Skip to forum
Notifications
Clear all

Efekt Motyla - walka o nl50 to be king of the ring

646 Posts
53 Users
190 Reactions
27.9 K Views
bambucza1988
dzieki za superbloga, mimo ze dostalem sie rykoszetem z tomb0 to i tak milo
dziekuje za oddane na mnie glosy i za wpisy tutaj bo zawsze dobrze widziec, ze ktos pamieta, czyta

ile mozna byc na urlopie? a no bardzo dlugo, ale chce juz wrocic do gry bo kupilem i urzadzilem w koncu stanowisko do gry, kupilem nowego kompa, pozalatwiane mam sprawy zyciowe, a dzisiaj chce dokonczyc przesiadke z laptopa 17'' gdzie dotychczas gralem na monitor 27'' i poczuc ten komfort gry o ktorym tyle razy czytalem bo przyznaje ze na laptopie ze slabym wyswietlaczem 12-15 stolow nieraz bardzo ciezko bylo mi grac

a wiec koniec urlopu i wrzucam podsumowanie tego co tam odrobine mialem ugrane, pozniej kopiowanie danych, przekladka dysku, nowy windows, nowa baza i ... odpale euro truck symulator 2 w ultra detalach, a wieczorem poker :f_biggrin:

Update do Mega Bankroll Challenge
------------------------------------------------------------------------------
Ilość rozegranych rąk: 968
Typ gier: cash
Zysk/strata: -1099,63 $
Aktualny bankroll: 1040, 78 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 29
Rozegranych rąk od startu w mbc 2-04-2015: 311 443
Cel w MBC: 2 500 $
% realizacji celu: 41, 6 %
w tym tygodniu gralem nl25 regular

zapomnialbym dodac, ze 1000$ z rolla wyplacilem na zakup komputera, takze challenge troche sie przedluzy, ale i tak nie chcialem po okresie wolnym od gry od razu osiagnac 2500$ i grac na nl50 jak mialem w zalozeniach bo spodziewalbym sie straty czesci rolla, wiec szkoda kasy i lepiej troche ograc sie najpierw na nl25, jakie beda wyniki? zobacze wkrotce

do konca wyzwania pokerowego zostalo 2 miesiace i obym dal rade skonczyc wczesniej, troche grosza sie przyda, a podbudowalbym sie psychicznie, wyzwania silowego juz wiem, ze nie dam rady wykonac i cel bedzie bardziej realistyczny jak przeloze na koniec 2016, jednak narazie nic nie zmieniam

widocznie mam juz problemy z pamiecia albo zapuscilem sie zyciowo bo nawet ksw nie obejrzalem, o 23:30 wlaczylem, ale juz bylo po wszystkim :facepalm: a moze bylem za bardzo napalony na skladanie biurka, ktore konczylem do 4 rano, ze reszta swiata poza moim pokojem sie nie liczyla

Skibcio sprobuje nie spierdolic :challenge:
pozdro

Spoiler

edit:
chociaz wielkich zmian nie ma to dorzuce wykres bo juz jakis czas nie bylo

Reply
Skibcio

Podoba mi się Twój wpis na blogu, a ta ściana tekstu obok zdjęcia ładnej pani też jest całkiem ok :roto2:

Taka pierdoła, wypłatę gotówki z BR na zakup komputera nie traktowałbym jako stratę... bo to jest inwestycja. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi (podejście).

U mnie przesiadka małego lapka (13) na monitor (19) była masakryczna jeśli chodzi o wygodę korzystania z komputera. Kiedyś ta 13 mi w niczym nie przeszkadzała, bo jest poręczna lekka itd. ale teraz jeśli tylko mogę podpiąć ją do większego ekranu i pełnej klawiatury to zawsze to robię.

Reply
bambucza1988

Mialem dluga przerwe od kart, troche z powodow osobistych, troche bo chcialem poskladac nowe stanowisko do kompa i moglbym dodac kilka innych wymowek, ale glownie dzialo sie tak z lenistwa i zniechecenia do gry. Poniewaz lenia we mnie jest za duzo to szukam motywacji, zeby zrobic w listopadzie najwieksza godzinowke w tym roku. Troche za kare za przestoje w grze, troche zeby odrobic to co nie gralem w pazdzierniku, ale tez zeby uwierzyc w siebie, ze moge pracowac wiecej, a nie tylko swoje minimum 100h na miech, ktore dotychczas i tak czesto nie wyrabialem :fouet:.

Przeczytalem o zmianach w sklepie starsow i od razu pomyslalem jak wykorzystac moje zalegle FPP, ktore zbieram od dluzszego czasu. Mialem zalozenie zeby je trzymac i wymienic na dolary na lepszych warunkach, gdy w przyszlym roku ugram supernove i wtedy zrobic sobie premie za wlozony trud . Jednak 13-tka nie wypali bo do konca tego roku nie zdaze ugrac sn, a od nowego roku status ma nie miec znaczenia i przelicznik wymiany FPP na $ bedzie staly. Policzylem na szybko, ze wymieniajac FPP na $:
- majac status gold to dostane tyle samo $ co jakbym zaczekal do przyszlego roku i odebral w stars coinach
- jak zrobie platyne na grudzien to bede mial wiecej o 130$ niz w stars coinach
- gdybym wymienial FPP na majac supernove to zarobilbym wiecej az o 520$

Skoro SN juz nie zrobie to chociaz musze wbic platyne bo i tak lepiej na tym wyjde niz na nowych zasadach w 2016. Niby roznica 130$ to nie fortuna, ale zawsze jakas premia i uznalem, ze to swietna okazja do postawienia sobie scislego celu, obowiazku do spelnienia i grania w koncu wiecej, dluzej, bardziej. Tak wiec cel na listopad to ugrac 7500vpp+ (w grudniu swieta i mniej czasu na gre, a status przejdzie z poprzedniego miesiaca dlatego musze zrobic w listopadzie).
Zdobywam mniej wiecej 1vpp na 1minute gry, wiec najbidniej wychodzi mi grac 7500minut, czyli 125godzin, ale pewnie potrzebne bedzie wiecej. W zeszlym miesiacu plan byl podobny i sie zejsralo, wiec dobrze, ze bede mial cos co bedzie mnie zmuszac zeby robic godziny.

Napisane przez tomb0
[...]Na początku przygody z pokerem jedną z iskierek, była potrzeba samorealizacji i udowodnienia sobie i innym, że potrafię być w czymś dobry. Kiedy zacząłem zarabiać pierwsze pieniądze uwierzyłem, że dzięki pokerowi mogę uzyskać niezależność finansową i wyprowadzić się z domu. W przyszłości zaś byłbym wolny od szefa, dresscodu, ustalonych godzin pracy i nie dałbym wyzyskiwać się korporacjom. (dzięki temu pracuje teraz ponad 50h tygodniowo :truestory: ). _ugly:

Najlepsi jako glowny element drogi do sukcesu podaja ciezka prace i wyrabiaja po 200h+ na miesiac nawet przez pare lat, to ma to znaczenie, wiec w listopadzie nie chodzi o dodatkowe 130$ tylko o mobilizacje, mam zrobic platyne i koniec. Kto gra po 40 godzin na miech czy cos w te okolice i chce poprawic swoja gre, to niech zagra przynajmniej jeden miesiac ponad 100h i dorzuci do tego analize rozdan po kazdym dniu, ale nie przegladac rozdania tylko myslec co zrobic lepiej. Chociaz jeden taki miesiac i czlowiekowi robi sie w glowie inne, nowe podejscie.

Spoiler

Sluchalem wczoraj znowu troche madrosci i nie doszedlem jaka motywacja moge sie kierowac. Troche szpila mi czasami nagada to wezme sie do roboty. We wrzesniu mialem fajna rozmowe chyba z nrb1337 o pokerze, ktora wtedy sporo dala mi motywacji i checi, ale wystarczylo to tylko na miesiac. W samej grze nie ma wielkich emocji, adrenaliny. Motywacja kompetencji, bycie lepszym, do mnie nie dociera bo z nikim bezposrednio sie nie scigam, gdzie tu rywalizacja? (przeciez to nie walka kto ma wiecej fragow czy score po bitwie). Motywacja finansowa tez nie dziala bo nie wyciagam kasy z poksa, musze doskrobac sie najpierw na wyzsze limity. Motywacja zewnetrzna jakos specjalnie na mnie nie dziala bo nikt na mnie nie naciska i nie wplywa. Powoli pokonuje limity gry i robie to dla siebie, to jest moze ciekawe, zdobywanie doswiadczenia i nowe progi przejscia wyzej, tylko ze od paru lat niewiele osiagnelem, pokonalem duzo mniej szczeblekow niz chcialbym. Moze blog troche pomaga, tworzy jakas motywacje zewnetrzna, to jakis wpis na glownej sie pojawi, dobre slowo od kogos tutaj lub na skype.
Najbardziej jednak bedzie to platyna ugrana dzieki sile woli i samozaparciu, a praca bedzie motywowana jedynie zyskami, ktore moge miec z tej gry za rok albo nie wiem kiedy. O ile w przyszlosci wogole ugram cos konkretnego, a nie tylko nowego kompa majac mozliwosc zarabiac w tym czasie na etacie duzo wiecej. Poker to cos jak dzwiganie na silowni, w obu przypadkach trzeba sie nameczyc, a efekty pracy widac po dluzszym okresie i nie zawsze wyniki sa zadowalajace.

Mysle nad jakims sensownym zakladem o godzinowke, szpila jakies propozycje, czelendz? Scisle okreslony cel i dotkliwa kara dla przegranego

Krotko plany na listopad
1. Poker plan:
- ugrac 7500vpp
2. Kalistenika:
- plan minimum to trening 3x w tygodniu
- plan maks to trening 5x w tygodniu
- plan premia to zmotywowac kogos z otoczenia do wspolnych treningow lub do trenowania samodzielnie

Reply
bambucza1988

kolejna sciana wyszla calkiem niechcacy, a mozna bylo to w kilku zdaniach napisac :f_biggrin:
jak wroce do regularnych podsumowan to i wpisy beda krotsze bo dlugie zostaja nieczytane

ciekawostka:

wykres z dzisiaj - poki co nie czuje kompletnie gry, mimo to bylbym w okolicy zera, gdyby nie piekne rivery (wykres nie oddaje calosci akcji, w rzeczywistosci wygladalo to gorzej :f_ugly:)
bardzo mocno odczulem te 3 tygodnie nie grania, jestem zagubiony na stolach i duzo rzeczy nie zauwazam w trakcie gry, nie wiem czy to przez zmiane monitora na za duzy czy o co chodzi, ale musze szybko cos zmienic lub bede zmuszony zejsc na nl10, gdzie platyny nie zrobie, a tak byc nie moze :f_cool:

dzis juz nie dam rady podsumowac pazdziernika i wrzucic wykresu mbc, ktory mial sie pojawic w srode, ide spac bo troche jasno

ps. jak cos czytasz i podobal ci sie tekst, nie chcesz pisac jakiegos komentarza to zrob przysluge piszacemu i chociaz ocen posta, daj lajka, to pomaga

Reply
Lukash444

Aaa a a kurwa juz miałem napisanego posta ale na komórce mi się skasował ale napisze od nowa bo dla mnie też ważne jest każde słowo a poniekąd byłeś inspiracją do założenia bloga. też wczoraj dostałem baty ale myślę że zawsze jakiś plus z tego taki ze wróciłeś na stoliki! _thumbsup:
może chciałbyś pogadać na Skype? Nawzajem się zmotywować jakoś? Jakiś może chellange? Czy coś takiego wymyślimy?
Pozdro i powodzenia.
ja będę gonił i juz niedługo w bije na Twoje stawki;)))!!!!!!

Reply
venatici

Hej,

Widzę, że trochę masz problemy z motywacją. Polecam ten filmik, pomaga trochę inaczej spojrzeć na cały ten problem :)

Pozdro

Reply
bambucza1988

Dwa dni praktycznie nie bylo mnie w domu i nie mialem kiedy odpisac

Napisane przez Lukash444
Aaa a a kurwa juz miałem napisanego posta ale na komórce mi się skasował ale napisze od nowa bo dla mnie też ważne jest każde słowo a poniekąd byłeś inspiracją do założenia bloga. też wczoraj dostałem baty ale myślę że zawsze jakiś plus z tego taki ze wróciłeś na stoliki! _thumbsup:
może chciałbyś pogadać na Skype? Nawzajem się zmotywować jakoś? Jakiś może chellange? Czy coś takiego wymyślimy?
Pozdro i powodzenia.
ja będę gonił i juz niedługo w bije na Twoje stawki;)))!!!!!!

Dostales wczoraj baty? A czy bedziesz ta dniowke pamietal za pol roku? Albo chociaz za miesiac? Jak nie to trzeba przeanalizowac co bylo zle grane i walczyc dalej. Troche juz nauczylem nie przejmowac sie wynikiem z jednego dnia, wiec zbytnio nie przejelem sie moim -10BI, moje results oriented mocno zwalczylem dzieki temu, ze w tym roku zwiekszylem volume i wiem, ze jeden dzien o niczym nie swiadczy, a jest to jedynie jakis przerywnik w drodze wyzej. Taki peak, skok na wykresie, ktory po miesiacu nie bedzie widoczny w przebiegu zielonej linii o ile ten dzien nie zamieni mi sie w pasmo porazek powodujacych zmiane limitu :f_tongue:
Moj skype hayer_ znajduje sie tez w stopce, jakby co to pisz, narazie nie wymyslilem jakiegos logicznego challengu poza jakims co widzialem juz kiedys jak np. przy failu codziennie przez miesiac prysznic tylko w zimnej wodzie. Nie wymyslilem czegos co mnie zajara, wiec narazie nie podjelem sie.

Napisane przez venatici
Hej,

Widzę, że trochę masz problemy z motywacją. Polecam ten filmik, pomaga trochę inaczej spojrzeć na cały ten problem :)

Pozdro

vanatici- na wstepnie dzieki za linka, przydal sie i prosze o wiecej :f_drink: a co z tego wyniknelo to juz zdaje relacje

cz.1 Jak zawsze tryskać motywacją niezależnie od sytuacji?

Gosc przez 8minut nakrecal temat bez konkretnych informacji. Pomyslalem, ze ta nadmuchana banka zaraz peknie i caly urok pieknego tytulu i poczatkowej mowy zniknie, ale kilka razy juz sluchalem jego dobrych wykladow, wiec czekalem z nadzieja, ze jednak moze cos ciekawego powie. Troche zawiodlem sie, ale to nie wina wykladu tylko moich oczekiwan bo glupio wierzylem, ze ktos w pare minut rzeczywiscie moze mi podac rozwiazanie problemu, ktory dotyka wiekszosci ludzi, a moze kazdego.
Skad gosc tyle o mnie wie :f_eek::f_confused:

Spoiler

Okazalo sie, ze powiedzial cos podobnego jak Leszek z Alchemikiem w Mindeset Monday, ze zle dobrana motywacja szybko sie konczy i ciezko na niej zrobic wiekszy sukces, tylko Rozwojowiec ujal to bardziej w skrocie i o wiele bardziej ogolnikowo, a na koniec zareklamowal nastepny wyklad, ktory mial zawierac konkretniejsze informacje. Hmm, no jak zobaczylem reklame kolejnego odcinka wykladu z tematu, ktory mocno mnie interesuje od bardzo dlugiego czasu to nie moglem przegapic.

Wlaczylem cz.2: Święty Graal rozwoju osobistego? Badania sugerują, że tak...

Przesluchalem/obejrzalem i na koniec moj wniosek byl prosty -> albo mam farta albo jestem genialny i juz nie potrzebuje 20 sposobow na genialnosc bo genialnosc to ja mam w sobie. No i skromnosc. Przeciez ten swiety gral, o ktorym mowi Rozwojowiec ja juz odkrylem samodzielnie i pisalem o tym post wczesniej, o tuuuuu. Najperw lekko podsumowalem podcast mindest monaday i motywacje, ktore na mnie nie dzialaja, a pozniej bylo wielkie odkrycie, cytuje:

Napisane przez bambucza1988
[...]Moze blog troche pomaga, tworzy jakas motywacje zewnetrzna, to jakis wpis na glownej sie pojawi, dobre slowo od kogos tutaj lub na skype.
Najbardziej jednak bedzie to platyna ugrana dzieki sile woli i samozaparciu, a praca bedzie motywowana jedynie zyskami, ktore moge miec z tej gry za rok albo nie wiem kiedy.
Poker to cos jak dzwiganie na silowni, w obu przypadkach trzeba sie nameczyc, a efekty pracy widac po dluzszym okresie i nie zawsze wyniki sa zadowalajace.

BRAVO JA
SILA WOLI I SAMOZAPARCIE. Od drugiego filmu juz cudow nie oczekiwalem, a jednak cos w rodzaju perelki sie trafilo bo trafilem na kolejny wyklad, w ktorym jest mowa jak wazne sa te rzeczy, takie przypomnienie i utrwalenie. Niby przypomnial mi to co juz wiedzialem, tylko ze nie zawsze sie do tego stosuje.
To chyba Alchemik wioslowal w jakis lodkach, kanadyjki czy cos. Przez lekka mgle pamietam jak mowil, ze przez iles lat codziennie chodzil na treningi, bez wzgledu na pogode, checi, sily, rowiesnikow, film w tv itd. Twierdzil cos w rodzaju, ze wyrobilo to w nim sumiennosc, obowiazkowosc, ze dzieki treningom wyrobil sobie nawyk dyscypliny i regularnosci, ktory pozniej pomogl mu w poksie bo przeciez te cechy charakteru to podstawa w kartach. No, ale nie tylko w kartach bo pozniej dodal, ze po latach rozmawial z kolegami z druzyny/klubu gdzie trenowal i okazalo sie, ze kazdy(? nie pamietam juz) badz prawie kazdy z nich osiagnal w zyciu jakis sukces, mniejszy lub wiekszy, ale nie stoczyli sie. Nie stali sie po kilku latach patolami, a po kanadyjkach nie zajmowali sie pokerem jak Alchemik. Potwierdza to teorie Rozwojowca, ktory twierdzi, ze silna wole mozna trenowac, ze ona sie rozwija i zbiornik zapasow silnej woli mozna powiekszyc dzieki samemu jej uzywaniu. Potwierdza tez najwazniejsze, ze jak masz silna wole to przyda ci sie w kazdej dziedzinie zycia, wiecej - silna wola bedzie niezbedna we wszystkim co w zyciu robisz, wiec kazdy powienien ja trenowac i maksymalnie rozbudowywac jej magazyn, a kto tego nie robi strzela sobie w stope, kolano, jadro, plecy, leb. BRAVO TY.
Mysle, ze cudow nie ma, wiec nie ma co oczekiwac, ze sie zdarza, wiec nasz los, w naszych rekach. Hmm, a co to za link?? Tez nie moglem przegapic i

wlaczylem cz.3: Od wirusowego zapalenia mózgu, do wielokrotnie szybszego osiągania celów...

Spoiler

W mindset monday tez o tym bylo i w podobnym schemacie wytlumaczone zostaly poziomy zaawansowania w dowolnej dziedzinie:
1. nieswiadoma niekompetencja
2. swiadoma niekompetencja
3. swiadoma kompetencja
4. nieswiadoma kompetencja
W prowadzeniu auta to mam chyba lvl4 nieswiadoma kompetecja, a w podejsciu do wyrabiania pokerowych godzin pracy i nauki gry to w tym roku dopiero osiagnelem lvl2 swiadoma niekompetecja !! Poprzednie lata gry to czas, gdy nawet nie rozumialem, ze rekreacyjna gra co drugi dzien i 40h w miesiacu to nie wyczyn, a raczej niewiele wnoszace hobby i nawet moglbym powiedziec, ze zaczelem probowac grac na powaznie dopiero od poczatku tego challengu po chyba trzech latach od darmowych 50$ z PS. Zrozumielem jak malo dotychczas poswiecalem sie, zeby osianac sukces w porownaniu do innych osob, ktore graja wyzej odemnie. Jak czytam co wyrabia tomb0 i jemu podobni wymiatacze to jest mi czasami wstyd przed soba.

Na koniec przypomne tylko film, ktory juz wstawialem, ktory przy powyzszym podsumowaniu postawiony jest w bardziej powaznym swietle i jednak jest to "Święty Graal rozwoju osobistego" w pigulce, zastosuj sie do cennej rady, a beda to 4 sekundy ktore zmienia twoje zycie, ja sprobuje i zobacze na ile czasu starczy mi ''motywacji'' (?) Nie, nie, nie, SILNEJ WOLI, a moze kiedys osiagne lvl5000, wedlug Rozwojowca - Nawyk, wedlug Leszka - nieswiadoma kompetencja :f_biggrin: :

a teraz relaks and easy, przeeerwy koniec i do pracy bo VPP same sie nie zrobia, poczatek miesiaca, a ja juz narobilem zaleglosci

Reply
bambucza1988

venatici - jeszcze raz dzieki za linka, wkrecil mi sie Rozwojowiec i kilka jego filmow obejrzalem, a kilka nastepnych mam odlozone, razi tylko ze najczesciej mowi bardzo ogolnikowo i sztucznie nabija czas filmu, jednak z kazdych 10minut mozna wyjac jedno zdanie, gdzie zawarta jest pozyteczna wiedza, ktorej wczesniej sie nie znalo

Jedna rzecz, która MOCNO zmniejsza Twoją samodyscyplinę [badania]

Spoiler

1 szybka wskazówka jak W KOŃCU wytrwać w postanowieniach [badanie]

Spoiler

Gratis tylko dla tych co przeczytali posta wyzej :yaoming:

Spoiler

Spoiler

Spoiler

edit:
a podsumowanie bedzie - ale jeszcze nie dzisiaj :f_tongue: moze jutro wczesniej wroce do domu

Reply
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 13 961
Zysk/strata: -139, 59 $
Aktualny bankroll: 901, 19 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 30
Rozegranych rąk od startu w mbc 2-04-2015: 325 394
% realizacji celu: 36, 04 %

(edit: Platyna challnge:
powinno byc VPP - 2250
ugrane VPP - 992 )

Jeszcze nie gram na pelnych obrotach, ale juz zaczynam cos rozumiec z gry, a przy okazji po przyzwyczajeniu sie do nowego monitora zaczynam po troche wygrywac. Przez chwile ev nie rozpieszczalo, ale tez juz jest wporzadku. Postaram sie od teraz wrocic do postowania wykresu w srode i podsumowania MBC w sobote.

Cos z dzisiaj:
Pojechalem na kilka godzin na zakupy i jak wrocilem, po otwarciu drzwi od domu, poczulem jakies dziwne uderzenie ciepla na twarzy. To uczucie nasililo sie, gdy tylko wszedlem do srodka. W mieszkaniu slychac bylo szum i buczenie. W 2 sekundy dotarlem do sciany i wylaczylem sterownik. Stalem w kurtce zimowej zapietej po szyje i czulem sie jak w piekarniku. Okazalo sie, ze jak nie bylo mnie kilka godzin to caly czas dzialal piec gazowy i podniosl temperature w mieszkaniu do 38 stopni, a wszystko co bylo w mieszkaniu, stol, lozko, sciany moze jeszcze nie bylo gorace, ale bylo mocno cieple. Nawet herbata ze sniadania byla jeszcze przyjemnie ciepla :f_biggrin: Chwila moment rozebralem sie do gaci i otworzylem wszystkie okna bo nie mozna bylo wytrzymac, nawet wywietrzyc bylo ciezko. Zamknelem okna jak temperatura spadla do 28 stopni, ale jednak za wczesnie bo po kilku godzinach nadal sie utrzymuje. Przy stolach doslownie panuje goraca atmosfera.

A taki film powinienem dolaczyc do pierwszego postu, przynajmniej tytul bylby wyjasniony:

Na koniec kolejny film z dzialu mindset, przedstawione jest kilka technik, zapraszam do testowania:

Reply
bambucza1988

vs dwa regi na skroconym FR
dziwny blef z jego strony tymbardziej, ze malo agresywny i mocno wygrywajacy przez W$SD

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2815113
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (UTG): $35.99
MP: $38.39
CO: $27.50
BTN: $25.00
SB: $10.56
BB: $27.51

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG with 8 :spade: 8 :heart:
Hero raises to $0.75, 1 fold, CO calls $0.75, 1 fold, SB calls $0.65, 1 fold

Flop: ($2.50) 8 :club: 9 :heart: 9 :club: (3 players)
SB checks, Hero bets $1.26, CO calls $1.26, SB folds

Turn: ($5.02) 3 :heart: (2 players)
Hero bets $2.87, CO calls $2.87

River: ($10.76) K :spade: (2 players)
Hero bets $5.44, CO raises to $22.62 all in, Hero calls $17.18

Final Pot: $56.00
Hero shows 8 :spade: 8 :heart: (a full house, Eights full of Nines)
CO shows J :heart: J :spade: (two pair, Jacks and Nines)
Hero wins $54.00
(Rake: $2.00)

dawno juz nie wstawialem lap do analizy :f_rolleyes:

Reply
bambucza1988

https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3726907#post3726907
gramgrubo opowiada

Reply
bambucza1988

Do sesji sluchalem [treść edytowana] w drugiej polowie ciekawilo mnie, nie widzialem obrazu, ale i tak za wiele o stole nie mowili, a za to opowiadali ciekawie

Silent shars i Franczak - to chyba nie trzeba zachwalac i warto posluchac
[treść edytowana]

jak ogladales cos takiego ciekawego to podrzuc, mam wiele godzin w trakcie sesji zeby na czyms ucho zawiesic

// - linki do konkurencyjnego serwisu - wg123

edit:
nie do konca wiem gdzie jest granica legalnosci, w takim razie jak ktos ma chec posluchac dobrych materialow to niech sam poszuka na YT
pierwszy filmik - HahaUnaab vs Cash Game Kings Casino Rozvadov Live Steam

drugi filmik - Gwiazda Wieczoru #2 - Piotr Franczak

linkow nie ma, nazw stron nie ma, a szukac na yt chyba mozna?

Reply
bambucza1988

Pazdziernik - nl 25 +1 bi

Spoiler

Krotko jakie plany :
- minimum 100 godzin gry = ~240 minut dziennie
- realizowanie planu armstronga, patrz ten post i ten
- trzymac sie nadal drabinki awansow (to akurat proste)
- wrocic do nauki z filmow i wrocic do analizy bazy i rozdan

Jak poszla realizacja planow ? :
- ponizej dwa linki do postow w ktorych pisalem, ze bardzo malo gralem i takie tam, tylko dwa tygodnie treningow silowych, nie bylo analiz rozdan, a jak nie gralem to wiadome, ze drabinki awansow trzymalem sie wzorcowo
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3694581#post3694581
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3715115#post3715115
- plany to moze i byly, ale chyba nie bylo mnie na tym wykladzie bo kompletnie o poksie zapomnialem,

Wyniki:
Stawki: NL 25 FR regularne
Hand: 11 459
Session Lenght: 1038
Net Won: 34, 73 $
BB/100: 1,21

Zalozenia na Listopad

Spoiler

Plan :
- w tym poscie pisalem, ze cel na listopad to ugrac 7500vpp+ i chce osiagnac status platyna na starsach
- zeby zdobyc platyne ugram minimum 125 godzin gry, a pewnie wyjdzie 135 = dopiero wkrecam sie na obroty i stracilem pare dni, wiec teraz musialbym grac po 6 godzin dziennie
- w miare mozliwosci bede realizowal plan armstronga, patrz ten post i ten, oczywiscie bedzie ciezko ze wzgledu na zakladane volume, ale chce zrobic jak najwiecej treningow
- bede trzymac sie nadal drabinki awansow dotad bylo to proste, ale moge byc zmuszony na koniec miesiaca podlaczyc sie pod nl50, jezeli bedzie brakowalo mi troche vpp to nie bede sie czail
- chce wrocic do nauki z filmow i wrocic do analizy bazy i rozdan, przede wszystkim filmow chce troche obejrzec bo z nauka leze i kwicze, nawet przeszlo mi przez mysl zeby dolaczyc do grupy learningowej dla nl25+, a lepiej nl50, ale nie wiem gdzie moglbym sie podlaczyc i obawiam sie o ilosc dostepnego czasu

no i hyc updejt do pierwszego posta

Reply
bambucza1988
srodowe podsumowanie wykresem MBC od 2 kwietnia
tydzien 31

Spoiler
wykres: najwiecej lap z nl10reg, pozniej mieszane 16 i 25 reg, jakis czas dorzucalem zooma nl10 i pare tysi nl2zoom, od ok. 250k tylko regularne nl25

kradno mi blindy z pomoca ev, trudno odrobie, trzeba sie cos pouczyc bo czerwona bardzo mocno zaczela kulec, a wynik du.. nie urywa

----------------------------------------------

zrobilem w koncu stanowisko do gry

Spoiler

pomysl byl cos na wzor dawarsawa

Spoiler

tylko nad oparciami dolozylem szerokie blaty po bokach cos na wzor

Spoiler

z ta roznica, ze blat z przodu mam ruchomy i do poksa go zdejmuje, a jak klawiatura jest wymagana to poprostu blacik zakladam, mialem robic na jakims uchwycie zeby byl odchylany, ale uznalem ze nie ma sensu bo bardzo malo wazy taka plyta 45x25,
oprocz tego nie mam zadnego stolu bo picie stoi na blacie z lewej + klwiatura, talerz z przekaskami, pilot i tel, a monitor mam na uchycie z tej aukcji, gdzie bylem zaskoczony jak go dostalem, ze rura pionowa ma 50mm srednicy i calosc wyglada o wiele bardziej solidnie niz na zdjeciu

Spoiler

http://allegro.pl/biurkowe-ramie-do-monitora-lcd-art-l-01-i5545266765.html

przykrecony do prawego blatu i ustawiony prosto przed oczami, dla mnie bomba i wielka wygoda, o wiele lepiej niz jak wczesniej mialem stanowisko na narozniku i lapka na stoliku sniadaniowym, czy wczesniejsze biurka komputerowe lub jak klawe i myche mialem na lawie, a obraz wyswietlalem na TV 37'',
fotel kupilem w ikei fajnie mocno profilowany, z wysokim oparciem, ze siega do glowy, a nie tylko do polowy plecow jak w wiekszosci widzialem,

Spoiler

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60094595/

jest to najslabszy punkt setupu, ale nic lepszego nie znalazlem co by mi pasowalo do 3k, jak kiedys na cos trafie to najwyzej wymienie, poki co i tak nigdy nie mialem tak wygodnie wszystkiego ustawionego
calosc w sumie to raczej wyglada jak biedniejszy wzor fotela emperor, ale funkcjonalnosc wszystkiego podobna i nie mam podnozka tylko pufe od naroznika zabralem

Spoiler

fajna mysz teraz kupilem, poniewaz nadgarstek mam zawsze oparty na podkladce i ruszajac kursorem na ekranie nie ruszam cala reka tylko zginam sam nadgarstek to musze miec krotka mysz i wczesniej mialem Microsoft Wireless Mobile 3500 i fajnie, ze byla w miare wysoka i krotka tylko, ze za waska, wiec zmienilem na CMStorm XORNET

Spoiler

http://www.morele.net/mysz-cmstorm-xornet-sgm-2001-blon1-440870/

i jestem bardzo zadowolony, najwygodniejsza mysz jaka dotad mialem, na myszy leza trzy palce srodkowe, a dwa zewnetrzne umiejscowione sa na gumie antyposlizgowej po bokach myszy, szkoda ze nie jest wyzsza, ale przynajmniej reka sie nie poci nawet po kilku godzinach bez przerw, polecam chociaz sprobowac, a jak ktos jest bardziej zarobiony i lubi wieksze myszy to Mionix Naos 8200 http://pclab.pl/news65272.html z duzo lepszym czujnikiem

----------------------------------------------

zabawne vs ryba

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 7 players - View hand 2815799
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP: $28.46
CO: $32.72
BTN: $17.20
Hero (SB): $24.75
BB: $26.66
UTG: $29.51
UTG+1: $25.94

Pre Flop: ($0.35) Hero is SB with J :spade: J :club:
2 folds, MP raises to $0.75, 1 fold, BTN raises to $1.25, Hero raises to $3.60, 2 folds, BTN calls $2.35

Flop: ($8.20) A :spade: 9 :diamond: K :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

Turn: ($8.20) 9 :heart: (2 players)
Hero bets $1.20, BTN calls $1.20

River: ($10.60) J :diamond: (2 players)
Hero bets $19.95 all in, BTN calls $12.40 all in

Final Pot: $35.40
BTN shows T :club: T :spade: (two pair, Tens and Nines)
Hero shows J :spade: J :club: (a full house, Jacks full of Nines)
Hero wins $33.81
(Rake: $1.59)

EDIT:

cuda tylko na joker stars?? nnniie sondze :coolface:

Reply
chriskwns

... a efekt końcowy ?
:thinking:

Reply
bambucza1988

Napisane przez chriskwns

... a efekt końcowy ?
:thinking:
efekt :f_love:
(wolalem obyc sie bez fotek, a ze zajaralem sie efektem to nie moglem sie powstrzymac i dalem chociaz opis, a moze to bez sensu?)

dzisiaj pierwsze dobre dobre wyniki na koniec dnia w listopadzie

Reply
bambucza1988

Ilość rozegranych rąk: 23 919
Zysk/strata: 234, 8 $
Aktualny bankroll: 1 135, 99 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 31
Rozegranych rąk od startu w mbc 2-04-2015: 349 313
% realizacji celu: 45, 43 %

Platyna challnge:
- powinno byc VPP - 3 500
- ugrane VPP - 2 887
Vpp nadrabiam po poczatkowej stracie. Mozna powiedziec, ze miesiac zaczelem od 5dni wolnego.

Silka:
Ten tydzien robie juz planowo treningi silowe, wczoraj po 4dniach cwiczen mialem problemy z ruszaniem rekami, wiec zrobilem wolne, a za to dzisiaj byl dzien bring sally up, bring sally down i jest jeszcze gorzej, masakra jak to pompuje miesnie i zostawia zmeczenie na pare godzin. Szczegolnie nogi pala tak, ze po skonczonej serii z 10sekund zwijalem sie z bolu. Spac sie pozniej chcialo, a jeszcze sesje mialem 2 godziny do dogrania. Dalem rade.

Karty:
Slabe wyniki w tym miesiacu i bardzo niestabilny przebieg czerwonej liniii zmusil mnie do malej analizy mojej gry. Do zadnych odkrywczych wnioskow nie doszedlem, wiec siegnelem po stare notatki i dzisiaj w drugiej sesji wlaczylem mniej stolow, zeby miec wiecej czasu na zastanowienie. Dotad w tym miechu gralem caly czas na 15 stolach, zeby vpp jakos lecialy i zebym mial szanse platyne wyrobic w 20dni, a jak dzis wlaczylem maks12 i zagladalem do notatek do danej sytuacji to gra calkowicie sie zmienila, decyzje staly sie prostsze, nie blefowalem glupio, wszystko nagle zaczelo wychodzic i mam nadzieje, ze to nie przypadek i nie jakis up, tylko rzeczywiscie zagubiony skill, chociaz po jednej sesji to nic nie wywroze. Ponizej wykres z dzisiaj, na ktory sie tak spuszczam, a teraz widze ze to tylko 1000rak.

Spoiler

Zeby codziennie robic zalozone 360vpp musialem grac po 6h, ale chce sprobowac grac maks 12 stolow, zeby zobaczyc czy wyniki sie poprawia albo przynajmniej myslenie w czasie gry sie uruchomi (dobrze by bylo). Problem w tym, ze vpp leca duzo wolniej, a w tej sesji szlo wolniej o 25% bo mialem 8-12 stolow zamiast 12-15, wiec zeby zrobic zalozne vpp to 7,5godziny jak nic musialbym lupac. RB PRO nl25. Kopalnia kauczuku.

Spoiler

------------------Widziales? To warto obejrzec jeszcze raz---------------------

Warszawiak

Horecki

-------------------------------------------------------------------------------------------------

mam sporo rozdan co do wstawienia podkleilem, ale dzis ide juz spac

Reply
bambucza1988

przeczytalem wlasnie https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3651645#post3651645 , zaciekawila mnie analiza, a na drugiej stronie jeszcze sie rozkrecila i postanowilem, ze skoro zrobilem ostatnio troche miejsca wolnego na stolach to teraz musze zabrac sie za lekka przebudowe huda:
- musze w końcu zrobić w hudzie kol pozycyjny i kolo tego od razy fold to cb, raise cb
- a w drugiej linii nad kolami musze mieć 3bet pozycyjny żeby wiedzieć ile rendzu w sumie gra
jak to dodam to bede widzial cos w stylu rendzu OR i mogę okreslic latwiej sile reki przeciwnika

swoja droga dobre rozkminy jak na nl25, poziom gierek rosnie kiedy tacy grinderzy analizuja gre podobnie jak na nl200+, a rekreacyjnych szybko ubywa, wczoraj po polnocy to nawet ciezko bylo cos pomultitablowac mocniej, gralem z 5h na 4-6 stolach bo wiecej sie nie otwieralo, a bylem dodany do listy na wszystkich stolikach w lobby, nawet na zoomie bylo tylko 80 osob i to w niedziele

Reply
bambucza1988

okazalo sie ze zmniejszenie ilosci do 12 stolow pomoglo jak umarlemu kadzidlo, ale za to zrobilem najdluzsza sesje, taka zyciowka :f_cool:, chociaz wynik to moglby byc zamazany :f_frown:

Reply
bambucza1988

sesje ocenilbym na solidne 2 na 10, plus taki ze po gdzies 3 godzinach :facepalm: zaczelem ogarniac, czulem sie pewniej na stolach, a na koncowce mialem juz poczucie ze ogarniam i malo decyzji sprawia mi duza trudnosc jednak i tak jakies staki oddalem i nie wiem czy dobre decyzje byly

ostatnio dawalem tutaj i do sesji sluchalem hurtowe ilosci ''As wywiadu'' (latwo znalezc na yt), niektore fajne, szczegolnie ze sportowcami, ktorzy duzo osiagneli, czasami mozna bylo podslyszec jakiegos tipa na pracowitosc, a czasami motywacyjna opowiesc, wrzuce cos do obejrzenia z innej beczki

mozna zobaczyc jak rozwiazali problem z setupem do kompa ;p

-------------

postpod postem? kto biednemu zabroni :pokerface:
pzdr

Reply