Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
3,264 Posty
99 Użytkownicy
1578 Reakcje
86.7 K Wyświetlenia
klz03

Podoba mi się to co napisałeś, propagowanie idei tight is right, na pewno jest okej, bo każdy z nas ma masę leaków na postflopie, a przy gierce loose preflop, po prostu generujemy więcej błędów.

Od siebie dodam jedną rzecz, o której nie napisałeś. Jak gram na SB i na BB mam dobreg/bardzo dobrego regularsa, to gram nawet ciut bardziej tight niż w tabelkach i J4/Q5 wywalam. Nawet J5. Gram tak Od J6/7 Q6/7, ale K2 już otwieram zawsze.

Jak tam podbijanie limitów idzie? Weź graj z agro bankrollem, przynajmniej do tego 1/2! nie ma sensu żebyś się kisił. Trafisz runa dobrego i fiku miku jesteś na 2/4.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

W zasadzie gra na blindach to temat na osobne rozważania, a post traktował tylko o zagadnieniu open raise. Sytuacje która przedstawiłeś (na BB siedzi bardzo dobry regulars) można rozgrywać dwojako. Albo zawęzić range, albo zacząć grać 100 % open call - wspominał o tym Death Donkey i Newall. Wydaje się to być rozsądnym rozwiązaniem w takim wypadku, więc to kwestia naszego planu gry.

Odpowiedz
Cytat

imo jeśli wchodzisz na wyższy limit na którym nie grałeś dostaniesz więcej calli na początku. A może to tylko moje wrażenie. A właśnie, robisz noty po sick calalch tard regów żeby przekładać linie na vline czy niekoniecznie?

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Napisane przez chudyand1
Odpalajac stoły zawsze dbam o to, aby na BB siedział jakiś słaby defender, który zawsze wyrzuca zbyt dużo.

O ile dobrze pamiętam to wczoraj ja broniłem blinda, gdy Ty siedziałeś na BU. No dzięki... :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Chudy pytanko .. jeżeli masz dobrego BB defendera (wiesz, że dobrze gra postflop i broni any two) to jak widzisz range otwarcia na SB ?

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez krysiapoker666
imo jeśli wchodzisz na wyższy limit na którym nie grałeś dostaniesz więcej calli na początku. A może to tylko moje wrażenie. A właśnie, robisz noty po sick calalch tard regów żeby przekładać linie na vline czy niekoniecznie?

Troche sie z toba nie zgodze bo aktualnie wiekszosc ososb z 1/2 gra 0.25/0.5 i 0.5/1 wchodzilem nie raz i te same osoby wszedzie

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

To jeszcze będę miał małą prośbę. Poniżej masz zakresy - 18-19% z UTG i 22% z HJ według EQ. Mógłbyś odnieść je do swojego open range'u z tych pozycji, zakładając, że przeciwnicy są nieznani. Chodzi mi o tzw. standard open.

Spoiler

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
klz03

Na UTG wywalabylm na pewno QT, czesto QJ, KT, od czasu do czasu KJ (na ciezkich stolach), Q9s/J9s są bardoz close i na ciezkich stolach tez bym byl w stanie to pasowac, natomiast czesto otwieram 98s czy A5-A2s. Zalezy wszystko od stolika. Jednak ogolna zasada jest taka, ze na UTG smialo mozemy grac zbyt tight niz zbyt loose, bo w 3betowanych potach bez pozycji gra sie ciezko po prostu.

Natomiast na HJ dorzuciłbym zdecodwanie 55, JT, 98s, 78s, nawet czasem 67s, T8s i tego typu rzeczy. Natomiast bardzo pilnuje się z asami off typu A5-A8 bo gra sie je dosc ciezko i jak mam heavy 3betera na BU to po prostu je wywalam (jak gosc gra slabo jak np. TupeTavii to nie przejmuje sie tym az tak strasznie :D )

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Jeśli na blindach masz słabych gracyz, typu 60/0 i peelują każdy trash a stół Tobie pozwoli na grę z HU vs BB bo są zbyt tight

powinieneś poszerzyć ręc o high card value czyli Axs, Kxs, 22+, bo chcesz trafić w miarę stabilny układ np parkę Asów w/e kicker i ściągnąć value albo wygrać na sdv przez Khi albo Ahi, obowiązkowo T9s 98s z każdej pozycji,

a QTo od CO, będziesz na tym trafił, imo parę razy już był ten temat z QTo walkowany

SB vs BB.

BTn nie musi miec foldu 57% aby pchanie any2 bylo ok, wystarczy 35%-40% , jak doliczysz jego fold flop + to ze wyflopis zod czasu do czasu nutsy z ktorymi Ciebie splaci + blefy, to bedzie ok przy 35% fold BB to SB pchanie any2

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Pytam bo z tymi zagadnieniami mam duży problem. Z jednej strony za szeroko .. z drugiej za wąsko. Pora popracować na zakresami otwarć. To jeszcze jedno pytanko ... pewnie do klz .. jak bardzo zmianiają się range przy przechodzeniu na wyższe stawki. Czy ludzie grają dużo luźniej niż na mikro ?

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez hairysnake
Pytam bo z tymi zagadnieniami mam duży problem. Z jednej strony za szeroko .. z drugiej za wąsko. Pora popracować na zakresami otwarć. To jeszcze jedno pytanko ... pewnie do klz .. jak bardzo zmianiają się range przy przechodzeniu na wyższe stawki. Czy ludzie grają dużo luźniej niż na mikro ?

Siema! Na wyższych stawkach jest troszkę więcej dobrych lagów i lag-tagów. Więcej dostaje się 3betów niż coldcalli itp. Na BB dobrzy regularsi prawie nigdy nie 3betują no chyba, że mają ten styl super obcykany (ja nie 3betuje nigdy regów z BB, chyba że BvB). Jednak nie ma jakoś strasznie innych zakresów do otwarć. Sam gram dość tight. Jak sobie dasz filtr na samą gierkę 6max to zobaczysz, że mało kto gra powyżej 30vpip. Najlepsi gracze mają tak 28-30, choć zdarzają się luźniejsi i wygrywający (mówimy o samej gierce 6max, bez uwzględniania sytuacji z mniejszą liczbą graczy. przy filtrze 3-6os statsy już się zmieniają w stronę luźniejszych, co nie znaczy że open z poszczególnych pozycji się zmienia, dlatego trzeba patrzeć na 1st in a nie na pfr!) Żeby grać dobrze lagtagiem to trzeba mieć dobrego postflopa i umieć korzystać z reads i się dostosowywać do graczy. Są głupie lagi jak TupeTavii który patrzy tylko w swoje karty, a statsy ma kosmicznie wysokie. Inny gość, lillafisen czy jakos tak, gra podobnie preflopa do TupeTavii (ale tylko pozornie, bo robi to duzo lepiej), natomiast postflopem miazdzy wiekszosc weak tagów i tagów, bo po prostu mysli i patrzy z kim gra.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

.

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Napisane przez elvismichal
Fajne łapy. A masz jakieś spazzy co Ci nie wchodzą? Wrzuć może parę takich?

O to samo chciałem poprosić :D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

.

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Następnym razem jak będziesz chciał wejść do klubu, to powiedz, że masz paszport Polsatu, albo że znasz Piaska. Powinno zadziałać. Co do gry na blindach jesteśmy tak samo słabi - mam identyczne cyferki...

Odpowiedz
Cytat