Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Rzygać się chce

265 Posts
72 Users
412 Reactions
27.8 K Views
Coldside

Niżej? to znaczy gdzie do kanałów? Już zszedłem, bo musiałem. Żeby nie było, że tak tylko pitole. Kilka dzisiejszych rączek:

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 3 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $3.31 (165.5 bb)
Hero (BB): $2 (100 bb)
BTN: $0.78 (39 bb)

Preflop: Hero is BB with K K
BTN folds, SB raises to $0.06, Hero raises to $0.12, SB calls $0.06

Flop: ($0.24) 6 7 T (2 players)
SB bets $0.23, Hero raises to $0.46, SB calls $0.23

Turn: ($1.16) 3 (2 players)
SB bets $1.12, Hero raises to $1.42 and is all-in, SB calls $0.30

River: ($4) Q (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$4 pot ($0.14 rake)
Final Board: 6 7 T 3 Q
SB showed T Q and won $3.86 ($1.86 net)
Hero mucked K K and lost (-$2 net)

A tu jak zwykle ta ostatnia karta:

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 8 Players

SB: $2.01 (100.5 bb)
BB: $1.66 (83 bb)
UTG+2: $1.65 (82.5 bb)
Hero (MP1): $2.22 (111 bb)
MP2: $1.76 (88 bb)
MP3: $0.77 (38.5 bb)
CO: $2.07 (103.5 bb)
BTN: $2.05 (102.5 bb)

Preflop: Hero is MP1 with A A
UTG+2 folds, Hero raises to $0.12, MP2 calls $0.12, 5 folds

Flop: ($0.27) T K 7 (2 players)
Hero checks, MP2 bets $0.12, Hero raises to $0.36, MP2 calls $0.24

Turn: ($0.99) T (2 players)
Hero checks, MP2 checks

River: ($0.99) 9 (2 players)
Hero bets $0.96, MP2 raises to $1.28 and is all-in, Hero calls $0.32

Results:

Spoiler

$3.55 pot ($0.12 rake)
Final Board: T K 7 T 9
Hero mucked A A and lost (-$1.76 net)
MP2 showed J Q and won $3.43 ($1.67 net)

A tu blokuje damy a mimo to spada właśnie dama i pach oszałamiające 88.

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 3 Players

SB: $0.79 (39.5 bb)
BB: $1.71 (85.5 bb)
Hero (BTN): $2 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q Q
Hero raises to $0.06, SB folds, BB raises to $0.20, Hero calls $0.14

Flop: ($0.41) T J 9 (2 players)
BB bets $0.20, Hero calls $0.20

Turn: ($0.81) Q (2 players)
BB bets $0.39, Hero raises to $1.60 and is all-in, BB calls $0.92 and is all-in

River: ($3.43) A (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$3.43 pot ($0.12 rake)
Final Board: T J 9 Q A
BB showed 8 8 and won $3.31 ($1.60 net)
Hero mucked Q Q and lost (-$1.71 net)

itd itd. I nie chodzi mi wcale o to, że przegrywam z takimi rękami. W pokerze to rzecz normalna. Ręce jak ręce. Nienormalne jest to jak bardzo skompresowane są te porażki - jak korniszony w słoiku. Raz za razem. Jak pisałem na 20 podobnych sytuacji przegrywam 15-17 rozdań. NIECH ŻYJE WARIANCJA!!! To gie a nie wariancja. Tu jakieś złe moce się do mnie przysrały i nie chcą odpuścić.

Prostyczlek

Napisane przez Coldside
Niżej? to znaczy gdzie do kanałów?

:yaoming:

przemek9422

"To trwa jakies 10.000-15.000 rąk w tej chwili."

2 dni gry :D

MWaler

Coldside

W mojej opini kazda reka jest niestety zle zagrana. (oczywiscie nie jestem trenerem, ale cos tam sobie klikam :f_thumbsup: )

1) KK zly raise preflop, slaby raise turn - i po pytanie po co go raisujemy od czego chcesz value, a co wyrzucasz ? policz ilosc kombinacji.
2 )QQ od czego chcesz call na turnie, board jest taki mokry jak lasy tropikalne.
3) AA check turn ? otworzyly sie jeszcze FD, nie mozesz obstawiac go ze ma tam zawsze Tx.

W twojej grze niestety jest sporo rzeczy do poprawy, proponuje zajrzec na spokojnie do dzialu ze strategia oraz wideo.
Powodzenia :gl: !_drink:

BartekkB

Hej Coldside,

niestety muszę potwierdzić to co napisał MWaler - w każdej wklejonej przez Ciebie ręce są błędy. Limity takie jak nl2 czy nl5 nie są po to żeby na nich zarabiać tylko po to żeby się uczyć. Wraz z wiedzą i doświadczeniem przyjdą też wygrane, a co za tym idzie będziesz mógł wejść na wyższe stawki. Nie zwracaj uwagi na swoje wyniki tylko na swoją grę. Polecam Ci przerobić kurs rushera - https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3810035#post3810035 i analizować swoją grę w oparciu o wiedzę zawartą w tym kursie. Potem możesz zabrać się kontynuację tego kursu - https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3878659#post3878659

Pozdrawiam,
Bartek

PS.

Napisane przez przemek9422
"To trwa jakies 10.000-15.000 rąk w tej chwili."

2 dni gry :D U mnie 15k łapek to ok. dwa tygodnie... :ayfkm:

TAndronicus4

K K - za niski raise pre, za niski raise flop

A A - błąd że nie betujesz turna.

Q Q - nie stackujesz się pre grając w 3 osoby, wrzucasz turn kompletnie bez sensu.

Krótko mówiąc - wszystko bardzo źle, nawet na poziom nl2. Nikt Cię tu nie oszukuje - wystarczy minimum solidnej pracy nad grą żeby wygrywać na micro. Jeżeli nie masz na to siły/ochoty to będziesz dalej szarpał sobie nerwy, przegrywał te pare dolarów i złorzeczył na wariancję/donków/rigged starsy/jebane rivery robiąc bardzo podstawowe i łatwe do naprawienia błędy. Powodzenia.

baranek

J/W rece zagrane tragicznie. Zacznij pracowac nad gra zamiast wylewaz żale na forum

freequu

nie zebym chcial Cie obrazac, ale Ty człowieku grać nie potrafisz, o jakiej my tu wariancji mówimy. (NL2 nawet za wysoko jak na to patrze, poucz sie potem cos pograj)

Coldside

Może i nie umiem grać. Mam to gdzieś. Mam z czego żyć. Porady typu nie umiesz grać po wklejeniu 3 rąk bardzo śmiałe. Przecież te ręce są trochę wyrwane z kontekstu, żeby pokazać to o czym pisałem, na flopie jesteś wielkim faworytem, a potem na River dostajesz łupnia. KK za mały raise, może i za mały, a może i nie. Trzeba różnicować grę, hę? Jak zawsze z KK walisz 15bb to ma być dobra gra? No więc tu był taki raise, bo tak uznałem, że będzie dobrze. Rywal gra niemal wszystko, sprawdza z najwyższa parą, powiedzmy, że jego zasięg to około 30%. Miałem 76% na flopie? Jestem faworytem? Turn to 84% szans na wygraną jeśli dobrze szacuje rywala. A chyba dobrze. Nawet na River ciągle mam 88%. Ile razy na 10 będzie miał QT? 1? 2?

2, może od KQx albo KJx? No i QJx draw. Ci co uważają, że nie umiem grać pewnie maja rację, oni na pewno zawsze wyrzucają swoje AA preflop. Sprawdźmy equity, PF wiadomo, Flop: trochę spadło, rywal to jego zasięg sprawdzenia jakieś 13%, Turn i River jest OK equity po mojej stronie. Błąd - tu się zgadzam to check na Turn, ale kto nie popełnia błędów?

3, ręka rozegrana do dupy, ale tu już zaszalałem licząc, że 122 draw wejdzie. Nie wszedł.

Naprawdę wyluzujcie mistrzowie, potrafiący na podstawie 3 rąk wydedukować czy ktoś umie grac czy nie. To były tylko przykłady na poparcie mojej tezy, że możesz mieć 80% albo i 90% szans na wygraną, a i tak jak nie farci to nic nie wskórasz.

Służę kilkoma linkami do YT gdzie Dwan, Hellmuth i wielu innych popełniają różne oczywiste błędy. Oni pewnie też nie potrafią grać.

Z Bogiem.

Coldside

A, zapomniałem, nie obrażam się, bo może tak wybrzmiał mój ostatni komentarz, martwi mnie tylko, że niektórzy nie mając nic do powiedzenia odzywają się. Nie dotyczy MWaler czy BartekkB. Jest krytyka jest konkretnie za co. Natomiast baranek itp: dobra ksywa.

Escraku

Panowie, poziom nl2 to nie to samo co kilka lat wstecz. Ogrom materialu w internecie sprawil ze duzo ludzi gra abc pokera na niskich stawkach. Zaczynaja uzywac jako takiego range'u. Wciaz robia bledy, ale dla laika te bledy sa nie do wylapania. Ciezka praca nad gra sprawi ze wskoczysz wyzej. Albo wciaz mozesz grac 10% rangem myslac ze kazde rozdanie wygrasz, bo masz mocna lape. Polecam Equilab i zaczac interesowac sie matematyka. Jesli twierdzisz ze 40% na wygranie rozdania to mega fart i starsy Cie linczuja, to hm. Poddaj sie. Jesli uwazasz ze grasz lepiej od nich, to graj z regami na nl25. Szybko Cie ustawia w szeregu gdy przegrasz monstera z suited connectorem :truestory:

kaesen42

Napisane przez Coldside
Może i nie umiem grać. Mam to gdzieś. Mam z czego żyć. Porady typu nie umiesz grać po wklejeniu 3 rąk bardzo śmiałe. Przecież te ręce są trochę wyrwane z kontekstu, żeby pokazać to o czym pisałem, na flopie jesteś wielkim faworytem, a potem na River dostajesz łupnia. KK za mały raise, może i za mały, a może i nie. Trzeba różnicować grę, hę? Jak zawsze z KK walisz 15bb to ma być dobra gra? No więc tu był taki raise, bo tak uznałem, że będzie dobrze. Rywal gra niemal wszystko, sprawdza z najwyższa parą, powiedzmy, że jego zasięg to około 30%. Miałem 76% na flopie? Jestem faworytem? Turn to 84% szans na wygraną jeśli dobrze szacuje rywala. A chyba dobrze. Nawet na River ciągle mam 88%. Ile razy na 10 będzie miał QT? 1? 2?

2, może od KQx albo KJx? No i QJx draw. Ci co uważają, że nie umiem grać pewnie maja rację, oni na pewno zawsze wyrzucają swoje AA preflop. Sprawdźmy equity, PF wiadomo, Flop: trochę spadło, rywal to jego zasięg sprawdzenia jakieś 13%, Turn i River jest OK equity po mojej stronie. Błąd - tu się zgadzam to check na Turn, ale kto nie popełnia błędów?

3, ręka rozegrana do dupy, ale tu już zaszalałem licząc, że 122 draw wejdzie. Nie wszedł.

Naprawdę wyluzujcie mistrzowie, potrafiący na podstawie 3 rąk wydedukować czy ktoś umie grac czy nie. To były tylko przykłady na poparcie mojej tezy, że możesz mieć 80% albo i 90% szans na wygraną, a i tak jak nie farci to nic nie wskórasz.

Służę kilkoma linkami do YT gdzie Dwan, Hellmuth i wielu innych popełniają różne oczywiste błędy. Oni pewnie też nie potrafią grać.

Z Bogiem.

To nie sa smiałe porady tylko prawdziwe bo kazdy ma takie samo zdanie o tych rozdaniach. I nie uwazam ze sa wyrwane z kontekstu bo jesli w ten sposob grasz to nie dziwne.

1 reka: wyzej pre, wyzej flop, AI turn, R bad beat.

2 reka: Cbet flop/call, jesli zagra raise flop to na Turn gram x/c i na R x/f. Ale jesli nie betuje na turn to gram 1/3 psb na R 4value od KX i ewetualnie fold na ship.

3 reka: 4bet/broke przy 3 handed easy a nwet przy 6 handed na tych pozycjach to stackuje. As played pre- flop yo 100% raise/broke, K i 8 Cie ulepszaja nie chcesz dostac A ani za bardzo :club: chociaz masz backdoora.

ONKAM

a ja dam coś w temacie

i powodzenia na stołach!

arianik

Dobre:D co to EGO wars... to widzę nie tylko na stole:D

TAndronicus4

Z Bogiem.

:appl:

Bolexx

Napisane przez Coldside

Z Bogiem.

[Treść wyedytowana] , nie dość że nie umiesz grać to bronisz się tym że to są "tylko" 3 rozdania , jesteś cienki jak polsilver i nie umiesz tego zaakceptować , ja nie jestem wymiataczem, wiem że popełniam dużo błędów i nie ma sensu płakać na forum że przegrywasz bo masz przewagę % , chuj że zle zagrane masz KK to musisz wygrać , obojętnie jak to rozegrasz..:why:

---
// Prosze nie obrazac innych uzytkownikow forum - MWaler

celiac7

Zakropkowałem tylko dla komentarzy :badteeth::badteeth:

Krris

"W naturze ludzi głupich leży smutek i wpadanie w depresje, jeżeli coś im się nie uda, oraz zadowolenie i egzaltacja, gdy rzeczy rozgrywają się zgodnie z ich oczekiwaniami. Mądrzy potrafią przejść w równowadze przez trudne i przyjemne chwile." Budda

Coldside

Napisane przez kaesen42

Napisane przez Coldside

Z Bogiem.

To nie sa smiałe porady tylko prawdziwe bo kazdy ma takie samo zdanie o tych rozdaniach. I nie uwazam ze sa wyrwane z kontekstu bo jesli w ten sposob grasz to nie dziwne.

1 reka: wyzej pre, wyzej flop, AI turn, R bad beat.

2 reka: Cbet flop/call, jesli zagra raise flop to na Turn gram x/c i na R x/f. Ale jesli nie betuje na turn to gram 1/3 psb na R 4value od KX i ewetualnie fold na ship.

3 reka: 4bet/broke przy 3 handed easy a nwet przy 6 handed na tych pozycjach to stackuje. As played pre- flop yo 100% raise/broke, K i 8 Cie ulepszaja nie chcesz dostac A ani za bardzo :club: chociaz masz backdoora.

Hahahahahhahha, hahahhahahhahahaha. I grasz tak zawsze? 10 na 10? 100 na 100? Brawo. Pewnie czytałem jakieś głupie książki żeby swoją grę różnicować (co oznacza czasami call 1bb z AA z SB). Nie o tym miał być post, tylko o momentach gdy kilkanaście razy z rzędu przegrywasz w podobnych sytuacjach. To tylko wyrywki, wycinki. Nie będę wklejał kilkudziesięciu rąk.
Z tobą Bolexx szkoda czasu dyskutować, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. W ogóle jak widzę pisanie tu jest bez sensu. Zero jakiejś dyskusji tylko od razu: jesteś cienki, lepiej się ucz, nie płacz itp rady. Dziękuję ale może nie mam ochoty studiować pokera. Skąd wiecie jak grali przeciwnicy? Więc jak możecie oceniać czy dobrze rozegrane czy nie? Może to byli notorycznie blefujący gracze? Koniec tematu, nie ma to sensu.

leeloo80

Napisane przez celiac7

Napisane przez barabasz13
Wyluzuj ja tez miewam downsizing :D
:fouet: downswing :megusta:
@Pyszalek twierdzi, że to iluzja te Wasze pseudo linie!