodniowo 1 książkę z interesującego mnie tematu
To samo umieściłem w konkursie celów na Ipada2.
Wow, szacun za plan, naprawdę robi wrażenie
jest przemyślany i dopracowany pod każdym względem,podoba mi się to. Uważam, że jeśli będziesz go wypełniał nie ma szans, żebyś nie osiągnął tego co sobie wymarzyłeś. Moim zdaniem PLAN+CHOLERNA DETERMINACJA= SUKCES!
Powodzenia ♠_thumbsup:
Super! Ipad bez losowania powinien trafić do Ciebie chociaż wiem, że i tak pewnie Ci na tym nie zależy:]
Nicely done! Chyba zaczerpnę sobie z tego co nieco przy układaniu swojego planu na przyszły rok
Cool, like it.
Question: do pranayamy dokładasz później medytacje czy tylko oddech ?
GL!
"- regularnie dodaję sobie i edytuję afirmacje oraz dokładnie czytam je przed każdą sesją"
mógłbyś jakieś podać ?
Jestem w trakcie dokładnej analizy swoich ostatnich 4 miesięcy.
Mozesz to bardziej omowic? Jak to robisz, co dokladnie analizujesz itp. itd. Bylbym wdzieczny.